Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám to taky. V dětství běžně i několik minut. Teď většinou při horečce, jinak ne. Nikdy jsem to neřešila.
Nemůže to být třeba špatným tlakem? Pro jistotu se svěř lékařům, ať máš klid ![]()
Každopádně bych s tím rozhodně zašla na neurologii, aby vyloučili nějakou závažnou chorobu. Čím dřív, tím líp ![]()
Ja mivala jiny problem s ocima. Nemohla jsem oci ovladnout. Obratily se mi vzhuru a ja hemohla udrzet primy pohled. Bylo neurologickeho puvodu. Ale jak to prislo, tak to i odeslo. No na vysetreni s tim zajdi. jsou to stavy neprijemne a hlavne nebezpecne.
Může to být neurologické - např. roztroušená skleroza ale i psychické…
Tak já zase trpím na oční auru, je to něco jako migréna, ale naštěstí bez bolesti hlavy. Je to prý docela vzácný, tím, že u toho nebolí hlava. Ale docela „výživný“. Když mě to chytne, tak hned ráno, trvá to tak 30 min. a já jsem z toho pak vystreslá celej den. Na neuro jsem byla, dělali mi i magnet. rezonanci. Závěř je, nic se s tím nedá dělat.
Dekuji devcata. Ja se prave bojim, ze kdyz s tim pujdu k doktorovi, tak si bude klepat na celo. Ale asi se tam vypravim, at me posle na neurologii. Kdyz ja ty doktory tak nemusim…
Nevím odkud jsi, ale najít dobrýho neurologa je umění, já byla u 2 a výsledek, to máte od nervů, nevím, proč bych to měla mít od nervů, tak jsem hledala dál. Ono totiž ta mje aura je spojena někdy i s vrněním ruky, obličeje, takže jsem fakt měla strach, jestli třeba nemám mrtvici.Pak jsem našla super neuroložku a její první bylo, nebojte mrtvice to určitě není, ale uděláme ihned magnet. rezonanci, ať máme jasno. Je to sice drahy pro pojišťovnu, ale je to jednorázovka, jasno máme hned a nemusíme dělat plno dalších vyšetření okolo. Jsem ráda, že jsem tam byla. Tobě to doporučuju také a hlavně nenech se odbejt. Někdo tady psal, že by to mohla být roztroušená skl. Nechci strašit, ale klidně mohla, nějak se to začíná šířit a dost často to začíná takto a třeba i několik let. Přeju, ať to dobře dopadne.
Tak klepat na čelo si určitě nebude, jde spíš o to jestli to cítíš jako problém s viděním - to bude spíš to neuro nebo jako něco psychického původu, což by pak chtělo vyšetření psychiatrické.
Jj magnetickou rezonanci určitě, snaž se ji vybojovat, protože třeba CT vyšetření mozku RS nedokáže prokázat…
Ahoj, občas se mi stane zvláštní věc. Z ničeho nic se mi „změní“ vidění. Jako bych viděla všechno kolem sebe, jak to říct, jako by trojrozměrně. Navíc jako bych to viděla poprvé, tedy stane se to třeba doma a já mám pocit, jako bych tam byla prvně nebo jakoby vidím cizíma očima. Ale není to jen očima, tenhle stav přijde klidně i ve chvíli, kdy mám zavřené oči. Trvá to vždy jen pár vteřin. Není to nepříjemné, spíš sem vyděšená z toho, co to sakra je. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Anonymně protože sem chodí rodina a nechci je zbytečně děsit.