Neustále vyčítání sám sobě

Anonymní
1.2.22 17:08

Neustále vyčítání sám sobě

Dobrý den,

Strašně si vyčítám chyby v minulosti, a nedokážu s tím už normálně fungovat.

Ztratil jsem čich. Když zalžu, tak mám potom extrémní výčitky, a nedokážu myslet na nic jiného, než na to, že jsem udělal další chybu. Myslím, že jsem přecitlivělý, jinak si to vysvětlit nedokážu.

Strašně rád bych žil zase život bez trápení, a vyčítání si věcí co jsem způsobil. Nejvíc mě trápí věci, které jsem udělal ostatním. Nedokážu jim to říct, natož prosit o odpuštění.

Prosím pomoc, nevím co dál.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4043
1.2.22 17:52
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Ztratil jsem čich. Když zalžu, tak mám potom extrémní výčitky, a nedokážu myslet na nic jiného, než na to, že jsem udělal další chybu. Myslím, že jsem přecitlivělý, jinak si to vysvětlit nedokážu.

Strašně rád bych žil zase život bez trápení, a vyčítání si věcí co jsem způsobil. Nejvíc mě trápí věci, které jsem udělal ostatním. Nedokážu jim to říct, natož prosit o odpuštění.

Ta ztráta čichu v tom hraje jakou roli? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
1.2.22 19:14

Tak dalo by se to zjednodušit tak, že „nelži a neubližuj lidem“. Pak si nebudeš mít co vyčítat. Ono to může být i takto jednoduché. Prostě tě žere špatně svědomí :nevim:

Pokud si vycitas i věci, které nemůžeš ovlivnit, tak pak je to na probrání s někým, kdo to pomůže, třeba i psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
1.2.22 19:24
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Tak už jen to, že si uvědomuješ, že ostatním ubližuješ je pozitivní. Jsou lidé, kteří si něco podobného vůbec nepřiznají. Prosit o odpuštění můžeš i v duchu, věř, že smysl to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13193
1.2.22 19:28
@Moringa píše:
Ta ztráta čichu v tom hraje jakou roli? :think:

Asi spíš ztratil cit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13193
1.2.22 19:32

V první řadě odpusť sám sobě. Za minulostí udělej tlustou čáru, tu už nezměníš a ani si ji nekoupíš. Zaměř se na přítomnost, ta je důležitá. Jednou z ní bude tvá lepší minulost…
Je důležité nastavit si nová lepší pravidla a začít se podle nich chovat. Každý dělá chyby, ale je důležité se z nich poučit a neopakovat je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová