Neurologicky problem, patelarni reflex

Happy Hippo
20.1.15 10:42

neurologicky problem, patelarni reflex

Ahoj vsem, vim, ze to sem uplne nepatri, ale nechce se mi registrovat se zatim na nejakych lekarskych webech. Dnes jsem byla u neurologa a dost se pozastavoval nad mym velmi zvysenym reflexem pri tuknuti kladivkem do kolene. Docela me desil, i kdyz on je svoji preciznosti vyhlaseny, ale vpodstate mi nerekl konkretne, o co by mohlo jit. Samoztrejme me poslal na ruzna vysetreni, ale docela mam strach. Nemate nekdo treba zkusenost? Podobny problem? A co vam zjistili?

Moc dekuji. Krasny den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5473
20.1.15 11:41

Z jedne informace se neda nic rict, zalezi na symetrii reflexu (resp. vyznam ma hlavne asymetrie ve vysi reflexu),take na ostatnim nalezu, mohou byt povsechne zvysene reflexy u nekterych predisponovanych lidi, aniz by to neco znamenalo…Proste je treba vyhodnotit vysetreni a anamnezu jako celek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
20.1.15 12:14

Dekuju za reakci, no jediny, co rekl, takze me posle na emg pro vylouceni dmo a vzhledem k bolesti beder na bechtereva.ale to pak jiny vysetreni. Tak to nezni moc pozitivne ☺ jako chapu, ze nejdriv chteji vyloucit to nejzavaznejsi. Ale ja su k sobe dost citlivka, takze me to vydesilo samozrejme ☺

• Citovat
  • Upravit
5473
20.1.15 14:07

Neplaš zbytečně dopředu. Kdyby měl každý, koho bolí v bedrech, Bechtěreva, tak ho máme všichni. Ale ten nesouvisí se zvýšeným patelárním reflexem. A nějak nechápu tu první informaci- EMG k vyloučení DMO. EMG je vyšetření periferních nervů, DMO- dětská mozková obrna, ta se nevyšetřuje EMG vyšetřením a hlavně, to je záležitost, o které bys věděla od malička, nevím, že by se někomu DMO diagnostikovalo v dospělosti (postižení mozku vznikne buď před narozením nebo krátce po, ev. při porodu). Tak to musí být nějaký zmatek ve zkratkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
20.1.15 22:55

Tak to sem si taky rikala, ze dmo je zalezitost detstvi, ale i ve zprave to napsal. Tak me napadlo, ze nejaka pozdni verze treba existuje :mrgreen: a asimetrii mam, prava noha po tuknuti vyskocila o dost vic, nez leva. Sla jsem tam kvuli noze, ktera me nekolik mesicu zlobi, citim ji a je takova oslabenejsi, nejde o bolest, ale je to divny pocit, takovy jakoby tlaky na vnejsi str. lytka a nartu, nekdy stehno. No, uvidime :D moc diky. A ty jsi doktor/ka?

• Citovat
  • Upravit
Happy Hippo
20.1.15 23:07

No, o zmatek ve zkr. nejde, i sam mi osobne rekl, ze treba obrna, ale rikal to v souvislosti s velkyma krizovyma bolestma pri porodu /ale treba jsem to jen spatne pochopila/. Ale ve zprave to bylo v souvislosti s tim emg, takze tim patelarnim reflexem. Kvuli nemu tam du. Toho bechtereva taky zminil k tem krizovym bolestem. Dle rtg mam plochy zakriveni bederni patere.

• Citovat
  • Upravit
5473
20.1.15 23:27

Jsem rovnou neurolog, takže patelární reflex provozuju :mrgreen:. Nedokážu přijít na to, co si myslel ten tvůj dr., mně to moc nedává rozum, ale nakonec on měl podrobnější informace. Každopádně by to musely být dvě různé věci, bolest zad a pak ten zvýšený reflex a slabší noha, souvislost by neměla být, protože kdyby byla slabší noha od zad, tak jsou reflexy stejné nebo nižší na té bolavé. Každopádně u DMO neznám formu, která by se projevovala v dospělosti, minimálně bys musela mít nějaké indicie z časného dětství. Význam EMG vyšetření v tuto chvíli nechápu (aspoň ne z toho, co od tebe vím), ale asi bys zasloužila magnetickou rezonanci mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
21.1.15 07:35

Je mozne, ze jde dve nesouvisejici veci, je fakt, ze zada me zacala bolet po porodu, denne, a ten patel.r.je treba od toho mozku uz z drivejska, nebo vznikl pozdej, tezko rict. Nejaky nalez tam ale asi bude, jelikoz si po dobu, co jsem na mat., pripadam dost prihlouple :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5473
21.1.15 21:26

:mrgreen: To by měly nález všechny ženský, já mám v hlavě takový průvan, co jsem doma, až mě to někdy děsí, chodím občas do práce a nemůžu si vybavit názvy léků, různé běžně užívané termíny… děs. Takže toto si neber, zbytek se vyšetří a ty se neděs dopředu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
21.1.15 23:24

Moc díky za konzultaci, bylo mi potěšením probrat to tu s odborníkem :)

• Citovat
  • Upravit
5473
22.1.15 23:07

Není zač, to byla spíš jen poloprofesionální konzultace, já když to nemám „live“, tak nerada házím nějakými diagnózami, to víš. Tak hlavně ať ti vyšetření dopadnou dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 11:08

Co znamená asymetrie reflexu? Vím, že je to všeobecná otázka bez dalších informaci.
Již dříve jsem toto měla uváděné ve zprávě + plus nějaký nález na MR, RS vyloučili. Tuto informaci mi tam uváděli pár let (a jsem si vědoma, že při klepání kladívkem byly rozdíly). Po čase reflexy zase v pořádku a nyní po cca 10-ti letech opět nález asym.refl. Zdr. problémy mám, docela se kumulují, fyzička jde rapidně dolů ačkoliv vůle je, ale nedávám to.
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
3348
11.1.18 11:52

To jednoduše znamená ze reflex vlevo a vpravo je jiný. Tedy ze tam je někde nějaký problém. Reflexy je nutné vždy takto porovnávat. Není žádná přesná norma ze reflex musí být přesně takový a makový. Někdo má reakce větší někdo mensi(kromě samozřejmě výrazně velké či malé reakce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 10:59

Zakladatelko můžu se zeptat jestli ti na něco přišli, díky. Mám stejný problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex