Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak s rakovinou díky bohu osobní zkušenosti nemám, ale přeji Ti aby vše dopadlo jak nejlíp může ![]()
Ahoj, moje mamka tím prošla před rokem a půl. Měla operaci a ozařování a bere hormony, nemusela na chemot., po půl roce byla v práci. Chodí pravidelně na kontroly. Tchýně to měla taky před 30ti lety a je ok. Držím palce, ať vše dopadne dobře. Mně to zřejmě taky čeká, neb ve stejném věku to má mamka a měla i babi - ach jo.
@Anonymní píše:
Ahoj, moje mamka tím prošla před rokem a půl. Měla operaci a ozařování a bere hormony, nemusela na chemot., po půl roce byla v práci. Chodí pravidelně na kontroly. Tchýně to měla taky před 30ti lety a je ok. Držím palce, ať vše dopadne dobře. Mně to zřejmě taky čeká, neb ve stejném věku to má mamka a měla i babi - ach jo.
Děkuji a přeji mamince ať už je v pořádku ![]()
Já musím podstoupit 8 cyklů chemoterapie (mám za sebou teprve 3), pak bude operace a ozařování. Jak maminka snášela to ozařování? Jsou tam taky nějaké vedlejší účinky jako např. nevolnost apod.?
@Anonymní píše:
Děkuji a přeji mamince ať už je v pořádku
Já musím podstoupit 8 cyklů chemoterapie (mám za sebou teprve 3), pak bude operace a ozařování. Jak maminka snášela to ozařování? Jsou tam taky nějaké vedlejší účinky jako např. nevolnost apod.?
Myslím, že byla jen unavenější. Ale chemot. je asi horší na psychiku. Nejhorší byl asi strach na začátku. Lékař ji pak nabízel neschopenku rok, ale po půl roce byla v práci, že to v práci lepší snáší, co doma. Jen z hormonů teď přibírá.
@Anonymní píše:
Myslím, že byla jen unavenější. Ale chemot. je asi horší na psychiku. Nejhorší byl asi strach na začátku. Lékař ji pak nabízel neschopenku rok, ale po půl roce byla v práci, že to v práci lepší snáší, co doma. Jen z hormonů teď přibírá.
Mám strach se vracet do práce(i když to nebude dřív jak za půl roku), nechci aby na mě každý koukal, nebo se vyptával pořád dokola na podrobnosti. ![]()
Ahoj moc ti držím palečky aby si se z toho dostala moje maminka rakovině bohužel podlelhla měla rakovinu plic která je myslím nejhorší, bylo mi 16 let a jí 41-letos to bude 15 let a pořád je to jako včera-
určitě to zvládneš.
Osobni zkusenost nemam, ale rodinnou ano moje maminka prodela rakovinu pred 11lety. Operace, chemoterapie, ozařovani. Nekolik let brala hormony a dostala invalidni duchod. Přeji hodne sil
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj moc ti držím palečky aby si se z toho dostala moje maminka rakovině bohužel podlelhla měla rakovinu plic která je myslím nejhorší, bylo mi 16 let a jí 41-letos to bude 15 let a pořád je to jako včera-![]()
![]()
určitě to zvládneš.
To je mi moc líto, muselo to být hodně těžké. ![]()
Já doufám, že u mě nakonec bude vše v pořádku. Musí, mám dvě děti 8 a 4 roky.
@Anonymní píše:
Osobni zkusenost nemam, ale rodinnou ano moje maminka prodela rakovinu pred 11lety. Operace, chemoterapie, ozařovani. Nekolik let brala hormony a dostala invalidni duchod. Přeji hodne sil![]()
![]()
Děkuji ![]()
A jak to maminka snášela? Kolik měla cyklů chemoterapie? A jak probíhala ta operace? (Předpokládám, že to taky byla rakovina prsu, když pak brala hormony.)
@Anonymní píše:
To je mi moc líto, muselo to být hodně těžké.
Já doufám, že u mě nakonec bude vše v pořádku. Musí, mám dvě děti 8 a 4 roky.
No ona ta práce je lepší na psychiku než koukat doma do zdi a myslet na to, uvidíš pak. To je mi tvé mamky líto, že tak brzo… brrr. Ale musíš myslet na to, že u prsu je větší pravděpodobnost na vyléčené. Já tenkrát vyhrabala statistiky, že je nějaká velká pravděpodobnost dožití 5ti let - něco jako 90% a to údajně není o moc nižší než u zdravého jedince. CO jsem tenkrát řešila s lékařkou. Hlavně mnoho sil.
@Anonymní píše:
Děkuji
A jak to maminka snášela? Kolik měla cyklů chemoterapie? A jak probíhala ta operace? (Předpokládám, že to taky byla rakovina prsu, když pak brala hormony.)
ano, prsu. Kupodivu to snasela lepe nez zbytek rodiny
Kolik mela cyklu si bohuzel nepamatuji(myslim ze jich melo byt 12, ale nejsem si tim vubec jista)
, ale vim ze je ani nedochodila, nebylo treba. Na operaci byla jeden den odebirali vzorek, druhy den po potvrzeni verdiktu odebrani celeho prsa(mela tedy na vyber jestli jen postizenou cast nebo cele, ale bylo nam receno, ze kdyby cast zustala mohla by nastat recidiva) prvnich par let byla pak na onkologii 4do roka(kontrola+krev) velky rengen 1×roční. Postupne se navstevy ubirali na 2rocne a 1rocne po 10letech se s ni rozloucili, že je plne vylecena ![]()
@Anonymní píše:
Těžké to bylo ale zase nás to posunulo jinam musela jsem rychle dospět starat se se ségrou o chod domácnosti…no nebudu tě s tím zatěžovat já věřím že budeš v pořádku máš dvě krásné děti a ty určitě za ten boj stojí-ono se nám to kecá já vím dokud člověk v té situaci není sám. Drž se a bojuj
Obdivuju tě, že jste to tak zvládli.
![]()
Taky to musím zvládnout ![]()
Ahoj, mám rakovinu prsu a chtěla bych se zeptat na zkušenosti s léčbou někoho, kdo si tím prošel. Nenašla jsem tu nikde skupinu, ke které bych se mohla přidat, tak zkouším alespoň takhle.
Doufám, že omluvíte anonym.