Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den všem přeju. Potřebuju ze sebe dostat pár věcí, respektive jestli by mohl někdo z vás tu pomoci jak se toho zbavím. Jde o to že mě v minulé vztahu přítel podvedl, ale nic jsem nepoznala až potom dýl a sám se přiznal. Už je to přes dva roky skoro, teď mám přítele nového, bydlíme spolu a vše je fajn. Až na to že se ve mě pořád dusi to podezření..cokoliv co můj současný přítel udělá nebo spíš když udělá nebo řekne a říká něco co se mi nezdá tak si hned začnu říkat že třeba někoho má atd atd. dám vám přiklad byla jsem u doktorky a ta mi navrhla operaci že by to byla nejlepší možnost, tak jsem to příteli sdělila a on se zeptal jak dlouho bych v ty nemocnici byla. Tak jsem se zarazila a hned si začla říkat jestli se ptá kvůli tomu aby se mohl s někým vidět? A takové. Přitom mi v tu chvíli nedojde že ten můj problém trvá nějakou chvíli už a docela je to nepříjemné a jde mu o to aby to bylo v pohodě ( to i psal že hlavně že mi to pomůže atd). Nebo když mi najednou chce něco koupit nebo kupuje tak taky si říkám proč mi to najednou kupuje má výčitky nebo? A nebo když přijde z práce a přijde mi že se chová zvláštně ( objima mě, říká mi že jsem mu chyběla ) a jindy zase přijde úplně bez nálady a je naštvaný atd tak mi přijde podezřelé když je najednou hodný a milý protože je to málo kdy.
Ale když si to prostě tak vezmu tak jsou to úplně běžný věci, a já jsem z toho špatná nevím proč, bydlíme spolu, volný čas trávíme spolu, prostě není tam nějak náznak že by měl někoho jiného. A já se těch myšlenek nemůžu zbavit, akorát mi to pak kazí náladu. Mám tu někoho kdo se těch myšlenek a podezříváni zbavil? Já do vztahu ani neletěla hned znovu, protože mi bylo jasné že to na mě něco nechá.
![]()
@Stazka538 píše: Více
Dej mi prosím kontakt na přítele. Poradím mu, aby se od tebe klidil co nejrychleji pryč. Jsi paranoidní hysterka a s takovou je nejlepší co se nejrychleji rozloučit.
Přijde mi, že jsi ještě nebyla připravená na další vztah.
A hádám, že s tímto problémem Ti tady my nepomůžeme. Zkusila bych odbornou pomoc
To je těžký, tohle byl jeden z důvodu, proč jsem s manželem po nevěře zůstala, on teda zůstat chtěl a já měla strach, že teď už nikomu stejně neuvěřím a u něj jsem alespoň měla jistotu, že si ho,,pohlídam,,. Taky bych to asi nedala. Nevěřila, bych už nikomu. Takže tě chápu.
Ahoj, po nevěře mnoho lidí začne přemýšlet jinak. Pokud tě ten strach stále paralyzuje, tak to chce pár sezení u odborníka. Je to jen v tvé hlavě a právě takovým myšlením způsobíš to, že nebudeš šťastná ty a ani tvůj přítel.
@MartinL45 cítíš se líp? zakladatelka se slušně ptá, chce s tím něco dělat a ty se do ní takhle obuješ…
@Kecyvkleci píše: Více
Já jsem v pohodě. Jen nastavuji zrcadlo
Tohle jsou tvoje pocity a jestli tohle budeš dávat do vztahu, tak to za chvíli bude tvůj ex. Tvůj nový přítel za to nemůže, co udělal tvůj ex.
takže buď takhle nepřemýšlej, rozejdi se, nebo si najdi nějakého terapeuta.. ![]()
@sonnaaa já to pravé nechávám v sobě, neříkám mu o tom nic, hlavně tyhle pocity mám proste hlavne když jsem sama, nebo jak to říct prostě si to v tu chvíli neuvědomuju a dozene mě to až pak, když třeba mi přijde že divně píše. Tak si říkám aha tak třeba to dělá protože tohle a tohle jestli mě chápete.