IUI - jak to probíhá?

75
12.11.24 21:58

IUI - jak to probíhá?

Ahoj, našla jsem pono diskuzi, všechny s více než tisíce stránek :zed: na to nemám to vše pročítát 🙈
Prosím někdo kdo aktuálně podstoupil IUI nebo podstupuje? Máme schůzku 1.12. A nevím, co mě/nas čeká :)
Manžel podstoupil spermiogram v červenci, takže ho nemusí podstupovat znovu, tak mě zajímá, co čeká mě, a jak to bude probíhat.. předpokládám, ze je to vyšetření a poté se domluví termín?
Budu rada za nové info od Vás, které momentálně přicházite tím samým :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.11.24 22:35

Doktorka mi kontrolovala po skonceni menstruace ultrazvuky jak dozravaji folikuly kdyz mel pozadovanou velikost, dala mi termin iui, den predem jsem pichla injekci na dozrani folikulu k ovulaci, manzel sel ten den rano do caru vykonat potrebne 😃 ja sla o 5hodin pozdeji, iui probiha jak bezna kontrola u doktora, pouze ti pres cipek zavede tenkou dlouho trubicku spermie. Neboli to ani to neni vylozene neprijemne max citis tlak v podbrisku☺️ lezela jsem 5minut a hotovo, pripadne ti predepise nejaky hormony jeste a da instrukce kdy testovat :)

• Citovat
  • Upravit
75
13.11.24 11:42
@Anonymní píše: Více

Díky za odpověď :) kolikrát byla nutná návštěva na ty ultrazvuky? Máme to asi 60km vzdálené tak mě to jen dopředu zajímá abych je na to připravila v práci, ze budu muset dojíždět častěji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
13.11.24 12:32

Ahoj, já byla na měření folikulu jen 1× a to 11DC… dostala jsem s sebou injekci Ovitrelle a doma jí píchla 36 hod. (cca) před plánovanou IUI.
V den inseminace manžel ráno přišel do CARu odevzdat vzorek, já jsem dorazila až kolem poledne… na sále zavedli a pak jsem asi půl hodiny ležela na pokoji s nohama a zadkem nahoře… následně domů a režim bez omezení… + případně dostaneš nějaký progesteron na podpoření…
Jo, jinak jsme měli 5 dní před IUI nařízenou sexuální abstinenci… ale to záleží na tom, jaké má tvůj muž výsledky…

Jinak je tu pěkný článek čistě o IUI:
https://www.emimino.cz/…-inseminace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
13.11.24 12:48

@Wawulka Ahoj, děkuji za odpověď :) já totiž mám ovulaci někdy i 24 DC jako tento cykl, MS mám dlouhé i 35dní :-/ takže úplně nevím, jak to bude u mě probíhat.. měla jsem teď dva cykly s clostylem - první cykl jsem měla utzvuky a i folikul, druhý cykl jsem měla ovulaci (dle ovul testů) až ten 24 DC, tak proto mě zajímá, jak se to řeší, abych tam nemusela jezdit během těch 14 dní nekolikrát :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
13.11.24 12:48

@Wawulka a zadařilo se vám o IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
13.11.24 13:06

@Luckab1990 Jasný, to asi budeš muset :nevim:
Já mám cykly pravidelné a ovulace na čas… takže jsem to měla na 1 návštěvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
13.11.24 13:07

@Luckab1990 Zadařilo se nám hned první ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
13.11.24 13:13

@Wawulka tak to je skvěly :hug: tak jsem na to zvědavá..třeba se ještě ozve někdo, kdo to měl podobné s nepravidelnými cykly :)

moc děkuju za odpověĎ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
13.11.24 13:16

@Luckab1990
Za málo ;)
Přeji, ať se brzy poštěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 14:11
@Luckab1990 píše: Více

Noo poprve kdyz to kontrolovala kvuli jen planovanemu styku doma (podstoupila jsem v ten mesic i vysetreni pruchodnosti vejcovodu, tak nechtela telo zatezovat i IUI) tak jsem byla 3× na UTZ abychom neco nepropasli a nyni pred IUI jsem byla 2×, j mam OVu ale celkem brzo cca ten 12-14 den cyklu. A jinak sex doma jsme mohli mit (zalezi na stavu chlapu), akorat den pred IUI mel byt pust a nasledne v den po IUI jeste doma byl doporucen sex i nasledujici dny. :)

• Citovat
  • Upravit
75
16.1.25 08:46

Krásný den, vracím se k vám :)v prosinci jsme byli na konzultaci, měla jsem podezření na neprůchodné vejcovody, takže by mě čekalo vyšetření na průchodnost..
pak případná inseminace, kdyby i to nevyšlo tak IVF.. byla jsem z toho smutná..
V lednu až by přišla MS jsem si měla zavolat.. paní doktorka mi řekla, že si můžeme přát miminko k Vánocům a v lednu se kdyžtak uvidíme.. řekla jsem si, že ted už nemáme, co ztratit a vyzkoušela jsem gynex.. brala jsem ho prosinec a před 3mi dny jsem měla dostat MS.. je ze u mě s cykly dlouhými i 39 dni jsem s ničím nepočítala.. včera jsem byla v DM a říkám si, tak si koupím testy a zkusím to.. no a holky nemůžu tomu věřit, ale tohle na mě vykouklo 🥹 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.1.25 09:02
:dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
16.1.25 09:26

@Luckab1990 Gratuluji! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.1.25 09:34
@Wawulka píše: Více

Moc děkuji :srdce:
neslibovala jsem si od toho gynexu nic, ale plno lidí mi říkalo, že dva cykly a zadařilo se.. asi jsem kvůli němu byla i víc v klidu a neřešila to tak, protože jsem počítala, že v lednu už budeme vědět víc, co nám brání počít přirozeně.. :)
Takže jsem fakt štastná.. ale ještě se neraduji, může se stát cokoliv.. :) už jsem to tak jednou zažila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.