Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Podle mě tě jen vydírá, ty se necháváš zastrašit. To, že jsi ho podvedla je sice sviňárna, ale nijak to neovlivnuje tvé právní postavení jako rodiče a vlastně ani to faktické. Max. morální zodpovědnost.
Ad to, že vztah pose.rou oba. Jo naprostej souhlas. Taky musím říct, že u nás za to mohli oba. Že to on řešil nevěrou, za to už může jen on, že problémy řešil nevěrou a ne ukončením stávajícího vztahu ( našeho manželství) a pak až jít dál, to už je jeho rozhodnutí, které já nemohu ovlivnit. Kdyby se rozhodl to důstojně ukončit, neřeknu na svůj 50ti% podíl viny ani pumpička.
Nicméně nemá cenu se mstít, válčit, užírat se, zlobit se. Prostě to tak je, je třeba jít dál a hlavně se snažit dohodnout. Získají na tom všicchni zůčastnění, včetně dětí. Ušetří to spoustu nervů peněz času, energie. Je fajn si vycháze vstříc i dál, ikdyž nejsme partneři
Ahoj. Ono taky zaleží jaký sviňárny jsi mu dělala ty? Mám s tím bohužel zkušenosti a vím jaký svinstva jsem bývalýmu udělala, ale v té dově kdy mě to potkalo jsem to tak cítila. To jsme my ženy. Jsem si ho protivila čím dál víc. Bohužel po roce jsem vystřízlivěla a zjistila, že lepšího muže hsem neměla. I když byly problémy vždy mi pomohl atd..
Ale to ti dojde, bohužel pozdě. Jinak od manžela i tak malých dětí utíkat, když pišeš že jste měli v celku normalní vztah svědčí o zobě, že hako matka i manželka nejsi zodpovědná a měla by ses nad sebou zamyslet. Podle mě je nejhorší sobeckost atd..
Rozvedte se dohodou a spina se u soudu probirat nebude. Za 10 minut vas rozvedou.
Jinak ano, za rozpad manzelstvi muzou oba, ale neveru jako takovou odsuzuju. Kdyz jsem ve vztahu nespokojena, bud to resim nebo odejdu a pak si nekoho najdu. Nevera je vzdycky podraz na partnerovi a na detech taky. Jsem ale ovlivnena svoji zkusenosti, kdy jsem ta podvedena byla ja a tezko se dokazu zastavat tech, kteri vedome rozbiji rodinu a poznamenaji deti. Sama uvidis, jak to s nimi zacvici a tu spoust budes mit pred ocima cely zivot jako ja. Ale samozrejme i ja prijimam odpovednost, na vztah jsou vzdycky dva.
Dobrý večer,
na žádost uživatelky, která téma založila, tuto diskusi zamykám a brzy ji smažeme.
Přeji všem pěkný nedělní večer,
admin Josefina
Zdravim, vim že tady píšou asi nejspíš same maminkyale chtěl sem poprosit o radu.
jsme s manželkou přes tři roky a moc nam to manželství neklape. manželka je o deset let mladší a z prvu to vubec nevadilo. Narodil se nám syn a snažil sem se jí se vším pomahat at na to není sama. jenže jak syn roste tak si manželka uvědomila že je mlada a že nebude věčně sedět doma a tak začala chodit na diskoteky a s kamaradama ven až z toho byly tři nevěry a dva pokusy na vše zapomenout a začít od znova. jenže tentokrat ma třetího a tudíž i k němu začala jezdit i s malym, nebude mit syn v hlavě zmatek? chci se zeptat jak postupovat abychom se normalně domluvili na rozvodu a nehazeli na sebe špínu a taky jak řešit tuhle situaci když se rozvedem.mam z toho nervy a bojim se že to akorad odnese syn. a taky se chci zeptat jak postupovat abychom s manželkou vychazeli než se odstěhujem od sebe. diky předem S.
@lamicina jak se prosím dokazuje nefunkčnost manželství? taky mě čeká rozvod..