Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A ty uši zalehlé si měla už když jsi byla na tom Orl? A říkala jsi to tam? Možná by pomohlo ty uši profouknout ![]()
@Kriss Tina ano říkala i do nich dr mrkla ale nic neudelala,myslela sem tedy že to zmizí ale den co den je to stále stejný ![]()
@ivisek87 Rýma je spíš příznak, nejčastěji virozy, ale těch onemocnění, které vyvolávají rýmu může být víc. U klasické rýmy ale platí, že neléčená trvá týden a léčená sedm dní. U viróz, která mají s sebou výraznou rýmu, tak ta doba bude zhruba stejná, ale může dojít, že rýma během 3-4 dnů sestoupí víc dolů v dýchacích cestách, tj. do krku, dolní část nosohltanu. Kapky mi přijdou dobré spíš jako úleva, musí tělo zvládnout hlavně celkové onemocnění. Ale pokud ty kapky máš, určitě je ber.
14 dní, tak to bych asi zašel na ORL, jestli to nejsou dutiny. Tam pak je taková dlouhodobější rýma.
Možná nějaká alergie? Na chlad? Já mám chronickou rýmu už od 20, nikdo mi nikdy nezjistil proč ( akergik prý nejsem, naposledy na alergologii vyřkla větu: tak zdravého člověka jsme tu už dlouho neměli
, výsledky z krve, kožní testy ) ale proč mám permanentní rýmu nikdo neví. Zvykneš si. Po těch letech mi to ani nepřijde.
Na noc dat na usi nakrajenou cibuli, treba v ponozce pod celenku.
@ivisek87 doporučuju Sinupret, u něj člověk opravdu cítí, jak to tak do půl hodiny po spolknutí zabere a dutiny odlehnou. A ještě třeba Fenistil na splasknutí sliznic. Pokud by se to ani po třech dnech této léčby nezlepšilo, šla bych znovu na ORL, to že tam nic neviděli minulé neznamena, že tam teď nic nenajdou.
@Sůvička80 Já tedy na rýmu nějak netrpim vždy mi odezněla během týdne jen teď to trva už nějak dlouho. Mě nevadí zas tolik rýma až na to že bez kapesníku nikam nejdu
ale vadí mi ty ,, zalehle usi a tlak v hlave'' jinak to popsat neumím ![]()
@ivisek87 ona uvolnuje rymu, spousti ji. Mne to pomohlo kdysi i na zalehle usi prave
@ivisek87 : pokud máš doma aerius, zkus ten. Syn ho má vždy, když má rýmu a jednou měla mamča problém se zalehlym uchem, vzala aerius a fakt jí to pomohlo ![]()
@Sůvička80 aerius bere denně syn ale nikdy mě to nenapadlo že bych si to mohla vzít i já ![]()