Nevěra a důkazy pro rozvod

Anonymní
26.10.12 10:13

Nevěra a důkazy pro rozvod

Zdravím vás všechny.
Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost při rozvodu - předkládání důkazů o nevěře a zda tato skutečnost má vliv na to, komu přidělí dítě (ano, vím že nejdříve se řeší děti a až poté samotný rozvod). Dočetla jsem se, že pokud mám důkaz o nevěře z emailu či sms či podobné, že to lze použít ale zase mi hrozí ze strany manžela žaloba o porušení soukromí.
Máte tedy někdo zkušenosti?
Omlouvám se, že píšu anonymně, nechci aby se to případně manžel domákl kde píšu a že dokonce nějaký možné důkazy mám… :(
Děkuji za odpovědi, rady, tipy.. podporu..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1102
26.10.12 10:51

No zkušenost s tím naštěstí nemám nicméně si myslím že nějaké důkazy o tom kdo "rozbil manželství popř. byl nevěrný " ohledně přidělení dětí nehraje roli jsme přeci jen v ČR a ne v Americe :) Důležité je zda se rodič který chce dítě do své péče dokáže postarat a zajistit mu vše potřebné. Myslím že stejně většinou dítě dostane do péče matka pokud to není nějaký asociální případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
26.10.12 13:09

Neporadím, ale pokud plánuješ rozvod, stejně by sis měla najít právníka, popř. někoho na právní rady a ten by ti řekl přesně co a jak a jakdál postupovat. takhle bych se teda chovala aspoň já, kdyby mě tohle potkalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Z.druhe.strany
26.10.12 13:44

Taky si myslím, že v ČR se na nějaké důkazy o nevěře při rozvodu, už nehraje. Pokud děti netýráš, máte kde bydlet, staráš se o ně, nelítáš po hospodách nenecháváš je na starosti jen manželovi, tak máš určitě větší šanci, než on ;).

• Citovat
  • Upravit
22097
26.10.12 13:51

Pokud jsi žena, dostaneš děti ty, i kdybys byla kurva, alkoholička nebo hrála automaty. Znám několik případů, co jsou všechno dohromady a děti od všech svých mužů mají ony :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.12 14:08

No holky pletete se. I tady se u soudu přihlíží na to, kdo rozbil rodinu. Pokud máš zakladatelko důkazy o nevěře, tak ti jsou co platné. Ale poraď se určitě s právníkem ať se nedostaneš do problémů. Já když jsem se rozváděla a ex nechtěl, stejně nás rozvedli, protože byl nevěrný. A soud k tomu přihlíží. Když se manželství rozpadne nevěrou ženy a muž to může prokázat, pak prý nemá nárok na výživné. Pro sebe myslím… anonym, protože nemusí každý vědět, že jsem měla za muže takového lumpa :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.12 14:14
@Anonymní píše:
No holky pletete se. I tady se u soudu přihlíží na to, kdo rozbil rodinu. Pokud máš zakladatelko důkazy o nevěře, tak ti jsou co platné. Ale poraď se určitě s právníkem ať se nedostaneš do problémů. Já když jsem se rozváděla a ex nechtěl, stejně nás rozvedli, protože byl nevěrný. A soud k tomu přihlíží. Když se manželství rozpadne nevěrou ženy a muž to může prokázat, pak prý nemá nárok na výživné. Pro sebe myslím… anonym, protože nemusí každý vědět, že jsem měla za muže takového lumpa :mrgreen:

No takhle možná jo jako páka na rozvod, ale určitě nemá nevěra vliv na svěření dětí do péče. Tam by musela prokázat snížení rodičovské zodpovědnosti druhého rodiče a za to se nevěra nepovažuje, dokonce ani fyzické napadení matky dítěte. Pokud bude manžel požadovat a bojovat o střídavou péči, má na to podmínky a ona neprokáže jeho sníženou rodičovskou odpovědnost, tak má šance nemalé, nevěra sem nevěra tam.

• Citovat
  • Upravit
lihow
26.10.12 14:16

viník se už nehledá

Hlavní viník „rozbití“ se hledal před rokem 1989. Dnes toto soud nevyžaduje. Dnes se nehraje na to, kdo za to přesně mohl, protože to se nedá vždy jednoznačně určit. Proces není o viníkovi, ale o tom, zda je rozvod nutný!! Zda je už další soužití nemožné!! Proto bych neřekl, že by případná/údajná vina měla být nějakým zásadním měřítkem pro přidělení dětí jedné či druhé straně. Tam asi rozhodují jiná měřítka.

• Citovat
  • Upravit
841
26.10.12 15:32

Vliv na svěření dětí do péče určitě nevěra mít nebude, ale může to mít vliv na ty alimenty na manželku/manžela. janak asi na nic. děti si musíte buď dohodnout nebo se soudit a tahat se oně a pak je tepr rozvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22097
26.10.12 15:58
@jaaajaa píše:
Vliv na svěření dětí do péče určitě nevěra mít nebude, ale může to mít vliv na ty alimenty na manželku/manžela. janak asi na nic. děti si musíte buď dohodnout nebo se soudit a tahat se oně a pak je tepr rozvod

Občas mám pocit, že v alimentech pro dítě jsou už zahrnuty i ty pro manželku. Nebo některé ženy to tak berou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
26.10.12 16:20

@PaníBovaryová no tak ještě že nevědí že můžou žádat ještě i na sebe :-) to by tena chlap myl asi jak kuře oškubán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.12 17:10

zakladatelka tématu

Děkuji vám za odpovědi, dítě chci samozřejmě do péče já, jen mě to v souvislosti s tou nevěrou napadlo. Samozřejmě nemám nic proti tomu aby se se svým dítětem manžel potom stýkal, jednou byl u jeho splození, narození a má ho rád, a taktéž syn má právo vědět kdo je jeho táta, asi proto mě ten plánovaný rozvod mrzí. Ale takové soužití nemá budoucnost, odvíjí se od toho má psychická pohoda - momentálně teda dost nepohoda, moje prudké reakce, fakticky s manželem ani nespím. Jsem na mateřské, ale příjem problém není (nechci více rozvádět ale lehká žena nejsem :D ) Výživné na sebe, pokud mi soud přizná budu ráda, ale trvat budu hlavne na přízpěvku na dítě.
Jinak ano, plánuji navštívit právníka, jen se ptám tady předem jestli máte přímou zkušenost ;)

• Citovat
  • Upravit
1359
26.10.12 22:54

Zakladatelko, pokud bys chtěla výživné na sebe tak se to řeší az v majetkovém vypořádání pripadne samostatnou žalobou. Musíte na tom být stejně to znamená že mu od čisté mzdy odectou alimenty a pak se porovnává tvůj prijem s alimenty a pokud je tam rozdíl tak deleno dvěma… Takže z toho asi nic moc nebude… A je úplně jedno jestli ty alimenty platí nebo ne… Jedním takovým echt rozvodem si prochazim mám i právníka a řekla bych že mi je celkem k prdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.19 12:46

Nemáte někdo čerstvou zkušenost s dokázáním nevěry u soudu? Já to uvedu jako důvod rozvodu, manžel to popře (i když se mi sám přiznal) a co dál? Nebýt nevěry nerozváděla bych se v žádném případě, máme malé děti, opravdu je to ten hlavní důvod..Případně jak se pohlíží na toho, kdo žádost podá, je v nějaké nevýhodě? Prosím hlavně o praktické zkušenosti, děkuji!

• Citovat
  • Upravit
17311
27.6.19 12:49
@Anonymní píše:
Nemáte někdo čerstvou zkušenost s dokázáním nevěry u soudu? Já to uvedu jako důvod rozvodu, manžel to popře (i když se mi sám přiznal) a co dál? Nebýt nevěry nerozváděla bych se v žádném případě, máme malé děti, opravdu je to ten hlavní důvod..Případně jak se pohlíží na toho, kdo žádost podá, je v nějaké nevýhodě? Prosím hlavně o praktické zkušenosti, děkuji!

A chceš tím prokázáním nevěry něco získat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna