etosha píše:
Potřebuju poradit nebo uklidnit, že je to normální .
Moje čteřletá dcera pořád diskutuje o všem možných povelech, příkazech, sděleních . Třeba řeknu dohrajte si (mám dvě děti), za chviličku jdeme ven. A už to jede. Začne řešit proč jdeme ven, jestli musíme, jestli to nejde odložit na později, … . Debata na 5 minut .
To samé, když řeknu, ať se napije, umyje si ruce, zvedne co shodila na zem, ať jde jíst, nedejbože když chci aby si třeba uložila oblečení nebo uklidila hračky . Prostě jakýkoliv pokyn je doprovázen debatou proč, nač, jak, kdy, jestli to nebo ono.
Můžu s tím něco dělat nebo mi nezbývá než čekat do puberty, až se se mnou nebude bavit vůbec ?
to jr vtipný … my máme přesně opačnej problém… se snažim něco vysvětlit a moje 4letá prdelka mi vždy jen odvětí „NEROZUMIM“ Dělá si z nás dobrej den no… nás nechce vnímat, nic si nechat vysvětlit tak to rozsekne touto všříkající hláškou
Kdyby se tak se mnou chtěla vybavovat, to by byla paráda…
Tvoje dítě je uplně normální, prochází obdobím „PROČ“… Trvá to rok až tři roky kdy se dítě živě o vše zajímá a v jedný větě ti může říct „proč,jak“ i padesátkrát…
tak vydrž.. časem to odezní hlavně ji vše trpělivě vysvětluj, ona tě neobtěžuje je to jen klasickej vývoj mozečku kdy to dítě potřebuje znát způsob dějů ve svém okolí
to jr vtipný … my máme přesně opačnej problém… se snažim něco vysvětlit a moje 4letá prdelka mi vždy jen odvětí „NEROZUMIM“
Dělá si z nás dobrej den no… nás nechce vnímat, nic si nechat vysvětlit tak to rozsekne touto všříkající hláškou 

Kdyby se tak se mnou chtěla vybavovat, to by byla paráda…
Tvoje dítě je uplně normální, prochází obdobím „PROČ“… Trvá to rok až tři roky kdy se dítě živě o vše zajímá a v jedný větě ti může říct „proč,jak“ i padesátkrát…
hlavně ji vše trpělivě vysvětluj, ona tě neobtěžuje je to jen klasickej vývoj mozečku kdy to dítě potřebuje znát způsob dějů ve svém okolí 
tak vydrž.. časem to odezní