Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Barbusko, napiš nám jak to dopadlo. Myslím, že názorů (ať už těch ponaučených nebo jen tak) se sešlo požehnaně a všechny jsme ti držely palce. Jak ses rozhodla a jak jsi to zvládla? ![]()
Ahoj holky,
no takze… manzel prisel domu, byla jsem teda chladna jak led a zeptala jsem se ho, jestli si sbali sam nebo to mam udelat za nej. Rikal, ze balit nebude, ze chce byt s nama.
Ze zacatku jsem byla uplne v klidu, jako kdybych mu rikala at jde koupit chleba. Ptala jsem se ho proc. Jeste pro upresneni, nebylo to vic zen, ale jedna (skoukla jsem to znova
). Data videi a fotek byla cca od roku 2003 (to jsme se jeste neznali). Napred zapiral, na moje otazky proc s ni spi - porad rikal, ze nevi (to me silene vytacelo a zacala jsem zvysovat hlas), no a pak ze pro nej nic neznamena (jo a byla to jeho byvala, se kterou se rozesel on!!!), ze je to nula, ze to proste neumi vysvetlit, ze to je jen pud, ze k ni nic neciti.
No pak se priznal, ze to bylo cca 10× za dobu, co jsme spolu -
, i v dobe, kdy jsem byla tehotna
, to uz jsem se neudrzela a zacala brecet. Ze pry chlapi to maji jinak , oddeluji lasku od sexu a ze to asi nepochopim. Porad jsem se ptala, kde se stala chyba, co jsem udelala, a on, ze to neni moje chyba, ze nas moc miluje a nechce nikoho jineho a ja porad - ale proc to delas - a on zase nevim. No nakonec mi zacal brecet do klina (jeste nikdy jsem ho nevidela plakat) at mu odpustim, ze se zmeni - ja na to, ze mi sam rika, ze chlap se nikdy nezmeni a on ze jo, at mu odpustim a kdesi a cosi..
Je pravda, ze to mam porad v hlave a nevim, jak se s nim mam bavit, ze na to porad musim myslet. On rika, ze uz to neudela, ale samozrejme ta jistota, duvera, ta se asi nikdy neobnovi.
Jeste jsem chtela napsat, ze jsem te holce napsala sms, ze jestli hodla spat s mym muzem, tak mu sbalim jeho par svestek a muze si ho vzit i s dluhama. Ona reagovala, jako ze omyl, no a pak ze se s nim nevidela leta a ze ma vazny vztah. Tak jsem ji napsala, ze na sebe musi byt hrda a jeji pritel tez, kdyz tohle dela a jeste se u toho nataci, no a abych ji trochu potrapila, tak jsem ji napsala, ze ty videa si muze najit volne na internetu a at si dava pozor, aby ji tam nekdo nepoznal.
Ja vim, samozrejme to neni jen jeji chyba, muj muz nese na svych bedrech tu svou polovinu. Ale ja si tak alespon ulevila.
zaver je, ze zatim spolu jsme, co bude dal, ukaze cas. Ale strasne me zklamal, nikdy jsem si ani nepripustila, ze toto budu jedno resit.
Dekuju, ze jsem se mohla trochu vypsat.
B.
Vsechny fotky a videa smazal - kdyz jsem se ptala na co to ma, obvykla odpoved , ze nevi, ze ho bavilo to natacet, ale nekouka se na to
Barbuško,
já se mu vlastně ani nedivím, že Ti furt říkal nevím - však co měl taky říkat!
Myslím, žes to zvládla jak se nejlíp dalo.
Určitě neříkej, že se ta důvěra už nikdy neobnoví - třeba jo!!
Musíš si dát víc času.
Zníš už dnes mnohem klidněji než včera!
Držím pěsti i do dalšího „boje“!
Zu
Barbuško, držím pěsti ať se tvoje bolest brzy zhojí a ať jsi šťastná. Ať s ním či bez něj.
Barbuš taky ti držim pěstě, ať co nejrychleji zapomeneš…
Neboj, chce to čas, všechno přebolí....... Jen s tou důvěrou to bude trošku váznout, budeš asi neustále ve střehu
![]()
Bolí to, ale přebolí
![]()
Přeju hodně štěstí a polepšeného manžela!!
Barbuško - osobně si myslím, že se důvěra opravdu už nikdy neobnoví..bude, ale vždycky také bude nějaké ale.......
Měla jsem problémy s přítelem - byly osobní, ale ne tak velké - a po narození Peťulky jsem i ktakovým věcem jako je nevěra, začala přistupovat docela jinak…Samozřejmě, že kdybych zjistila, že si někam „odskočil“ asi bych rozthla a zadupala do země
ale kufry bych mu už nebalila. Narození Peťky mi na všechno přineslo nějaký zvláštní nadhled. Ale asi je to i tím, že jsem věděla, že má nějaké „choutky“ už v době, kdy jsem ještě nebyla těhu.....no a už se do toho zase motám ![]()
Prostě…určitě bych to s ním ještě zkusila, ale stoprocentně se připrav na to, že to v tobě bude hlodat
Jinak moc moc držím pěstičky ať se s tím nějak porveš ![]()
Klára
BARBUSKO jestli chces slyset i muj nazor,tak ja bych mu rychle zbalila kufry a sel by.nedokazu si to predstavit,ale vim,ze bych to uz dal neunesla snim bejt a jeste kdyz bych vedela,ze i kdyz jsem byla tehotna,tak spal z jinou.duveru uz k nemu stejne mit nikdy nebudes a myslim ze kdyz to udelal jednou,tak ze to udela zase.je my z neho na zvraceni.ja to tve rozhodnuti a preji ti abysi byla stastna a myslim si,ze by jsi si urcite nasla jineho muze.miminko neni prekazkou.drzim ti palecky at vse zvladnes urcite to neni jednoduchy ![]()
ta zenska je taky pekna mrcha,proto ze urcite vedela ze jsi tehule.je dobre zes ji to jen tak nedarovala!!!!
![]()
S tou ženskou si to zvládla na jedničku. U manži si dej prostě šas a při tom si to srovnej v hlavě. Jestli s ním chceč být nebo ne. Je to velmi těžká záležitost, ale myslím, že ať se rozhodneš jakkoli, tak pak se toho drž - ať s manžou nebo bez něj. A pokud se rozhodneš pro něho, tak ti z vlastní zkušennosti říkám, že to zvládnete a důvěra se (sice po dlouhé době) vrátí. Dělej, jak to cítíš. Ale vytrestej ho. Držím dál palečky ![]()
Musíš si říct, že jsou na světě horší věci, představ si, že bys ho vykopla a dítě by bylo bez otce, neboli vidělo by ho málo.. zničíš mu tím život a v dospělosti tě bude nenávidět. Moje matka taky tátu vyhodila, když se provalilo, že má v jiným městě další rodinku a je to jeden z důvodů, proč ji už nechci nikdy vidět, ikdyž na druhou stranu jsem ráda, že jsem šla s tátou bydlet sama a měla jsem od jejích výchovných metod klid
Dobrý deň,
koniec diksuie bol na žiadosť anonymnej 2. „zakladateľky“ zmazaný.
Ďakujem za pochopenie,
Kristína ![]()
Kolem přítele se pořád motá jedna žena. On mi říká, že jsou jen přátelé. Tráví spolu dost času. Píšou si a zkrátka se s ní stýká. Jednou jsem viděla zprávu, že to bylo moc hezké. Mám mu věřit?