Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem ve sváteční čas.
Musím se svěřit se svým trápenim, mám pocit ze okolí mě moc nechápe, neumí pomoct, hlavně ze už je otravuji.
Plánované jsem s mužem otěhotněla, měli jsme velkou radost. Ovšem od začátku mě provází samé komplikace.
Hned ze začátku to bylo pomalý růst hCG takže mě rovnou strasili se zamlklym těhotenstvím. Miminko rostlo hezky dal.
Pak se v 7tt objevilo krvaceni - měla jsem pod sebou úplnou kaluz krve - v nemocnici mi řekli ze je vše v pořádku - asi praskla cevka (již od toho 7tt mám tedy rizikové, PN, utrogestan).
Ve 13 tt další krvaceni - velký hematom.
A teď v 17 tt další krvaceni - na pohotovost mě to vyhnalo ve stedry den - závěr? Placenta na zadní straně, zasahující 15 mm do branky. Doktorka mi nic nevysvetlila, řekla lezte, nemůžu pro vás stejně nic udělat.
Celá v šoku jsem jela domu. Až tady mě došlo ze nic moc nevím. Už druhy den lezim v posteli hlavou se mi honí jen smutné věci.
Takhle sem si to preci nepředstavovala. Jsou svátky a já nemám z ničeho radost.
Mám pocit ze obtezuju muže a už jsem protivna i sama sobě.
Nevím co bude dal mám strach udělat jediný pohyb, abych zase nezačala krvacet
Jsem nešťastná. Jiné tehulky funguji, jezdí na výlety.. já od začátku jen lezim jako ležák.
Omlouvám se za roman ale již nevím kudy kam
Ale kus… lehni si s cukrovim k pohadkam a odpocivej. Rekni si, ze to je to jedine co muzes pro miminko udelat, svatky nesvatky. Muze tim urcite neobtezujes, snaz se myslet pozitivne. Miminko te vnima, musis byt silna. Urcite to dobre dopadne, preju ti to. ![]()
Drž se a věř, že bude vše v pořádku… Já vloni prolezela vánoce v nemocnici také kvůli krvácení… Celé moje těhotenství stálo za prd (před tím potrat v pátém měsíci), takže strach až do porodu… Nyní mám petimesicniho chlapečka ![]()
Posílám hodně sil ![]()
To mě moc mrzí, že máš takové komplikace.. Co tvůj gynekolog na tu placentu? Nemohla bys to třeba zkonzultovat zítra s ním nebo v jiné nemocnici?
Jinak nemysli, že jsi jediná s komplikovaným těhotenstvím - hlavní je vydržet a aby se miminko udrželo.
Nelze asi srovnávat krvácení s nevolnostmi, ale já 1 a 2 měsíc jenom nevolnosti a hubnutí a od třetího měsíce mám 2× až 3× týdně tak silnou migrénu, že nikam nemůžu, manžel se musí komplet postarat o vše a já jen ležím a tiše 2 dny umírám - jsi asi na nemocenské - já to lepím jak to jde, můj šéf má sice pochopení, ale mám hrůzu z toho co nastane v lednu když se to nesrovná - nechtěla bych to celé odležet doma, ale možná nebude zbytí.
Je pak těžké si užívat těhotenství - kolem sebe mám více či méně jen těhotenství bez komplikací, a holky řešily kde sehnat hadříky, kočárky atd, já na to nemám ani pomyšlení, ptz nikdy nevím, jak se probudím..
Mám hrůzu i z cesty za rodiči 250 km vlakem - už jsem to jednou absolvovala a dopadlo to tak že mě manžel nesl na jednom rameni skoro domů a na druhém vláčel cestovní tašku..
Ale pořád věřím, že se to zlepší a bude dobře - ono nám ani jiného nezbyde!! Tak se drž.
Jinak já dneska taky 17. týden..
Já už jsem ve špitálu 6 týdnů, ještě 4 mě čekají, Vánoce nevánoce, musím. Žádné z mých těhu nemělo hladký průběh ani šťastný konec. Snad to teď vyjde. Jen ležím, nesmím vstávát, dlabu cukroví a koukám na pohádky, snažím se myslet pozitivně. Nejsi jediná a těhu rychle uběhne, neboj. Hlavně trošku optimismu ![]()
@Chaloupa je mii moc lito cim prochazis, ale ne vsechny tehu jsou tak slunickove.. taky jsem si predstavovala tehu jinak, ale v 11 hospitalizace-krvaceni, v 17 genetika, protoze blbe vysledky a nakonec v 30tt hospitalizace a v 33porod kvuli spatnym jatrum.. nemam zadbou tehu fotku, nic. Mala nedonosena.. ale co mame za sebou prvni Vanoce doma (loni v nemocnici) a mala tu radi a smeje se na cele kolo, tak si rikam, ze to tehotenstvi je na par mesicu, ale holka s nami bude cely zivot
..
@happiest
Ano jsem na PN - šla bych dříve či později i bez komplikaci díky pracovišti
Už pravé nevím na koho se obrátit, protože moje doktorka má dovolenou, já jdu do poradny 5.1. - to je zároveň první den co ordinuje
Mě vůbec nenapadlo v tom stresu se ptát na pohotovosti něco víc až doma jsem nad tím premyslela a hlavně si přečetla zprávu, jsem hlavně naštvaná na tu doktorku, protože mě odbila strašně a kdyby mě bývala informovala o všem tak teď nemám takový strach, protože vlastně ničemu moc nerozumím.
Já teda musím říct ze mám taky super muže co se postará ale už mě to štve
@Kelliee
Teda to je mi moc lito, smim se zeptat proč musíš být v nemocnic? ![]()
Drz se, musí to by strašný já jsem alespoň v domácí prostředí, teď se cítím blbě ze tu fnukam.
Otevření v 22tt, mimčo držely jen 3mm, akutní cerkláž, hrozba odtoku vody a porodu.
Vůbec se nemusíš cítit blbě. Já někdy v noci bulím jak malý dítě, že nemám sluníčkové těhu jak ostatní holky. Hrozně jim závidím. Pak si zas řeknu, jak jsem blbá a že holt každá máme něco. Říkám si, že mám zas super chlapa, to taky každá nemá. Prostě tak to je. Ale neboj, nejsi v tom sama. Ani v tom komplikovaným těhu, ani v tom fňukání ![]()
Taky mam ted tehu na prd, taky krvaceni-hrmatom a musim lezet. Klidne bych se valela a cpala cukrovim bez vycitek, jenze mam 2 male deti, 2 a 4 roky a nemuzu s nimi dovadet jako driv, chodit s nimi ven, proste nic. Musime to vydrzet, jina moznost neni
Placenta se ti postupne vytahne vys, taky to tak kamaradka mela. Ja ji nemela pres branku, ale taky nizko, vytahla se. Vydrz ![]()
Ahojky ![]()
Tak trochu vim o cem mluvis. Jsem tehotna (teda uz podruhe), ale jsem z toho vic nestastna nez stastna. Vsechno me boli, nemuzu spat, chodit a ani sedet. Mam uplne vsechny tehotenske neduhy co existuji
. A to vim, ze to nejhorsi mam teprve pred sebou.
Ale vis co me drzi nad vodou? Ten pocit, ze budu mit zase miminko.
Ver mi, ze to za to stoji
.
Tak nikdo snad netvrdí, že těhotenství má být o užívání ne? Některá ho má v pohodě, některá ne. Vem si třeba vévodkyni Kate, ta všechny tři těhotenství problila ![]()
@quinsley
Tak já neříkám úplně si užívat, ale je mi to lito, protože jsem furt nemocná nebo lezim.
A upřímně já vím ze nevolnost není nic moc, taky jsem ji na začátku měla a bylo to šílený problila jsem cely první trimestr ale takhle nejistota a strach jestli donosim je teda horší
Holky tak Vám mužů říct ze je mi teda trochu lépe ![]()
No mě samozřejmě drží myšlenka ze to dělám pro miminko, snad to brzy uteče, v posteli čas utíká strašně pomalu a týdny neubihaji vůbec
![]()