Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jopo píše:
Tak já zase trpím na oční auru, je to něco jako migréna, ale naštěstí bez bolesti hlavy. Je to prý docela vzácný, tím, že u toho nebolí hlava. Ale docela „výživný“. Když mě to chytne, tak hned ráno, trvá to tak 30 min. a já jsem z toho pak vystreslá celej den. Na neuro jsem byla, dělali mi i magnet. rezonanci. Závěř je, nic se s tím nedá dělat.
Já mám migrénu s aurou, zatím asi 6 za život, bolest hlavy cca 30min.,ale než rozkoukám ten obrazec je hnus, v tu chvíli nepřeču ani noviny. U dr.jsem ještě nebyla
. Mám i bolesti ramene, klíčí kosti a když mě to jo chytne leze mi bolestr od ramene přes boční část krku do hlavy ![]()
@1024 Mně to začlo, když jsem začala brát antikoncepci, tak se to rozjelo, naštěstí hlava teda nebolí vůbec. Obrazec pře okem je hnus, jak píšeš, brnění též, ale mně se občas „plete jazyk“ a to je děs!!! Blekotám a nejhorší je, že to vím, protože to slyším a nejde to ovlivnit a to mi začne po tý auře, ale ne vždy. Jinak moje frekvence je tak 1× za dva měsíce, ale měla jsem i 1× týdně, ale třeba i 2× rok. Je to hormonální a nejvíc jsem to měla v den porodu / u obou/ to bylo x krát za sebou, takže cca 3oti min. interval několikrát Hrůza!!! Jinak jediný, co mi poradila velký dávky hořčíku, takže beru 3 tablety denně.
@jopo Já HA neberu už min. 7let a začalo mi to cca před 2 lety
. Ale je pravda, že co beru už 3 měsíce hořčík, tak jsem nic neměla, takže budu dál poctivě brát. Ze začátku jsem měla také bez migreny, ale poslední 2 aury byly i s migrénou. Musím si konečně dojít.
@1024 No dít si klidně můžeš, ale mně bylo řečeno, že pokud nemám tyto problémy často 2× týdně třeba, takže se žádný prášky na to neberou. Dr.mi říkala, že mi je napsat může, pokud budu chtít, ale bere so pořád a nic moc to prý není. Já bych snad všechno zkousla, ale to blekotání je děs.
Kamoška prášky má, zatím nově, ta ji má dost často a málem padla do mdlob při platbě v lékárně. Mě je jasné, že dr.nic moc nezjistí, ale abych třeba nezanedbala něco horšího, no.
@Anonymní píše:
Ahoj, občas se mi stane zvláštní věc. Z ničeho nic se mi „změní“ vidění. Jako bych viděla všechno kolem sebe, jak to říct, jako by trojrozměrně. Navíc jako bych to viděla poprvé, tedy stane se to třeba doma a já mám pocit, jako bych tam byla prvně nebo jakoby vidím cizíma očima. Ale není to jen očima, tenhle stav přijde klidně i ve chvíli, kdy mám zavřené oči. Trvá to vždy jen pár vteřin. Není to nepříjemné, spíš sem vyděšená z toho, co to sakra je. Nemáte s tím někdo zkušenost?Anonymně protože sem chodí rodina a nechci je zbytečně děsit.
me jeste napadl problem se stitnou zlazou, kdyz jdu na kontrolu doktorka se me vzdycky pta zda nevidim treba dvojite atd. nech si nabrat krev, zkonzultuj to s doktorem
@1024 píše:
Já mám migrénu s aurou, zatím asi 6 za život, bolest hlavy cca 30min.,ale než rozkoukám ten obrazec je hnus, v tu chvíli nepřeču ani noviny. U dr.jsem ještě nebyla. Mám i bolesti ramene, klíčí kosti a když mě to jo chytne leze mi bolestr od ramene přes boční část krku do hlavy
mě to takhle občas chytne, že vůbec necejtim levou část těla, levou půlku obličeje, ruku a nohu, když se mi to stalo v těhotenství, tak jsem se bála, dřív jsem to neřešila, tak jsem volala praktický a ta mi řekla, že jsem měla migrénní záchvat ![]()
ale jinak zakladatelko, občas se mi to stane taky, to co tobě a třeba když jdu z busu domu, sedim ve škole nebo tak, ale nějak to neřešim ![]()