Prázdniny skoro u konce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17964
14.8.24 23:02
@alialiali píše: Více

kdo ma zajem si privydelat, ten je na primestacich nebo pobyt. taborech. Vetsina ucitelu po skonceni skolniho roku nechce ovsem deti ani videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
14.8.24 23:09
@JancaS84 píše: Více

Děkujeme, my už se na ně po prázdninách těšíme :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
14.8.24 23:15

Nám to celkem uteklo. Vynahradila jsem trochu dětem svoji častou nepřítomnost během školního roku, ale už je to asi taky nebaví :lol:

Nicméně na začátku prázdnin se mi zdály sny o škole a docela horory, pak byl chvíli klid a teď už se mi občas zase o škole zdá. :lol:

A děti samy přišly s tím, že už se těší a budou si prý chystat penály a tašky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.24 23:18

@alialiali každý rok jezdím na tábory jako dobrovolník. Jsem tam 2-3 týdny. Svoje děti mám s sebou, nebo jsou na jiných táborech.
Poslední týden v srpnu jedu jak fretka. Chystám třídu, pomůcky, dělám tematický plán, chystam přípravy. Ano, mohla bych to dělat o prázdninách, ale přiznávám, že se mi nechce.
Taky by se mi líbila změna. Způsob, kdy jsou děti od začátku června nepoužitelné, není nic moc a 9 týdnů je moc, děti hodně zapomenou a celkově ten výpadek na 2 měsíce mi nepřijde jako úplně nejlepší možnost.
My máme většinu školení o prázdninách v průběhu školního roku, o prázdninách jsou letní školy a jsou kolegyně, co na ně jezdí.

• Citovat
  • Upravit
4966
15.8.24 05:23

Ty o tom moc nevíš, že? O prázdninách probíhá spousta letních škol a kurzů pro učitele, jezdí se na jazykové pobyty v rámci Erasmu na pár týdnů, učitelé se vzdělávají. Teda ti, co chtějí. A v přípravném týdnu jako úplně nepijeme kafíčka ve sborovně… Chápu, že prázdniny jsou dlouhé a pro „normální“ lidi se blbě pokrývá hlídání dětí, ale my učitelé za to fakt nemůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
15.8.24 05:57
@Anonymní píše: Více

Mě taky štve, ze prázdniny pomalu konci. Léto miluju a letos je opravdu vydařene, prázdniny si užíváme. Zahrada, bazén, grilovacky, výlety, vecer prochazka, kolo, brusle.. Díře porad venku, řádí s ksmoskama ze sousedstvi v bazenu, prespavají ve stanu. Nemusíme řešit ukoly svačiny, včas spat. Naštěstí nás v září ještě čeká Egypt, tak se máme na co těšit. Ale je to hrozny jak léto vždycky uteče a hnusna zima se táhne nekonečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
15.8.24 08:01
@ProfZav píše: Více

Vím o dvou ucitelkach že ZŠ a vlastně ještě jedna SŠ a vsechny mají uplné volno, kromě toho posled. Týdne v srpnu…tak to beru podle toho… no asi dobrovolnost nestačí… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.24 08:05

Tobě někdo diktuje, co máš během své dovolené dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
15.8.24 08:09

Vždyť v dnešní době je sousta příměstských táborů, stačí si vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
15.8.24 08:13

Je to složitější. Někdo se vzdelavat nechce nebo má pocit, že to nepotřebuje. Já bych třeba ráda někam jela, ale jedna letní škola stojí 10k a druhá jen asi 4k. Ředitel mi to nezaplatí a v rodinném rozpočtu na to není místo.. Třeba je to tak i u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15266
15.8.24 08:17

No a? Každé povolání má nějaké výhody a nevýhody. Nechápu proč někomu leží v žaludku, ze učitelky mají o prázdninách volno. Vždyť co ti bráni být také učitelka a mít prázdniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
15.8.24 08:50

Já se na prázdniny těšila více jak dětí. A strašně rychle utekly. Teď mě jímá hrůza, že za dva týdny zase začne škola.
Brala bych prázdniny klidně 4měsíce. Během prázdnin je takový klid, žádný shon, pohoda, krásné počasí. Na dovolené jsme byli první 14dní v létě. Pak kluci měli nějaká příměstská sportovní soustředění, jeli na sportovní kemp (během kterého jsme malovali), jeden mají ještě před sebou příští týden (a to s manželem pojedeme na 4dny bez dětí na Jižní Moravu). Nějaký čas tráví i doma. Jsou tři, tak se zabaví. Kluci skoro 8let, 10let a 12let.
Večer po práci můžeme na kolo, procházku, podnikat různé věci. Nejsou tréninky, zápasy, žádné učení a domácí úkoly.

Zase to začne v září, fotbalové zápasy, trenéři budou prudit, učitelé budou prudit. Věčně bude blikat ikona bakalářů na mobilu :lol: :lol: :lol: už aby byly zase prázdniny. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
15.8.24 08:56

Prazdninovy rezim mi vyhovuje a klidne by mohly byt od cervna do zari, coz je moje oblibena cast roku. Letos hrozne rychle utekly a je fakt ze jsme plno nasich oblibenych aktivit nestihli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
15.8.24 09:12

Byla jsem hodně venku se synem, protože je to poslední léto, co jsem na rodičáku. V září už půjde do skupinky, zatím tedy ne každý den a jen na půl dny. 2 dny v týdnu mám brigádu. U moře jsme letos nebyli, jezdíme jen k manželovi domů (pochází od moře), byli jsme loni i předloni i se synem už, ale mě to tam s malým dítětem zas tak moc nebaví dokud nebude větší :mrgreen: takže v září poletí jen manžel letos a syn už se bude adaptovat v té školičce. U vody jsme teda byli jen 3× zatím, přátele tady nemám takže taky chodíme jen sami se synem tak to si ani nezaplavu. Ale lepší než 2 roky covidu, to jsem nešla k vodě ani jednou, odmítala jsem chodit k bazénu s rouškou a s testama.
Vlastně jsme od covidu kromě manželovy země nebyli nikde, dřív jsme jezdili tak různě po ČR na pár dní, pak se narodil syn a víc si to zase užijeme až bude větší, ale to zas budeme muset řešit dovolené v práci, aby nám to vyšlo dohromady atd., na to se netěším, sice jsme letos nic extra zajímavého nedělali, hlavně hřiště a procházky, ale nemusela jsem řešit práci, dovolenou a letní hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.8.24 09:23
@Alušáček píše: Více

To taky nechápu, za mě to výhoda není, spíš omezující trest.
Nemohou si vybrat volno jindy a vždy musí jet v sezóně, kdy jsou zájezdy nejdražší a je všude mraky lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová