5 letá dcera neusne sama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1380
1.11.24 12:11

Chápu Tě, že to někdy může být na palici, člověk se taky těší, že po celodenním shonu chce mít klid. Jenže očividně, Tě ona potřebuje. Taky to znám. Přešlo to. Dcera dozrála a odpadla - je to tak se vším, dudlík, plína apod. Rozumím, že chceš mít klid, ale věř mi, že děti budou malé jen jednou, a i když je to už na hranici nervů, jednou Tě přestane potřebovat. A to, že jí je 5 a má spát už sama.. to je na to nějaký zákon, nebo co? Nesmysl.
Každé dítě je jiné. Můj syn spí celou noc skoro od dvou let a dcera do 5,5 roku měla noční běsy a potřebovala mě.. a já tam byla. Bude lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 12:32

@Sisi_Petrhen děkuji moc ♥️. Právě proto má ošklivé sny a já ji chápu, že se bojí, ale přítel je trošku v té výchově jiný.. Vymysli si dcera, aby si prosadila svoje, tukam na čelo a říkám, jak pěti lete dítě tomu rozumí? Tchyně také, že syn je dost na mě vazanaej, a že je rozmazlenej, ale jsou to moje děti a chci, aby věděli, že kdyby co koliv v životě, že tu jsem a mohou za mnou přijít.. A ne, že se budou bát abych je neposlala, slušně řečeno někam jinam.. Mě uspavani vadí i nevadí, jak kdy.. Nejhorší to je, když jsou oba ve školce a dcera usne.. To je potom boj večer, nechce spát není unavená.. Když nespí doma po o, večer lehne a spí, ale nechce sama.. Syn to chápe, ona ne.. Hold je jiná a jak všichni víme, každý dítě je jiné.. Ale hold jeho rodina i on to berou jinak a mají na to jiný názor a to se vším.. Život je naučí.. Potom to jde i někdy vidět, já tu lásku a všechno co k tomu patří chci dát a dávám.. Samozřejmě když dítě záda a vymysli si, tak už vím, že je to jiné a také zásahu, ale když vidím, že se bojí jít spát a že chce, abych spala s ní celou noc.. Tak samozřejmě že řeknu, že každý máme svoji postýlku atd… A někdy zatuka, či zavolá, z pokojíčku nevychází a čeká na mě.. A nebo spí do rána.. Teď naštěstí to noční spaní u ní je mnohem lepší, jinak to byl noční pláč ze snu.. Atd.. Teď lepší.. Moc všem děkuji ♥️

• Citovat
  • Upravit
5938
1.11.24 18:06
@Anonymní píše: Více

A nebojí se v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6412
2.11.24 02:52
@kocourGarfield píše: Více

To není jen o spaní, ona je citlivá celkově. U uspávání rodiče má, je tam s ní táta. Já si uspávala výhradně do 2,5 roku, jako těhotná jsem s ní spát nemohla, šíleně kopala a bylo to nebezpečné, navíc jsem se z její postele nezvedla. A až se narodilo druhé, to taky v noci kojim, takže se zapojil tatínek. Ona kdyby mohla, vymyslí si třeba slona aby ji uspaval. Zkouší denně 200×, co vydržíme. Někdy mi přijde, že mě chce schválně vytočit, přitom se jí normálně věnuju, snažím se co to jde, i když máme menší, tomu se zdaleka tak nevenuju. Noční děsy má, protože má nezralý mozek. Já chápu, že je to běžné, že děti se vyvíjejí různě. Ale je to na palici. Samozřejmě když se v noci vzbudí že se bojí, může přijít k nám. Nebo jde táta k ní. Ale noční děs je, že ona vlastně není vzhůru, i když tak vypadá. Nechápe, kam má jít, co má dělat, třeba chce na wc, ale stojí na chodbě, když ji vezmu, začne vztekle kopat, vrčet, kousat a nejlépe doslova řičí na celý panelák (ve 2 ráno). Je to opravdu doslova o nervy. Upřímně na její výmysly a že jich za den je už nikdo nemá nejmenší náladu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.11.24 07:29
@Liška32 píše: Více
Chápu. Taky mám různé děti. Jen po zkušenostech s citlivými dětmi už bych byla víc opatrná na svoje reakce. Může to napáchat škody v budoucnu.
A chápu, že je to na hlavu někdy a náročné. :kytka:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí