Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím vás měla to z vas některá? když ležím je to v pohodě ale už 4 týdny v kuse když stojím mám tvrdé břicho, šíleně naple jak kdyby se to mělo zachvili roztrhnout a blbě se mi dýchá a to žádné velké břicho nemám, stery v pořádku, aj nemocnici jsem byla ale nic nezjistili, v kuse ležím jim magnesko, ale vůbec nic nepomáhá, tak jestli to někdo nemá podobné a zvládli jste to až do konce ![]()
Ja to tak měla v prvním těhu, od 18 tydne mi tvrdlo, magnesko nezabiralo, postupně jsem ho měla tvrdý skoro furt, rodila jsem 39+0 plánovaným císařem kvůli KP. Dle doktora pokud se nezkracuje čípek a neotviras se, tak to tvrdý břicho nevadí a musí se přežít. Teď jsem 20tt a už mi zase začíná tvrdnout a přitom na kontrole před pár dny vše ok, takže předpokládám že to bude to samý ![]()
@Prigionia a pořád v kuse tvrdé? Bez žádného povolení? Já už ani nevím co mám dělat když lezení nepomáhá
a jsem ještě moc brzy aby se něco přihodilo
@Miasmata lactate i magnosolv a bez efektu, ale chci zkusit tekutý hořčík od floradixu a horcikovy olej na břicho tak snad jedno zabere
@Martina128 jj, olej je dobrá volba! Případně i koupel v epsomské soli bych vyzkoušela. A ideální je hořčík ve formě chelátu, nebo malátu - např. jablečnan hořečnatý. Ať je lépe ![]()
Ahojky, aktuálně jsem 24tt a mám to v podstatě úplně stejné jako ty. Břicho jak kamen, ale i když lezim. Není to žádné tvrdnutí bříška, nic co by povolovalo a stahovalo se, opravdu to je tvrdý břicho. Pamatuji si, ze v prvním těhotenství jsem to taky měla, ale až od 30tt a ne furt. Ani nevím jestli na to magnosolv zabral.. Jak to dopadlo u tebe? Měla jsi to až do konce?
@Mayunka6 ráda bych se tě zeptala😊jsem teď 23tt a posledních 14 dni mám jedno a to samé🙈 u mě to trochu povolí když si lehnu a podepřu bříško, ale musím ležet jenom na boku 🙄 beru 3×2 tablety magnerotu denně a nic to nedělá
do toho když sedím nebo chodím tak mě šíleně táhnou a bolí svaly na břiše, no nedokážu vůbec fungovat 🙈 zkracoval se mi měsíc nazpatek čípek, tak tedy beru teď Gynprodyl, takže čípek krásně dorostl a neotevírá se. Bylo tedy prosím něco co ti na to pomohlo? Nebo jsi to měla až do porodu?🫣 moc ti Dekuju i za případnou takovou to zpětnou odpověď😊
Ja mela tvrde bricho nonstop v obou tehotenstvich snad od 16. tydne az do konce. V prvnim tehotenstvi jsem na to brala hodne horcik, dite melo hypotonii, nevim, zda to bylo tim horcikem, ale mohlo by byt. Stejne na to tvrdnuti nemel efekt, tak jsem ho v druhem tehotenstvi nebrala. Tehotenstvi az do terminu bez problemu, krome toho tvrdnuti, na cipek to vliv nemelo. Obe deti zdrave.