Samomluva

Máma anonym
14.8.24 14:25

Samomluva

Ahoj, chtěla bych se zeptat.
Mám kamarádku, co se mi přiznala, že si sama mluví. Popsala to tak, že když malému připravuje věci říká TOHLE JSEM VZALA TOHLE MUSIM VZÍT NA TOHLE NESMIM ZAPOMENOUT, to bych brala, ale pak z ní vypadlo, že si třeba sedne a představuje si jako by někde byla a povídá si. Jen si představuje co by v té chvíli říkala. Mluvil sama za sebe.
Neodpovídá si, jen si prostě říká, co by v té dané situaci řekla.
Nebo prý když je naštvaná na manžela tak prý doma nadává a defakto si připravuje co by mu řekla ale pak se uklidní a třeba to vyřeší vklidu než s křikem.
Je to čerstvá máma na mateřské a bohužel já na ní nemám moc času a ona má jen mně.
Jediný co dělá je doma a nebo chodi s malým a psem ven a pak čeká doma na manžela.
Myslíte že by to měla řešit. Podle mě ji chybí kamarádi a chce si prostě povídat protože když je se mnou tak spolu mluvíme normálně. Malej taky vypadá spokojeně. Jen asi jak je sama tak ji prostě podle mě chybí kontakt.
Ale nevím, zda má řešit tu samomluvu.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
404
14.8.24 14:32

Proč by to měla řešit? Taky to občas dělám, nějak mě to uklidňuje. Pomáhá mi to uvolnit vnitřní napětí nebo se připravit na nepříjemný rozhovor. Někdy si jen tak zanadávám…… Někdo jde běhat, někdo má boxovací pytel…… A kontakty mi opravdu nechybí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.8.24 14:35

Já si takhle povídám u vaření, někdy i u uklízení, popisuju ten proces, jako bych někomu dávala návod, jak to má dělat :mrgreen: Přijdu si úpně normální a nevím, proč by to měla kamarádka řešit. Tak se jí zeptej, jestli jí nechybí kamarádky, ale neřeš nějaký pseudoproblém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
14.8.24 14:39

Já běžně mluvím s pračkou, když pípá, že je hotová, s mikrovlnkou. S televizí - komentuju zprávy, debaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.8.24 14:43

A ona to řeší, že ji to vadí?
Já si sama pro sebe mluvím od dětství, když jsem byla malá, tak mě na to jedna spolužačka upozornila, že to je divné. Vůbec jsem si neuvědomila, že to někdo i slyší.
Na jednání se taky připravuji co řeknu a pak v reálné situaci nemám aspoň nervy, protože osobně nejsem pohotová a „kecám blbosti“, i když vůbec hloupá nejsem. Prostě mi chybí nějaká buňka no. Tak se prostě předem připravuji a něco z toho použiji a někdy si jen tak pro sebe něco povídám, že bych to někomu mohla říct. A někdy si tak i něco vyřeším a už pak nemám potřebu se jinému svěřovat a vlastně je to dobře. Jsem divná? Ano, ale vůbec mi to nevadí, jsem hodná a nikomu neubližuji, takže samomluvu řešit fakt nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.8.24 14:45
@vokishka píše: Více

Aneb jak se říká, dokud spotřebiče neodpovídají zpět, je vše v naprostém pořádku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
14.8.24 14:47

To dělám taky, někdy je potřeba mluvit s někým inteligenim a šarmantním 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.24 15:02

Běžně si vědu „dialog“ sama se sebou v angličtině nebo i v jiném jazyce. Učím se takhle občas jazyky sama na sobě a naopak mi přijde, že mi to pomáhá, když zrovna nemám parťáka na mluvení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3039
14.8.24 15:03

A ji to vadi? Nebo akorat tys dospela k zaveru, ze je to divne? Taky to delam :mrgreen: Ja dokonce i kdyz jsem s lidmi, treba v praci, obcas, kdyz se strhne nejaky chaos nebo potrebuji premyslet, tak nahlasim kolegum, ze musim chvili premyslet nahlas :mrgreen: Jinak to teda jedu spis v hlave, takove ty pripravne scenare, jak popisujes, ale jak kdy :nevim: Me zase prijde divne, ze by to nekdo nedelal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Máma anonym
14.8.24 15:08

Ona se mě ptala co si o tom myslím a já že jestli ji to pomáhá tak ať v tom pokračuje kor když ji to pomáhá řešit věci v klidu. Ale řekla jsem ji že jestli ji to samotné vadí tak jsem ji doporučila víc kamarádek. To mi dala za pravdu ale řekla mi že se bojí že ji lidi za to budou odsuzovat

• Citovat
  • Upravit
14.8.24 15:10

Je to normální, já taky si taky občas nahlas říkám to, nad čím přemýšlím. Myslím, že jsou různé způsoby přemýšlení a my, co přemýšlíme ve slovech, můžeme mít tendence si to říkat nahlas. Jsou třeba lidé, kteří přemýšlí v obrazech, tak ti asi nesamomluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
14.8.24 15:21

Já to dělám taky. Kolegu v kanclu tím docela štvu…nikdy neví, jestli mluvím na něj nebo sama se sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
14.8.24 15:23

Já to dělám taky :-D protože nejlepší je pokec s odborníkem :-D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
14.8.24 15:45

Taky to dělám, téměř všechno výše uvedené… Povídání si u vaření, balení, nakupování, u počítače v práci, s pračkou, s kočkou… Tchýně každé ráno říká v koupelně sama sobě v zrcadle ‚nevím kdo seš, ale umeju tě‘ :mrgreen:… Co se zrcadla týká, tak vím, že když si v hospodě začnu povídat na záchodě se zrcadlem, je nejvyšší čas přestat pít :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
14.8.24 18:41

Ja si sama se sebou povidam anglicky:)
Jednak je to komunikace s člověkem, co je mi na světě nejmilejší, dale moc ráda mluvím anglicky a ujasnim si tím spoustu věcí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová