Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jsem po 1.IUI a skoro po 14 dnech od zákroku se MS rozjíždí. Ořvala jsem to, ale půjdu ještě do jednoho pokusu. Chci se zeptat, co dál, když nevyjde ani druhý pokus. To posílají ještě na třetí atd. nebo rovnou na umělko? Chodim do ISCARE.Díky moc za odpovědi
ahoj chodim taky do iscaru, mela jsem 4 IUI a ted jsem na IVF, vetsinou po 3 IUI uz ti nabidnou IVF, ale je to na tobe, muzes klidne jit na tech 6 IUI co mas rocne na ne narok… uprimne IUI fakt moc nevychazi, pri 2 jsem uz s tim byla smirena, ze je to spis pokus, neco jako o trssku ucinnejsi sex
Prej IUI ma sanci jen, kdyz je neplodnost zpusobena cervikalnim faktorem - tzn. spermie samy neprelezou cipek. To je u desne maleho poctu lidi. Dneska se povazuje za zubytecne to mockrat opakovat, nicmene si myslim, ze by nebylospatne to zkusit tak 5×, protoze normalni zdravi lidi maj taky sanci v kazdem cyklu jen 20%
Ja byla 3×.
Ahoj holky, díky za odpovědi, no, uvidíme, zkoušíme mimčo rok a půl, mezitím jeden potrat a já už jsem na palici. Dvě kamarádky mají malý mimča a teď jsou obě znovu těhotný, jedna aniž by chtěla a druhá se snažila dva měsíce. Z toho by mě prásklo
bulino, je to individualni. Jak pise Pudla zalezi kde je u vas problem. Nas pustili jen na jedno diky spatnemu spg a pak rovnou umele. Myslim, ze muzes jit az 6× za rok. Pokud chces nekolikrat IUI opakovat tak se na tom da ve vetsine center domluvit. Pravdepodobnost, ze IUI vyjde je ale opravdu mala. Takze spis zvaz to kolikrat budes jeste schopna zazivat podobne zklamani.
ahoj, no my právě chceme zkusit ještě jedno, a pak bych chtěla umělko. Jenom by mě zajímalo, na kolik to asi tak vyjde. Jsem asi trdlo, ale myslela jsem, že 3 pokusy hradí pojišťovna, ale našla jsem na netu nějaký ceník, tak teď vůbec nevim
Ahoj
pojišťovna hradí 3 pokusy, ale stejně doplácíš. Nás IVF vyšlo na 20.000. Prodloužená kultivace, doplatek za léky, mražení embryí a ICSI.
Aha, děkuju, no, co se dá dělat, mimčo chceme, je mi už 26 a manžovi 40, tak budu doufat, že tohle se snad povede na 1. pokus
Bulino, rozhodnuti kolik IUI absolvovat je na Tobe a taky na dr. Zalezi na tom, proc to u vas nejde. My byli s manzelem oba OK, takze jsme sli do vsech 6ti a posledni IUI se zadarila.
At se rodhodnes jakkoli, tak moc drzim palecky, at se brzy dockas krasneho zdraveho miminka!! ![]()
ahojky, děkuju ti moc, jenom jsem ti chtěla říct, že ti strašně moc držim pěstičky po tom, čím jsi musela projít
. My uvidíme jak dopadne 2.IUI, ale musim říct, že už tohle IUI mě strašně zklamalo.
Kazdy neuspech je zly. Mne zklamalo kazde IUI
To posledni jsme ale uz ani nijak neprozivali - neverili jsme…
Psychika je strasne dulezita…Cim vic chces, tim vic to jde a tim vic se trapis a je to porad dokola… Ale bohuzel se s tim neda nic delat.
A dekuju ![]()
Bulino, přeju Vám hodně štěstí aby to IUI vyšlo!!!
Začínám o tom taky uvažovat.....:-( Prosím tě, jak je to finančně nákladné, je u toho hodně léků které se musí doplácet...... kamarádka byla na umělém a tam to už leze hodně moc do peněz.
Děkuju předem za opověď a držím palce!!!
Ahojky, za IUI jsem neplatila nic, platila jsem si jenom injekci ovitrelle a takový zaváděcí gel crinone, za to jsem dala dohromady 60Kč, tak nevim, co kolik stálo. Chystáš se jít taky?
ahoj holky, přidám se k vám, jsem dnes 19 DPO po 1. IUI, od včera hodně slaboulince špiním, teď to vypadá, že to snad i ustalo, bylo to opravdu maličko. včera test negativní, tak jsem si už říkala, že se mrcha rozjede a smířila se s tím, že to nevyšlo. pokud se mi ms nerozjede do zítřka, zajedu si stejně na krev, abych měla jistotu. taky jsem si už dnes ráno nevzala duphaston, který mám brát, dokud se ms nerozjede. asi se z toho picnu. jinak mě dr. navrhl 2-3 pokusy a pak IVF. problém je u mě, nemám ovu, přítel je v pořádku. IUI byla zdarma, doplácela jsem jen nepatrné položky za clostil, pregnyl a duphaston.
Jo, začínám o tom uvažovat ale asi bych se přiklonila k té variantě bez stimulace. Ty jsi to měla s, nebo bez stimulace? Zatím se nechci cpát hormonama a také bych se bála, že by to mohla být dvojčata (to je pro mě zatím velký strašák, ale chápu, že jiné by za to daly všechno). Co všechno před jsi musela podstoupit za vyšetření?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.