Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Je ještě malej
. Naše drnda byla taky pořád u prsa a přibejvala jako blázen. UM bych nedávala
. A sací reflex to bude.
Myslíš, že nemá hlad, jo? V pátek zajdu raději k doktorce, aby mi ho zvážila a já si zvážím, kolik vypije.
A myslíš, že se to kojení upraví? Já doma nic neudělám.
nepíšeš náhodou o mým synáčkovi, přesně to samé mám doma, kojím prostě jak potřebuje, dudlík nechce tak ho mám věčně u prsu, tím jak chce často pít, tak se mi nestačí nalívat prsa a chce pít za chvilku zas je to začarovaný kruh, musíš vydržet
Já jsem kojila už v porodnici tak často, že malá při propuštění měla o 250 g víc než při narození
Je to sice vyčerpávající, ale UM bych nedávala, časem se to spravilo.
Přibírá krásně a mlíka je asi dost, když se prsa nalívají. Spíš si myslím, že malej roste, tak papá často. Přesně takhle jsme to měla já. Tak nějak kolem 2 měsíce se vytvořil režim a přes den se krmí každé 2-3 hodiny a spinká celou noc. Nepotřebuje jíst, jak se nažuchne přes den. ![]()
Myslím, že je zbytečné dávat UM, to se upraví.
Přibírá krásně, fakt je ještě malej, tak chce být pořád u tebe. Naše malá byla fakt závislačka a taky trpěla na prdíky, takže buď se kroutila nebo pila, ale postupně se to upraví. Já vím, je to blbý že nic neuděláš, ale udělej to nejnutnější a na ostatní se vyprdni. I když já z toho byla taky na hlavu
.
Misa.K píše:
Přibírá krásně a mlíka je asi dost, když se prsa nalívají. Spíš si myslím, že malej roste, tak papá často. Přesně takhle jsme to měla já. Tak nějak kolem 2 měsíce se vytvořil režim a přes den se krmí každé 2-3 hodiny a spinká celou noc. Nepotřebuje jíst, jak se nažuchne přes den.
Myslím, že je zbytečné dávat UM, to se upraví.
To nespí naše malá skoro v 10 měsících
.
No tak ty přírustky na váze jsou úžasný, rozhodně bych nedavala UM, co bys tím získala?
Mlíčka máš evidentně dost. Neklidný může být kvuli bříšku. Malej by taky sál kdykoliv bych mu to prso dala, jakmile viděl prso, tak chtěl furt, i kdyby mu to mělo téct ušima. Víš jistě že má po té hodině hlad?
A nejde oblbnout dudlíkem?
Vůbec se tím nestresuj:-) Neboj kojení se vám za chvilku ustálý…zatím poslouchej jeho potřeby a dej mu prso kdykoli chce a UM schovej pro případ úplné nouze!!! První měsíce jsou holt pro nás maminky náročnější:-) Držím palečky!!!
Terrad píše:Misa.K píše:To nespí naše malá skoro v 10 měsících
Přibírá krásně a mlíka je asi dost, když se prsa nalívají. Spíš si myslím, že malej roste, tak papá často. Přesně takhle jsme to měla já. Tak nějak kolem 2 měsíce se vytvořil režim a přes den se krmí každé 2-3 hodiny a spinká celou noc. Nepotřebuje jíst, jak se nažuchne přes den.
Myslím, že je zbytečné dávat UM, to se upraví..
Skoro v roce naše taky ne
Kojím častěji než v 6 měsících… asi je na čase ji odstavit ![]()
Naše se odstavila před pár dny sama a to jsem říkala, že budu kojit minimálně do 18, jak prso vyžadovala. Teď spíš bojuju s UM, jogurty, sýry, kaši jí, ale UM ne.
softvelvet píše:
Myslíš, že nemá hlad, jo? V pátek zajdu raději k doktorce, aby mi ho zvážila a já si zvážím, kolik vypije.
A myslíš, že se to kojení upraví? Já doma nic neudělám.
tak si pořid šátek nebo nosítko, když bude mít potřebu sání, tak by si mohlo podařit ho nachvíli unosit a u toho můžeš doma něco udělat.
Mě začal malej spát celou noc až jsme skončili s kojením a tj. ve 14měsících…dřív se běžně budil 3× na prsíčko ![]()
Přesně tak, pořiď si šátek, třeba se mu ty intervaly trošku natáhnou… Já jsem kojila po hodině a půl asi do půl roku…
Poraďte. Malý Vojta vyžaduje prso, dá se říct, každou hodinu. V kočárku vydrží déle, někdy vydrží spát přes den i 3 hodiny a v noci také. V noci to je lepší. Jednou spal i 6 hodin v kuse a mně se nalily prsa jako blázen. Ovšem to je jen málokdy. Většinou ho mám pořád u prsa. Myslíte, že mám nasadit UM? Minulý týden jsme byli na prohlídce a přibral 300 g za týden (600 g za 2 týdny). Zdá se mi i tak po kojení neklidný a když mu přiložím prst k pusince, tak má potřebu sání (není to jen sací reflex?). Tak nevím, co mám dělat, pořád se tím trápím, jestli náhodou netrpí hlady. Snažím se přes den dost pít a jím taky normálně. A jsem taky dost unavená. Kolikrát už jsem zoufalá z toho všeho.
Malýmu je měsíc a půl. Vím, že takových podobných diskusí je tu mnoho, tak se nezlobte, že jsem založila novou, ale při prolejzání ostatních jsem nenašla takovou, která by vystihovala moji situaci. Díky