Neurologický nebo jiný problém?

Anonymní
7.2.14 22:32

Neurologický nebo jiný problém?

Ahoj, občas se mi stane zvláštní věc. Z ničeho nic se mi „změní“ vidění. Jako bych viděla všechno kolem sebe, jak to říct, jako by trojrozměrně. Navíc jako bych to viděla poprvé, tedy stane se to třeba doma a já mám pocit, jako bych tam byla prvně nebo jakoby vidím cizíma očima. Ale není to jen očima, tenhle stav přijde klidně i ve chvíli, kdy mám zavřené oči. Trvá to vždy jen pár vteřin. Není to nepříjemné, spíš sem vyděšená z toho, co to sakra je. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Anonymně protože sem chodí rodina a nechci je zbytečně děsit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
370
7.2.14 22:35

Halucinace? To bude neuro. problem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
7.2.14 22:37

Mám to taky. V dětství běžně i několik minut. Teď většinou při horečce, jinak ne. Nikdy jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
7.2.14 22:39

Stres?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.2.14 22:42

Neni to jako deperzonalizace nebo derealizace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.2.14 22:45

Nemůže to být třeba špatným tlakem? Pro jistotu se svěř lékařům, ať máš klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
7.2.14 22:48

@EvaEvule
Co jsem si teď přečetla, tak je to možná ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
7.2.14 22:53

Každopádně bych s tím rozhodně zašla na neurologii, aby vyloučili nějakou závažnou chorobu. Čím dřív, tím líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.14 22:58

Ja mivala jiny problem s ocima. Nemohla jsem oci ovladnout. Obratily se mi vzhuru a ja hemohla udrzet primy pohled. Bylo neurologickeho puvodu. Ale jak to prislo, tak to i odeslo. No na vysetreni s tim zajdi. jsou to stavy neprijemne a hlavne nebezpecne.

• Citovat
  • Upravit
35489
7.2.14 23:00

Může to být neurologické - např. roztroušená skleroza ale i psychické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
7.2.14 23:03

Tak já zase trpím na oční auru, je to něco jako migréna, ale naštěstí bez bolesti hlavy. Je to prý docela vzácný, tím, že u toho nebolí hlava. Ale docela „výživný“. Když mě to chytne, tak hned ráno, trvá to tak 30 min. a já jsem z toho pak vystreslá celej den. Na neuro jsem byla, dělali mi i magnet. rezonanci. Závěř je, nic se s tím nedá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.14 23:06

Dekuji devcata. Ja se prave bojim, ze kdyz s tim pujdu k doktorovi, tak si bude klepat na celo. Ale asi se tam vypravim, at me posle na neurologii. Kdyz ja ty doktory tak nemusim…

• Citovat
  • Upravit
5822
7.2.14 23:12

Nevím odkud jsi, ale najít dobrýho neurologa je umění, já byla u 2 a výsledek, to máte od nervů, nevím, proč bych to měla mít od nervů, tak jsem hledala dál. Ono totiž ta mje aura je spojena někdy i s vrněním ruky, obličeje, takže jsem fakt měla strach, jestli třeba nemám mrtvici.Pak jsem našla super neuroložku a její první bylo, nebojte mrtvice to určitě není, ale uděláme ihned magnet. rezonanci, ať máme jasno. Je to sice drahy pro pojišťovnu, ale je to jednorázovka, jasno máme hned a nemusíme dělat plno dalších vyšetření okolo. Jsem ráda, že jsem tam byla. Tobě to doporučuju také a hlavně nenech se odbejt. Někdo tady psal, že by to mohla být roztroušená skl. Nechci strašit, ale klidně mohla, nějak se to začíná šířit a dost často to začíná takto a třeba i několik let. Přeju, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
7.2.14 23:13

Tak klepat na čelo si určitě nebude, jde spíš o to jestli to cítíš jako problém s viděním - to bude spíš to neuro nebo jako něco psychického původu, což by pak chtělo vyšetření psychiatrické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
7.2.14 23:16

Jj magnetickou rezonanci určitě, snaž se ji vybojovat, protože třeba CT vyšetření mozku RS nedokáže prokázat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí