Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky si ráda sama povídám. Nejvíc to dělám, když jdu sama lesem se psem. Chudák na mě furt kouká, jestli po něm něco chci. Kolegyně si taky ráda povídá co zrovna dělá, nevadí mi to. Tohle dělá fakt hodně lidí.
@Máma anonym píše: Více
Zatím to vypadá spíš tak, že tu její samomluvu řešíš jenom ty. Třeba si sama se sebou pokecá líp než kdyby jí do toho neustále remcala nějaká přehnaně starostlivá kámoška, která hledá problémy tam, kde žádné nejsou ![]()
Dělám to normálně a často. Když jsem sama, třeba si řeknu " ty jsi ale blbá"
když mě vytočí můj chlap. V práci si dám zákazníka do hudby, jdu kontrolovat jeho účet, hledám co si v počítači podělal a u toho přemýšlím nahlas a taky si povídám, jak moc velký trouba to je. ![]()
Před pořádnou si občas doma pro sebe povídám, jak budu mluvit. Když vědu školení na něco akutně vzniklého tak taky, připravím si a řeknu pár vět. Pak už jedu automaticky.
On to někdo nedělá? Já teda běžně, hlavně v autě si povídám
někdy i doma, když jsem sama tak normálně nahlas, když ne, tak potichu ![]()
@Svetluska55 píše: Více
Jinak taky si občas říkám věci nahlas, lépe se mi to pak pamatuje…
Nevidím důvod proč to řešit. Taky si povídám sama se sebou. Každý den, Taky si představuju, že si s někým povídám. Dělám to, když jsem doma sama, se psama na procházkách, v autě. Dokážu si takto mnoho věcí vyřešit…
Já to teda nedělám, nahlas vůbec, ale já mám tu svou kapacitu mluveného slova brzy vyčerpanou i pro živé bytosti, natož jen tak něco plácat do větru. Ale lidi jsou různé.
Klidně ať si porozprávějí, když mají tu potřebu, hlavně že jim nemusím u toho odpovídat já. ![]()
Samomluva je sexy sem kluk a samomluvu miluju škoda že si každá holka žena nepovídá
![]()
Je to normální, dělá to velká spousta lidí. Všímám si toho na ulici, v obchodě, kdekoli. Někdo si myslí, že není slyšet, někomu je to asi i jedno. Dělám to taky, možná víc, než bych chtěla, ale neřeším to. V práci si běžně kecám o tom, co zrovna řeším, nikdo se nad tím nepozastavuje. Maximálně se smějou, že zas nadávám počítači. Je to takový zlozvyk řekla bych, ale neškodný. Možná jsi divná ty, když to neznáš 😁.