Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj anonymní,
já bych tě chtěla naopak podpořit, říct ti, že si tvého přístupu vážím a popřát vám, ať už je tímto všechno zlé za vámi. Nemám naštěstí podobnou zkušenost, ale zažila jsem dost na to, abych neříkala „to já nikdy, to bych nikdy…“. Znám z okolí případy kdy se něco podobného stalo a vše se natrvalo v dobré obrátilo. Tak ať je to ten váš.
Eva
Ahoj Aktíku, taky se připojuji k názoru, dát manželovi ještě šanci. Jestli toho upřímně lituje (a to člověk pozná po těch letech společného soužití) a snaží se to napravit, ještě bych to s ním zkusila.
Také chci reagovat na příspěvky typu - kdo podvádí, je parchat........a já bych něco takového neodpustila......... ![]()
Z těchto příspěvků vyplývá, že se vám taková situace nikdy nestala (a snad ani nestane), ale dokud to člověk nezažije, nemůže vědět, jak se zachová. I já jsem si kdysi přisahala, že nikdy partnera nepodvedu a nevěru bych neodpustila. Ale nevěru jsem již překousla a sama jsem mu nevěrná byla.
Není to hezké, ale stává se to a tvrdit, že ti kdo si to udělají k sobě nepatří, je hloupost a dokazuje to, že se vám to prostě nikdy nestalo a tím pádem o nevěře nic nevíte.
Prostě uklouznout může každý. Denisa
Ahoj Evalu a Deni,
moc vám oběma děkuji za podporu. Ono opravdu, dokud člověk nemá vlastní zkušenost (nebo z okolí), tak o tom ví prdlajs…
Aktíku, tak jak bojuješ, držím palce, ať je všechno OK
Lenka
Ahojky holky,myslim jsi ze jsme tu proto abychom se vyzpovidaly a prezily sve zle obdobi at uz se rozvedeme nebo setrvame.....a taky kazda nevera je uplne jina.kazda z nas jsme at uz povahove a nazorove rozdilne.Je spravne,ze kazda napisete svuj nazor at je pozitivni nebo opacne negativni…ja si z kazdeho beru ponauceni,ale urazet druhe myslim nemusime.Uz tak kazda z nas trpi dost.
My prozatim bojujem,jsem jednou dole a jednou nahore.Akdyz jsem myslenkami ze vse rozebiram proc udelal tohle a proc takhle!!…tak vidim ,ze tim trpi i on a okamzite vola kdyz nejsme spolu jak mi je atd..
hlavne se snazit nemyslet na to co spolu delali!!!!!prozatim se moooc mejte a drzim vsem palecky .
ahojik,jsou dvě věci které umím dokonale…vím jak vše řešit ale neumím je uvést do realného života.Jak komunikujete s manželem/partnerem,když neumí vyjadřit své city o jeho životě(bodoucnost,prace,láska…atd)jak Vy ostatní komunikujete se svou polovičkou.Oba cítíme jine pocity on si myslí ,že se mi hnusi a ja zas naopak,že mne nechce…atd
Ale na druhou stranu vím,že chce byt jen s nami.....koná tak,nechavá vše v mobilu,atd.....
Omlovám se,že i tady to neumím moc vysvětlit
NOVE TEMA: JAK SE NAUČIT KOMUNIKACI A JAK VY KOMUNIKUJETE DOMA A OČEM
ahoj vsem
tak jsem ho opet nacapala s jinym mobilem,opet si pise z tou ze silvestra a taky k tomu pridal od me svagrove sestru ,ktera se rozvadi…koukal na ni tak dlouho az mu dala čislo…napsali si jen po jedne zprave.Proste ho baví si smskovat a vedet ,že ho dokaze milovat i jina.sice jsem se vztekla a to jsem se musela dost držet at ho nezabiji.ALE NEJAK MI TO ODSTRANILO BLOK ,KTERY MAM UZ OD TOHO SILVESTRA…zjistila jsem jednu vec az ted vim ,že ho strašně MILUJI.a proto ho nedokažu vyhodit.Najednu stranu chapu,ty jeho sms,taky si rada chatuji s chlapama(a to mozna hodne z vas vi…))))co se daji delat,za veci…webkamera ,a spousta vernych chlapu)tak proto neřikejte muj nikdy.Je spousta chlapu co chcou zahnout anebo se ukaji pres webku s jinyma a manzelky to vubec netusi.proto ho v tom trosku chapu,ty sms ze ho to bavi,jenže proč musi vzdycky psat s holkama v mem okoli…
S nami chce zustat,chce s nami mit dalsi dite,a taky si chce sam zajit se sebou do poradny…jde tam ted v patek,pokud mu to vyjde v praci.
HOLKY ASIK JSEM STŘELENA A PEKNE BLBA COOO.....ALE JA HO MAM RADA …ale trapit se taky cely život nechci,ale asik budu muset…
Ahoj aktíku,
nezapomněla jsem na tebe. U nás je všechno v pohodě, manžel seká latinu, a pokud ne, tak já o tom nic nevím, protože domů z práce chodí včas, vzorně se stará o děti i o mě. Mluvíme spolu o všem a já už jsem v klidu, nerozhází mě už ani úplněk nebo únava. Naučila jsem se nehádat se a nemyslet na minulost.
Je super, že se tvůj manžel rozhodnul jít do poradny, třeba mu to pomůže, ten můj jít nikdy nechtěl. Držím palce, ať je brzy všechno OK. Nejlepší řešení je mluvit, třeba i plánovat, jezdit na víkendy někam na chatu nebo cokoliv dělat, hlavně aby jste byli co nejvíce spolu a užívali si to!!!!!
A co se týče toho smskování - záleží na tom, jaký je typ smsek, ale zdá se, že jsi v pohodě, takže to nebude nic vážného. Je to normální, každý se chce občas pobavit, nebo mít pocit, že se někomu líbí…
Lenka
Aktiku, co k tomu dodat ? ![]()
Když ti to tak vyhovuje…
P.S.Ale jedno musím dodat a sice to, že tvůj manžel má obrovské štěstí na abnormálně tolerantní manželku, u jiné by mu to tak lehce neprocházelo- hlavně,aby si toho vážil a aby si časem nepřestal vážit tebe. ![]()
…A CO JINEHO MAM DĚLAT VYHODIT HO?!!!!!jeste je v praci tak tu poradnu nestihl,volal že zajde jindy az bude mit časik,tak jsem zvedava.Byl už z vas nekdo v poradne a co tam pomuzou vyresit?