Neuspech u statnic
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak se naučíš na další pokus, o co jde? ![]()
Možná to jen přeháníš. U statnic nejde o to umět 100% věci. To se opravdu nenaučí nikdo. Ale prodat svoje znalosti a schopnost rozumět problematice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a proc jsi to teda neudelala? Neumela jsi otazku, byla jsi nervozni, bylo ti blbe? Uprimne ja statnice dala taky az na druhy pokus, protoze na prvni pokus jsem se snazila naucit vsechno na 120 % a byla jsem pak tak nervozni, ze jsem proste mela okno a nebyla jsem poradne schopna si vzpomnet na souvislosti. Na druhy pokus jsem se teda naucila zaklad od vseho a kdyz jsem dostala otazku, v prubehu vypraveni toho zakladu jsem si delala ruzne odbocky, aby bylo jasne, ze vim, o cem mluvim a znam souvislosti. No a vsichni zkousejici byli spokojeni, i kdyz jsem uplne do detailu nesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, stane se. Já šla na první termín státnic z ekonomie opravdu připravená. Dokonce jsem doučovala ostatní. Nikdo nechtěl jít na zkoušku po mně. Že prý nasadím laťku moc vysoko. Na termínu byl se mnou kluk, co tam šel s tím, že se na to úplně vybodl a půlku otázek neuměl. A kdo myslíš, že to dal a kdo nedal?
Ještě jsem byla na potítku ve chvíli, kdy byl zkoušený on, takže vím, že dostával naprosto základní otázky. Co znamená to a to písmenko v základním vzorečku apod. Tak jsem si říkala, že to bude v pohodě. Ale já se zkoušejícím evidentně nelíbila.
Každý jsme měli mít dvě otázky. Jednu s přípravou na potítku a druhou bez. Z toho se složila výsledná známka. Když jsem ovšem odevzdala svůj papír s přípravou na první otázku, tak prohlásili, že tohle evidentně umím, tak je to vůbec nezajímá, a začali mě zkoušet z úplně jiného tématu a chtít nějaké složité odvozování. Následným neustálým skákáním do řeči u druhé otázky mě tak vykolejili, že jsem se úplně zasekla. Vždy jsem řekla sotva jednu větu a zkoušející mi to toho skočila. A takhle to udělala několikrát. A bylo hotovo. Najednou totální okno. Ještě jsem si vyslechla, jak jsem se na zkoušku vůbec nepřipravila.
A toho kluka, co měl jen říct, co znamená písmenko „n“ ve vzorečku, vychválili, jak to nepodcenil a hezky se připravil. Bože, já byla tak vytočená.
Druhý pokus jsem dala za jedna. A o rok později mě velmi potěšilo, že na tyhle zkoušející přišlo tolik stížností od studentů, že u nich výsledek zkoušky evidentně silně záleží na tom, jak se jim líbíte, a nároky na jednotlivé studenty jsou silně nevyrovnané, že je škola po vyšetřování od státnic úplně stáhla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celkem s tebou soucítím, taky by mě to semlelo. S něčím počítáš a ono to pak neklapne. Navíc ta únava z učení je morová a umím si představit, jak pak musí být frustrující, když to nedáš.
Ale nedá se holt nic dělat, budeš to muset přežít a dát to napodruhé.
Co mě trochu překvapilo byla délka přípravy. 3 týdny se učím na těžší zkoušku a nejsem sama. Jako příprava na státnice mi to přijde málo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mela jsem smulu … ,
Ale ze vseho nejvic me mrzi, nasledujici - u nas v rocniku, studovala spousta lidi kteri ani nevi … neumi … ani nevi … ale na rozdil ode me to nejak okecali.
- Když budeš sama sebe přesvědčovat, že chyba není v Tobě, tak máš problém.
- Když budeš sama sebe přesvědčovat, že jsi lepší než ostatní, tak máš velký problém.
- Když si neumíš zanalyzovat v čem jsi chybovala, tak máš obrovský problém.
Zkontaktuj tedy některého člena zkušební komise a požádej o feedback (zpětnou vazbu). Obdobně by Ti mohla něco k věci říci sekretářka/asistentka, pokud byla přítomná (např. měla na starosti zapisování do lejster).
- Citovat
- Upravit
„zatni zuby a táhni“ - tohle se Ti v životě bude hodit ještě mockrát.
Hodně štěstí a sily, ale tohle jednou bude zpětně jenom epizodní banalita ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem před státnicemi byla na praxi na jednom pracovišti, kde jsem se hodně naučila prakticky, a to mi právě bylo ke škodě. Ta, co nás zkoušela to věděla a ještě o dvou podobných a schválně nás to nenechala udělat, protože věděla, že jí budeme k dispozici. Makali jsme za ni třičtvrtě července, a pak nás to všechny milostivě nechala udělat. Již je to dávno. Ale tady vidíš, že se to stává a dost často zrovna těm lepším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, je na case se sverit.
Dneska jsem delala statnice (studuju letovy provoz a sportovne letam) a jako jedinna jsem to nedala. Mela jsem smulu, k te 3 denni nervozite, a nechuti k jidlu, jsem dneska dostala i menstruaci, takze uplne super kotejl. Studium jsem si zvolila z duvodu prohoubeni si znalosti, ne proto ze chci byt dopravni pilot, na to vim, ze nemam.
Tesila jsem se ze po trech letech, odrikani, sezeni v prvnich radach lavic, bez vybavovani se (na rozdil od drtive vetsiny), opravdove driny, si zaslouzim uz vypnout, nestresovat se, kdyz tenhle posledni semestr dal zabrat, a byl hodne vycerpavajici. Ani nemluvim o tom ze se mi par lidi z okoli smalo, ze tahle VS je placena, takze titul v kapse…
Navic na to mit uspesne bakalare byla nabalena i brigada v oboru, ktery se venuje pojisteni letadel, takze jsem tesila, ze dam bakalare a konecne zacnu delat neco v cem vidim smysl, vydelavat si, aspon trochu se finanacne osamostatnit, dokazat rodicum ze nejsem zbytecna pritez za kterou me maji. Vypnout od uceni se teorie na nekolik mesicu, s pocitem byt na co hrda a vedomim, ze ke konci zari nastup na magisterske. Proste a jednoduse - Jsem uz dost unavena, a to svetlo na konci tunelu se mi porad vzdaluje.
Ale ze vseho nejvic me mrzi, nasledujici - u nas v rocniku, studovala spousta lidi kteri ani nevi jak vznika vztlak, neumi vysvetlit bernouliho rovnici, na simulatoru ani nevi jak zatacet s letadlem a proc nedoleteli, ale na rozdil ode me to nejak okecali.
Rikam si co bylo spatne? Podcenena 3 tydenni priprava, snaha chtit vsemu rozumet na 100 procent, neumet vedomosti „prodat“ kdyz se jedna o ustni projev?
Priznam se ze u druhych pokusu behem studia, ktere byly jen 3, jsem vzdy byla nervoznejsi mnohem vic nez u prvniho, nasledna znamka nebyla zadny zazrak, spis z milosti.
Nevim co mam delat, pripadam si nemam zadnou hodnotu, a momentalne, to vnimam tak, ze nemam svetu co nabidnout a celkove se mi zhroutil svet. (Uz chapu myslenkove pochody studenta z prav ktery se pak zabil).
Dekuju vsem, kteri mi pomohou, a daji radu jak nebyt smutna.