Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@diginiga píše:
Ahoj maminky syn 20mes..mel rýmu..do toho začínající zánět v puškách,tak.mu obě v so pichaly…už vypadá, že je vše ok ani teploty nema, až na to, že chce nějak pořád hajat..jakoby byl pořád unavený..včera večer jsem.mu dala na doporučení doktorky fenistil kapky…a ráno se probudil za hodinu zase usnul…pak se za dvě hodiny probudil a teď chce zase hajat…porad jen semnou ani se nehnu nikam…takové ho neznám…mám se nějak znepokojovat? předem dekuji
Ne, nekdy to bohuzel trva i vice, nez 2 tydny, nez unava prejde
Take jsem mela starosti, ale uz jsem si zvykla.
Ty když si marod, tak taky víc ležíš. Je to běžná obrana těla, abys ho nepřepínala
Takže ho nech, ať si pořádně odpočine, tuplem, pokud mu píchali uši, tak tělo bojovalo - bojuje i se zánětem, takže je to zátěž.
Mimochodem, na co fenistil kapky? Ty jsou proti alergickým reakcím, svědění.
Skoro bych se přikláněla k tomu, že bych je nedávala
Nebo bych se zamyslela, na co je má mít (proč je lékař doporučil).
Ono i samotné léky na alergii můžou způsobovat únavu.
@Mar__tanka1983 píše:
Ty když si marod, tak taky víc ležíš. Je to běžná obrana těla, abys ho nepřepínalaTakže ho nech, ať si pořádně odpočine, tuplem, pokud mu píchali uši, tak tělo bojovalo - bojuje i se zánětem, takže je to zátěž.
Skoro bych se přikláněla k tomu, že bych je nedávalaNebo bych se zamyslela, na co je má mít (proč je lékař doporučil).
Davaji se i na kasel a rymu, oplaskavaji sliznice.
@Mar__tanka1983 píše:
Ty když si marod, tak taky víc ležíš. Je to běžná obrana těla, abys ho nepřepínalaTakže ho nech, ať si pořádně odpočine, tuplem, pokud mu píchali uši, tak tělo bojovalo - bojuje i se zánětem, takže je to zátěž.
Skoro bych se přikláněla k tomu, že bych je nedávalaNebo bych se zamyslela, na co je má mít (proč je lékař doporučil).
Protože Fenistil není jen na svědění, ale je to abtihystaminikum a snižuje otok sliznice u rymy, doporučuje se u otitidy, oplaskne eustachovu trubici… A ano, může být po nich ospalý. Ale ty dávky jsou malé, tudíž se u ty únavy přikláním k regeneraci těla, ale pokud se ti cokoli nezdá, vždy je lepší navštívit lékaře.
@Tejule já bych jako antihistaminikum použila spíš Zodac kapky, třeba. Mají, co se týče alergií (a splaskávání otoků) podle mě silnější účinek než fenistil, kterej je spíš na to svědění. Proto sem psala, že bych se zamyslela ![]()
@Mar__tanka1983 já bych Zodac kapky určitě nepoužia, každého věc, já by dala na radu pediatra, Zodac se spíš používá na Alergie. A u dětí pokud to není nutné se u něj ustupuje, způsobuje ospalost ( mnohem více než Fenistil) pokud je dítěti nad rok, tak se používá Aerius sirup, který se dá kombinovat s Fenistilem, ráno Aerius, na noc Fenistil. A že je Fenistil na svědění není pravda, používá se u Laryngitidy atp.. Je pro deti rozhodně šetrnější než Zodac
@Tejule ok, dík za info, ráda se přiučím ![]()
Můj synek je třeba po tom Zodacu taky hodně unavený, takže dlouhodobě bych mu to necpala, ale krátkodobě mám zkušenost, že zabíral nejlíp (Aerius třeba nefungoval vůbec).