Neustálé koliky 4 měsíční holčičky

4
15.10.24 14:41

Neustálé koliky 4 měsíční holčičky

Zdravím, vím že o kolikách je tady toho spousta. Ale nenašla jsem nic co bych potřebovala…Moje holčička má dnes ukončený 4. měsíc a trpí na celodenní koliky už od narození. Máme abkm, um neocate od konce 1. měsíce a stále se nic nezlepšilo. Pokaždé po jídle - max hodinu, hodinu a půl vydrží být jakžtakž spokojená - začne řev. A řve a kroutí se až do dalšího krmení. Zkusili jsme - snad všechny kapky na trhu, čaje, masírování, rourka, probiotika atd… dát víc mlíčka, dát míň mlíčka a se spánkem to taky nesouvisí. Sono bříška v pořádku. V noci spí krásně celou noc - usíná 19-20:00 a budí se až kolem 6 ráno na jídlo…pak jí každé tři hodiny a vždy po té hoďce a půl katastrofa… už nemůžu a nevím co dělat. Nemá někdo prosím podobnou zkušenost? Nebo nápad čím jiným než bříškem by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
824
15.10.24 14:50

Může mít také už prostě hlad, že by potřebovala pít častěji. Nevím, kdo vymyslel interval zrovna 3 hodiny, obvykle mají hlad/žízeň dříve, bez ohledu na velikost dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
15.10.24 15:03

A v noci se nekroutí? To je divné, to by měla kolíku i večer po kojení a ty říkáš, že usne. Není to opravdu vína jinde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
15.10.24 15:07

Mam zkusenost s mnohem horsimi kolikami, kdy mi dcera od 3 tydnu do 6 mesicu provriskala 16 hodin denne. Vecerni uspavani bylo kazdy den od 20 do 2 - 4 hodin (vazne 6 - 8 hodin uspavani v kuse), pak vstavani mezi 6. a 7. s vetsinou 7 probuzenimi na kojeni. Pres den spala pouze na prsu (jedine chvile, kdy jsem si treba sedla k pocitaci a pustila film, spat pres den mi neslo, ackoliv jsem bezne naspala 2 - 3 hodiny denne, a to jeste ne v kuse) nebo v jedoucim kocarku (nesmela jsem zastavit ani na zavazani tkanicky), a to treba 2 hodiny v kuse, ale po 2hodinovem vriskotu v kocarku.

Vyzkousela jsem vsechno mozne. Jedine, co aspon trochu pomahalo, bylo rourka. Ale fakt poradne vyprazdnit, davat hluboko, treba 20 minut, 4× denne. Proste dost mimo doporuceni k rource.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.10.24 15:48

@klkakla píšu že hladem to není, vyzkoušeno 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.10.24 15:48

@Janča6 a potom to přešlo? Časem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.10.24 15:50

Bezplenkovka zabrala nam. Tohle dava smysl, ne? Krouti se hodinu po jidle, kdyz se asi chce vykakat. Ja vim, ze existujou deti, ktere se od narozeni s usmevem v leze pod sebe vykadi do pleny, no nase to rozhodne nebyly :D Neprestava me prekvapovat, ze i takove deti existuji.

Příspěvek upraven 15.10.24 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
15.10.24 15:51
@vvvesela píše: Více

V těch 6 měsících jí zabrala probiotika. To byl klid ze dne na den. Jeden den katastrofa a další den klidné usměvavé miminko. Probiotika jsem zkoušela dřív, ale bez efektu. Asi předtím ještě neměla zralou trávicí soustavu a probiotika nepomohla. Narodila se 37 + 0, ale nevím, jestli to bylo tím.

Navíc měla extrémní reflux. Ten teda přešel až v 11 měsících - a úplně sám, ale ta bolest bříška v těch 6 měsících díky probiotikům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
15.10.24 18:07

Zkusila jsi i homeopatika? Existují přímo na koliky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
22.10.24 21:37

Vysadila jsem probiotika. Mate neocate s nebo bez probiotik? Ty s probiotiky, taky obcas deti nedavaj. Syn mel teda Alfamino, ale kdyz jsem se snazila doplnit kapkami, tak rev. Zvladl je az kolem 8. mesice a to jsem dala jen kdyz mel prujem, jinak nedavam… velky zvrat jsem take videla kolem 6. mesice, ale v te dobe uz jel nejakou dobu prikrmy…pestra strava taky pak dost pomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.10.24 22:23
@Sienim píše: Více

Máme bez probiotik. Zkoušela jsem vysadit i biogaiu na cca měsíc a žádná změna. Ted jsme začali příkrmy a přijde mi to snad ještě horší 😅..čekám do toho půl roku jestli se to aspoň trochu zlepší no.. pak asi budu chtít znovu vyšetření v nemocnici. Ona je totiž hrozně zaplynovaná. Dáme rourku, vyjde třeba 10 prdů a za hodinu můžu rourkovat znovu a znovu by toho hodně vyšlo ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí