Neurologické potíže kvůli osmičce? Máte někdo podobné zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
10.3.26 17:38

Neurologické potíže kvůli osmičce?

Ahoj,
už několik let mi vlevo nahoře roste moudrák. Zubarka mi sdělila, ze letos by ho mohla vyndat, dosud se k tomu moc neměla.
Ale v čem je problém… občas mívám zatuhlou čelist právě na levé straně, tak divně mě to tam jakoby táhne a někdy mívám i motání hlavy bez příčiny. Ma někdo podobnou zkušenost, ze by mu osmička způsobovala neurologické potíže a po odstranění zubu to zmizelo? 🙏 Zub je prořízlý, doteď není úplně celý.
Předem děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
10.3.26 18:40

Ja mam od doktorky presne opacne doporucenie ;-) tak si vyber :-)

Osmicky doporucila ponechat pretoze mam cast trojklanneho nervu prilis blizko korenu a pri extrakci iby mohlo dojst k poskodeniu/podrazdeniu nervu co je rizikovy faktor a nikdy nevies ako to skonci.

Nemusi to mat ziaden dopad a moze to sposobovat trvalu bolest ktora sa da riesit iba preseknutim nervu co zase sposobi ochrnutie tvare…

Inak potvrdzujem ze ked zanedbam starostlivost o hornu osmicku vlavo tak ma boli celo a nasledne cela hlava - rokmi odpozorovane ze je tam 100% zavislost. Mam specialne vodicky, specialne tvarovane ihly ktorymi sa to tam vstrekuje, striekacky, picks (neviem ako sa to preklada - stouratko?), zrkadielka a spustu dalsich kramov sluziacich na cistenie… dost opruz, ale zase to netreba tak casto (za tie roky uz presne citim kedy to zacina) a furt lepsie ako mat cast tvare ochrnutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
10.3.26 18:42

@verunulina Konzultovat to na stomatochirurgii nějaké FN by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
10.3.26 22:03

@IcePlanet7 mně moudráky nevyrostly, rostou mi do kořenů ostatních zubů. Spodní vpravo me dlouhodobě zlobil- bolesti hlavy, v krku jako při náběhu na anginu. Zubař mě poslal na stomatochirurgii, odsud na CT, protože zub seděl kořeny přesně kolem trojklaného nervu- naštěstí byly oba před ním. Zub vyřízli, rozvrtali a po částech vyndali a mám klid. Běžný zubař si na to netroufal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.3.26 09:40

@Aduš8 Toto su veci ktore bezny zubar robit nebude, ja som tiez bol na vela vysetreniach, najskor zvazovali analgosedaci, ale potom to lekar (stomatochirurg) odmietol, ze to robit nebude, ze je to prilis riskantne a ze jedine v uplnej anesteze by sa do toho pustil…

Ked sme si po vsetkych vysetreniach presli obrazky, vysledky, prinosy, rizika… tak finale bolo ze do toho nepojdeme a budeme to iba sledovat, ak by zacali vznikat nejake problemy tak to prehodnotime. Vsetko velmi mily a profesionalny ludia, az mi bolo luto ze som im blokoval cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.