Neustálé kojení

softvelvet
16.11.11 22:14

Neustálé kojení

Poraďte. Malý Vojta vyžaduje prso, dá se říct, každou hodinu. V kočárku vydrží déle, někdy vydrží spát přes den i 3 hodiny a v noci také. V noci to je lepší. Jednou spal i 6 hodin v kuse a mně se nalily prsa jako blázen. Ovšem to je jen málokdy. Většinou ho mám pořád u prsa. Myslíte, že mám nasadit UM? Minulý týden jsme byli na prohlídce a přibral 300 g za týden (600 g za 2 týdny). Zdá se mi i tak po kojení neklidný a když mu přiložím prst k pusince, tak má potřebu sání (není to jen sací reflex?). Tak nevím, co mám dělat, pořád se tím trápím, jestli náhodou netrpí hlady. Snažím se přes den dost pít a jím taky normálně. A jsem taky dost unavená. Kolikrát už jsem zoufalá z toho všeho.
Malýmu je měsíc a půl. Vím, že takových podobných diskusí je tu mnoho, tak se nezlobte, že jsem založila novou, ale při prolejzání ostatních jsem nenašla takovou, která by vystihovala moji situaci. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14535
16.11.11 22:19

Je ještě malej :hug: . Naše drnda byla taky pořád u prsa a přibejvala jako blázen. UM bych nedávala :kytka: . A sací reflex to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
16.11.11 22:21

Myslíš, že nemá hlad, jo? V pátek zajdu raději k doktorce, aby mi ho zvážila a já si zvážím, kolik vypije.
A myslíš, že se to kojení upraví? Já doma nic neudělám.

• Citovat
  • Upravit
10052
16.11.11 22:23

nepíšeš náhodou o mým synáčkovi, přesně to samé mám doma, kojím prostě jak potřebuje, dudlík nechce tak ho mám věčně u prsu, tím jak chce často pít, tak se mi nestačí nalívat prsa a chce pít za chvilku zas je to začarovaný kruh, musíš vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
16.11.11 22:24

Já jsem kojila už v porodnici tak často, že malá při propuštění měla o 250 g víc než při narození :mrgreen: Je to sice vyčerpávající, ale UM bych nedávala, časem se to spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.11.11 22:25

Přibírá krásně a mlíka je asi dost, když se prsa nalívají. Spíš si myslím, že malej roste, tak papá často. Přesně takhle jsme to měla já. Tak nějak kolem 2 měsíce se vytvořil režim a přes den se krmí každé 2-3 hodiny a spinká celou noc. Nepotřebuje jíst, jak se nažuchne přes den. :palec:
Myslím, že je zbytečné dávat UM, to se upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
16.11.11 22:25

Přibírá krásně, fakt je ještě malej, tak chce být pořád u tebe. Naše malá byla fakt závislačka a taky trpěla na prdíky, takže buď se kroutila nebo pila, ale postupně se to upraví. Já vím, je to blbý že nic neuděláš, ale udělej to nejnutnější a na ostatní se vyprdni. I když já z toho byla taky na hlavu :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
16.11.11 22:26
Misa.K píše:
Přibírá krásně a mlíka je asi dost, když se prsa nalívají. Spíš si myslím, že malej roste, tak papá často. Přesně takhle jsme to měla já. Tak nějak kolem 2 měsíce se vytvořil režim a přes den se krmí každé 2-3 hodiny a spinká celou noc. Nepotřebuje jíst, jak se nažuchne přes den. :palec:

To nespí naše malá skoro v 10 měsících :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
16.11.11 22:27

No tak ty přírustky na váze jsou úžasný, rozhodně bych nedavala UM, co bys tím získala? :think: Mlíčka máš evidentně dost. Neklidný může být kvuli bříšku. Malej by taky sál kdykoliv bych mu to prso dala, jakmile viděl prso, tak chtěl furt, i kdyby mu to mělo téct ušima. Víš jistě že má po té hodině hlad?
A nejde oblbnout dudlíkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324

Vůbec se tím nestresuj:-) Neboj kojení se vám za chvilku ustálý…zatím poslouchej jeho potřeby a dej mu prso kdykoli chce a UM schovej pro případ úplné nouze!!! První měsíce jsou holt pro nás maminky náročnější:-) Držím palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
Terrad píše:
Misa.K píše:
To nespí naše malá skoro v 10 měsících :mrgreen: .

Skoro v roce naše taky ne :zed: Kojím častěji než v 6 měsících… asi je na čase ji odstavit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
16.11.11 22:29

Naše se odstavila před pár dny sama a to jsem říkala, že budu kojit minimálně do 18, jak prso vyžadovala. Teď spíš bojuju s UM, jogurty, sýry, kaši jí, ale UM ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
16.11.11 22:29
softvelvet píše:
Myslíš, že nemá hlad, jo? V pátek zajdu raději k doktorce, aby mi ho zvážila a já si zvážím, kolik vypije.
A myslíš, že se to kojení upraví? Já doma nic neudělám.

tak si pořid šátek nebo nosítko, když bude mít potřebu sání, tak by si mohlo podařit ho nachvíli unosit a u toho můžeš doma něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
16.11.11 22:30

Mě začal malej spát celou noc až jsme skončili s kojením a tj. ve 14měsících…dřív se běžně budil 3× na prsíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13876
16.11.11 22:33

Přesně tak, pořiď si šátek, třeba se mu ty intervaly trošku natáhnou… Já jsem kojila po hodině a půl asi do půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová