Neúspěšné IVF a další moznosti

14.11.24 09:28

Neúspěšné IVF a další moznosti

Dobrý den všem, s manželem se již skoro rok snažíme o miminko, přirozenou cestou nám to neslo, vzhledem k tomu, že mam nízkou rezervu vajíček. Proto nám lékaři doporučili IVF, bohužel máme za sebou 2 neúspěšně pokusy, vždy nám bylo sdílení, ze embrya jsou velmi kvalitní, takže nevím, co by mohlo stát v cestě… Budu velmi vděčná za rady a sdílení zkušenosti. Též zvazujeme i adopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.11.24 10:24

Prvně bych chtěla říct, že mě to mrzí… zároveň však 2 IVF cykly jsou “ještě málo” oproti tomu, co si prochází ostatní.
Mám kolegyni, která se s manželem nedařilo 5 let a skončilo to adopcí.
Také mám ale v okolí ženy, které když to “vzdaly” otěhotněly přirozenou cestou a jediné vysvětlení byla psychika….

Já bych byt tebou zkusila ještě chvíli vydržet. Případně si dala pauzu a zkusila vypnout (přeci jen psychika dělá své) pak se buď pokusit o další pokus nebo tu adopci. Ale taky asi záleží kolik ti je, zda mas “ještě” čas s nebo už moc ne.

To že embryo je kvalitní neznamená, že se uchytí a vydrží. Bohužel tomu tak je i při přirozeném početí. Vajíčko se oplodní ale neudrží se.
Nějaké podrobné vyšetření jsi podstoupila? Hormonální stav, imunologie,…

• Citovat
  • Upravit
14.11.24 10:27

Dekuji za pochopení, je mi 30 let prave už, manželovi 32 let, hormonální ani imunologickw vyšetření ani genetiku zatím nemáme. Byla mi doporučena fyzioterapie a akupunktura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.24 10:34
@VeronikaKolarova2202 píše: Více

Tak bych zkusila doplnit ještě tahle vyšetření, jestli náhodou není problém i tam….

Každopádně moc držím palce, ať vše brzy dobře dopadne! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14.11.24 10:35

Moc dekuji ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
14.11.24 10:56

Ještě bych neházela flintu do žita :hug: :hug: Z tvého příspěvku není jasné, jestli jsi měla 2 IVF cykly, nebo 1 IVF cyklus a 2 vklady.
Máš ještě nějaká embrya v mrazáku?

V každém případě by to před dalším IVF pokusem chtělo vyšetřit tu genetiku, imunologii a partner DNA fragmentaci spermií.
U jaké jste kliniky, že vám ještě třeba tu genetiku neudělali? Máte vyšetření na ureaplasmu, mykoplasmu a chlamydie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.24 10:59

Díky, měli jsme 2 pokusy s jedním embryem vždy. V mrazáku máme ještě 2 embrya. Jsem u IVF Clinic Olomouc, žádné specifické vyšetření nám zatím nedělali. Příští týden máme termín konzultace. Moc dekuji ještě jednou ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
14.11.24 11:06

Za mě naprostý nesmysl plýtvat pokusy na IVF bez základních vyšetření. Stačí, že máš protilátky proti embryím a takto naprosto nesmyslně vyplýtváte pokusy a dobrá embrya v hodně nízkém věku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.24 11:10

To mě moc mrzí, zakladatelko. Mohu se zeptat, jak konkrétně IVF cykly probíhaly? Tzn. byl v každém 1× odběr vajíček a kolik transferů?

Ono každý má něco, já se přiznám, že u nás byla zas ta anomálie, že u nás 1 IVF cyklus trval strašně dlouho, protože jak mi to mávalo s psychikou a zdravím, neustále se transfer oddaloval. Měli jsme jen 1 zdravé oplodněné embryo, které ještě chudák podstupovalo genetické testování, takže měsíce čekání, a pak měsíce odkládání, protože jsem neustále byla nemocná a prostě to nedovoloval můj stav.

Ale nakonec happy end: jsem v 5. měsíci těhotenství, takže ten jeden jediný transfer nám naštěstí klapnul - nevzdávej to! My měli zase krkolomnou tu cestu k tomu, jiní lidé za tu dobu stihnou 5 transferů a ten 5. klapne, takže časově to je vlastně stejné.

Já vím, že to je náročné, je to šílené… a hlavně člověka štvou a závidí ostatním, kteří do toho vlítli přirozeně a hned… a my ostatní musíme podstupovat taková martyria. A ještě stupidní dotazy z okolí „kdy budete mít dítě“… nenáviděla jsem to. Mě to taky strašně zničilo, psychicky i fyzicky. Kvůli lékům jsem přibrala, zošklivěla, vypadalo mi spousta vlasů, to pak nepřidá ani na sebevědomí, že si člověk říká, že je neplodný a ještě ošklivý… doma jsme se kvůli tomu hodně s manželem hádali, přišlo mi nefér, co pro to musím vše dělat a podstupovat a manžel nic, i k psychologovi jsem chodila. Děsný no, už na to nechci ani vzpomínat - ale zároveň chci svým výsledkem podpořit ostatní, ať věří, že to klapne!

Víš co mi pomohlo? Když už konečně došlo na transfer, prostě jsem si od prvního dne vsugerovala a věřila, že jsem těhotná. Vím, zní to esotericky, ale prostě někdy fakt stačí přepnout tu psychiku z „to zas určitě neklapne“ na „teď už to určitě klaplo“ :srdce:

Držte se :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5622
14.11.24 11:18

Takže jsi měla 1 stimulaci, z toho 4 embrya a 2× KET které nevyšly?

To kolikrát jsi měla stimulaci je podstatná informace, protože pokud pouze 1×, tak máš ještě další 3 pokusy na pojišťovnu a hromadu šancí na to, aby to vyšlo. Kor když jste měli 4 hezká embrya.
Zkus se na té konzultaci zeptat na ty testy, pokud vám nedělali, tak opravdu ty chlamydie, ureaplasmu a mykoplasmu. Ty by mohly bránit zahnízdění, nebo způsobovat biochemko. Pak před dalším KET kdyžtak tu imunologii. Pokud by byla třeba další stimulace (další cyklus IVF), tak před zahájením by to chtělo udělat i tu genetiku. Pozor ale, na genetiku se dlouho čeká, my výsledky měli až za nějakých 6-7 týdnů.
Ale třeba jedno z těch 2 embryí která ještě máš u ledu bude to pravé a mimnko bude za chvíli :hug: :hug: :hug:

Jinak v zahraničí se traduje, že v průměru jsou potřeba tak 3-4 netestovaná embrya na jedno živě narozené dítě. To jsou ale jenom statistiky. Některým to hold vyjde hned s prvním transferem a jiná musí těch transferů podstoupit několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.11.24 11:29

Ahojky holky, mohu se k vám vetřít?
Mám teď obrovské dilema a vůbec nevím, jak s tím naložit :( :(
Jsme s manželem 9 dní od transféru (KET) a zároveň to je 9 dní od aplikace Ovitrellu a mám už 4 dny tohle. Měl to taky tak někdo? Nebo co si o tom myslíte? Je to už těhu? Nechala jsem si vložit 2 embrya. Moc děkuji za názory. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
14.11.24 11:33
@Zuzka594 píše: Více

Hele, tohle může být klidně ještě ovitrelle, ještě chvíli vyrž a snad začnou čárky sílit.
Tobě dávali Ovitrelle v den transferu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.11.24 11:38

V reálu jsou krásně silné :think: pročetla jsem milion diskuzí a nikdo tohle neměl :? s manželem se snažíme už skoro 3 roky. Příčina neznámá. Ano, taky jsem se divila. :roll: prý to pomůže k zavrtání. Nevím no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.24 11:43
@Anonymní píše: Více

@Gracetheworld
Moc dekuji za milý a povzbudivy příběh, hrozne Vám to přeji. Tohle zní jako splněny sen.
U nás to probíhalo tak, ze jsme byli na stimulaci, z toho byla 4 kvalitní embrya, 3 zamrazena, to čerstvé mi hned transferovalo, nevyšlo to, dále proběhl další pokud z toho zmrazeneho vajíčka, opět negativní…
Je to opravdu hodne psychicky náročné, obrovský nápor. Též je mezi námi s manželem ohledně toho napětí. Všichni jsou nervózní.
Vyšetření se určitě budou nyní realizovat!
Ještě jednou moc díky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.24 11:44

@Gracetheworld
Velmi dekuji za povzbudivá slova. Vyšetření budeme určitě absolvovat 👍 ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.