Hnisavá díra ve stehně po pupínku

Anonymní
19.1.15 18:36

Hnisavá díra ve stehne

Ahoj holky mám takový nepříjemný dotaz.

14 dnů zpět se mi udělal pupinek na stehně po 3 dnech praskl. Bohužel mi zůstala pi něm díra ve stehně. Zhrubam 1cm ale až do masa. Hnis z te rány teče ale bolí to. Mám to kolem velice zarudlé. Netvoři se mi ani žádný povlak ani strup. Framykoin ani černá mast nepomáhá. :,( Mate s tím některá zkušenost? Prosím o radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
19.1.15 18:38

Zkušenost nemám, neb by mě nenapadlo nechat to zajít tak daleko. Takže rada je- doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
19.1.15 18:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám takový nepříjemný dotaz.14 dnů zpět se mi udělal pupinek na stehně po 3 dnech praskl. Bohužel mi zůstala pi něm díra ve stehně. Zhrubam 1cm ale až do masa. Hnis z te rány teče ale bolí to. Mám to kolem velice zarudlé. Netvoři se mi ani žádný povlak ani strup. Framykoin ani černá mast nepomáhá. :,( Mate s tím některá zkušenost? Prosím o radu.

Sla bych k doktorovi, mohla by to byt MRSA…je to streptokok nebo stafilokok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 18:42

@zuzouš No to je sice pravda ale bohužel někdy si člověk myslí že zvládne vyléčit vše a já do poslední chvíle věřila těm mastickam. I tak děkuji. :roll:

• Citovat
  • Upravit
12550
19.1.15 18:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám takový nepříjemný dotaz.14 dnů zpět se mi udělal pupinek na stehně po 3 dnech praskl. Bohužel mi zůstala pi něm díra ve stehně. Zhrubam 1cm ale až do masa. Hnis z te rány teče ale bolí to. Mám to kolem velice zarudlé. Netvoři se mi ani žádný povlak ani strup. Framykoin ani černá mast nepomáhá. :,( Mate s tím některá zkušenost? Prosím o radu.

Ahoj, zašla bych k dotorovi, nejlépe hned zítra. Můžeš v tom mít kdoví co, je teda divné, že ti nezabírá Framykoin, tím spíš bych šla za doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 18:47

Děkuji za rady. Opravdu jsem se s ničím takovým nesetkala vypadalo to jako nevinný vřed který praskne a tím to končí. Mela jsem vždy s hojnim menší problémy ale vždy se to po par dnech zacelilo

• Citovat
  • Upravit
1314
19.1.15 18:48

Kdyby ne doktor, tak zkusit od LR první pomoc sprej, jsou velice dobré výsledky na otevřené bércáky, tak to třeba vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
19.1.15 18:51

Betadine, roztok i mast. Nejspíš se tam dostala nějaká bakterie. Betadine je dost silná. Na chirurgii ti to vyškrábou a vyčistí. Bacha ať nedostaneš otravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.1.15 18:53
@Catus píše:
Betadine, roztok i mast. Nejspíš se tam dostala nějaká bakterie. Betadine je dost silná. Na chirurgii ti to vyškrábou a vyčistí. Bacha ať nedostaneš otravu.

Taky věřím, že tam má zakladatelka nějaký bakteriální zánět, ale nechápu, že jí na to nepomohl Framykoin, to je přeci antibiotická mast a je silnější, než Betadina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
19.1.15 18:58

Taky bych se bála otravy, můžete to vyfotit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
19.1.15 18:59
@majki.r píše:
Taky věřím, že tam má zakladatelka nějaký bakteriální zánět, ale nechápu, že jí na to nepomohl Framykoin, to je přeci antibiotická mast a je silnější, než Betadina.

Jo, ale Framykoin není podle mě tak silný. Je to sice antibiotikum, ale Betadine je silnější, si myslím. Mám s tím celkem zkušenosti a Framykoin je čajík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 18:59

Nepomohla ani trochu. Jsem z toho zoufalá. Dodelavam si studium a mám malou holčičku. Trochu sem to opravdu zanedbala ale i tak moc dekuj. Zítra upaluji k doktorce.

• Citovat
  • Upravit
1324
19.1.15 19:07

Panebože, Framykoin do otevřené rány, kde je hnis. infekce?! 8o to je fakt blbost. Tak nejlépe uděláš, když půjdeš aspon jednou nebo dvakrát na chir. ambulanci to pořádně vyčistit, betadin vloží steril nástrojem do rány a nechá se to tam vždy 24 hod působit. Poté si to budeš moct sprchovat doma sama, když to nebude dále hnisat, pokud je rána již čistá je nelepší sprcha vlažnou vodou do rány a okoupávat odvarem ze řepíku a krýt nejakými steril čtverci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.15 19:28

Bohužel fotku nemám. Je to otevřena rána bez strupů nebo nějakého povlaku. Bolet mevto začalo az 2 dny zpět dam na vaši radu a půjdu k doktorovi.

• Citovat
  • Upravit
28272
19.1.15 19:31

http://nemoci.vitalion.cz/furunkl/
utíkala bych k dr., určitě to chce výplach atb., nebo i celkové přeléčení. Určitě to bude ambulantní, tak to péči o holčičku a studium určitě neohrozí.
Ať to dobře dopadne, dej vědět :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast