Neustále nemocný - rýma, kašel

5657
14.3.24 10:47

Neustále nemocný - rýma, kašel

Už jsem zoufalá. Syn (lehce přes 2,5 roku) je neustále nemocný. Má to ze školky, o tom žádná. Nicméně od října jedeme kolotoč týden ve školce, dva týdny doma. Někdy v lednu měl od dr. předepsaný Pamycon, Aerius a Kalobu. Vše bráno tak, jak nám bylo řečeno. Jenže rýmy jsme se nemohli stále zbavit. Psala jsem dr., prý to tak teď je, že si děti mezi sebou ty nemoci předávají a musíme holt počkat, až bude teplo a viry vymizí. Doporučila pravidelně odsávat nos + mořskou vodu.

Jak se pak venku udělalo teplo, tak rýma opravdu vymizela, syn šel do školky a no a teď na začátku týdne zase. Rýma, kašel - nejdřív byl vlhký, dnes už je suchý a dráždivý + se přidaly teploty. Naše dr. má do konce týdne dovolenou, takže tam nic moc nevyřeším. Zase teda odsáváme + mořská voda, na kašel jsme dali jitrocelový sirup a na teploty nurofen. Nicméně mám pocit, že to moc nepomáhá.

Zkouším to teda touto cestou: nemáte tip na nějaký sirup a kapky do nosu, co fakt fungují? Alespoň přes ten víkend, než bude dr. k dispozici.
Syn už chudák ani žádné léky nechce, je to boj, jak do něj cpeme pořád nějaké sirupy a kapky :roll:. Díky moc za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13889
14.3.24 10:51

Můžeš zkusit tu konvicku na prolevani, kdyby spolupracoval… jinak mám to same přes kopírák, akorát mi do školky nešel skoro 2 měsíce, protože kdyz už byl zdravý, tak něco chytil na nějaké návštěvě (to dřív nebylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
14.3.24 10:54
@Lily-of-the-valley píše: Více

To si myslím, že u nás bude konvička problém, protože jen vidí odsávačku a chytá hysteráky - čemuž se nedivím.
Jsem „ráda“, že v tom nejsme sami, ale je to už ubíjejí jako kráva :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.3.24 10:57

Zkus betaglukany, nejlépe přímo Imunoglukan sirup - nám pomáhal, i když spíš preventivně. A doufat, že s hezčím počasím se to srovná, bohužel tohle je běžná realita spousty dětí, co nastoupí do školky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
14.3.24 11:04
@unuděná píše: Více

Díky za tip, na posílení imunity určitě. Ale ten asi nepomůže od kašle, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.3.24 11:10
@Cullenova píše: Více

To ne, to je vyloženě na podporu imunity. Kašel se někdy vleče, taky jsem ještě nepřišla na nic, jak ho urychlit. Ale s takovým tím dokašláváním děti normálně do školky chodily, jinak by musely být doma po obyčejném nachlazení třeba i měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
14.3.24 11:12

Ha ha, jak kdybych to psala já, jenže my jsme došli k Bronchipret sirupu a ten je tak hnusný, že dítě od té doby odmítá vzít do pusy jakýkoliv sirup, nebo ho vyplive :pankac: :zed: Kašel je důsledek rýmy. Takže řešit rýmu. Dávám už jen mořskou vodu do nosu, na noc Olynth, za sirupy odmítám vyhazovat peníze - jediný, co docela fungoval, byl Sinupret, ale opravdu dlouhodobě braný, ne že skončí rýmička a tak zavřeme lahvičku. Ad mořské vody - zkusili jsme jich víc, nejlíp podle mě funguje Sterimar s mědí na ucpaný nos. A tedy aplikuji ho v leže, ať to zateče všude. Když to používáme jen jako „výplach“, tak to nemá zdaleka takový účinek.

Pěkně to má popsané MUDr. Milkovičová, blog, nebo FB Pediatrie s úsměvem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.3.24 11:12

Porad se v lékárně. Kašel má spíš vlhký nebo suchý? Nebo kašle jen proto, ze stékají nudle do krku? Kapky asi jakékoliv budou silnější, než mořská voda, ja beru nasivin nebo olynth. Ale ono ti poradi přímo v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
14.3.24 11:19
@Kriss Tina píše: Více

Včera byl ještě vlhký, ale dnes už je suchý a dráždivý. Jasně, že mě lékárna napadla, ale kolikrát člověku dají něco, co ani nemá účinek a jsou to zbytečně vyhozené peníze, proto se ptám tady, jestli nemá někdo tip na něco ověřeného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
14.3.24 11:20
@Kacise píše: Více

Mně už právě taky nebaví nechávat v lékárně tisíce za léky, které možná budou fungovat. Zkusím ten Olynth a Sterimar, díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.3.24 11:22

Tak já jsem lékárnice, jestli ti to pomůže :lol: U dětí jsem většinou kombinovala něco na odkašlání (Bromhexin, Mucosolvan) přes den, a Stoptussin/Sinecod na noc, na uklidnění. Ale celkově mi přijde, že to zas až takový efekt nemá, prostě když odejde rýma, odejde postupně i kašel. Takže já především dávala ty „tlumiče“ na noc, aby se děti vyspaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
14.3.24 11:30
@unuděná píše: Více

Super, záchrana :andel:.
Takže když budu během dne dávat na kašel Mucosolvan, na noc třeba ten Stoptussin a na rýmu Sterimar + na noc Olynth, tak je to v „pohodě“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.3.24 11:31

Mucosolvan na noc určitě ne, na to pozor. Všechny léky na podporu odkašlávání (na vlhký kašel) by se měly naposledy brát tak kolem 15-16 hodiny odpolední, jinak to bude dítě v noci naopak nutit víc kašlat ten naředěný hlen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.3.24 11:32

Ne na noc nemuzes dávat mucosolvan, to je na odkaslani, to by se dítě nevysypalo, na noc musíš dat něco co kašel tlumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
14.3.24 11:32

@unuděná Přesně, tlumiče na noc, ať se vyspí. Pak je lepší nálada ve dne a celkově to má lehčí průběh, aspoň u nás. Nám ještě pediatra doporučovala na noc Fenistil kapky. (S krapet nemístným vtipem „jestli se chcet vyspat, dáte o kapku víc“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí