Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hmm a co chceš slyšet, podved tě, je ještě tak blbej, že ses to dozvěděla i když to bylo jen jednou…tzn. důvěra je v čudu…jo můžeš si x-krát racionálně zdůvodnovat jo chci s ním bejt je jinak skvělej, ale nevěříš mu a důvěra je základ vztahu…takže jediná rada udělat za tim tlustou čáru, prostě stalo se stalo tečka…věřit mu a jít dál…v opačnym případě to stejně pude do kytek…
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity, mám zde rodinu a nerada bych, aby věděli, co se stalo. Jde o to, že mě partner podvedl, rozhodla jsem se zůstat, měla jsem důkaz, že se jednalo o jednorázovou nevěru. Jde ale o to, co nevěra udělala se mnou. Vnitřně ho neustále podezírám, bohužel má partner práci, kdy vyjíždí na noc pryč, má různé schůze do večera (je podnikatel) a včera mi řekl, že jsem hysterka a že tímhle chovám ho akorát odeženu. Bohužel to musím uznat, v okamžiku, kdy mi ohlásil tři akce za týden, nastalo z mé strany podezírání a nakonec i slzy, nacož nejsem vůbec pyšná. Chtěla bych se tak moc změnit a být jako dřív. Prošel jste si tímto někdo? Jak na sobě pracovat? Navštívili jste třeba nějakého psychologa a pomohl Vám? Ráda bych s přítelem zůstala, je to skvělý chlap, chtěla bych to překonat..rady typu „jdi od něj“ mi v této situaci moc nepomůžou, ráda bych spíše radu, jak se chovat…
Jako on te podvede a ještě ti dá pocit viny ze se chováš spatne? A jak se mas jako chovat ze se nic nestalo? Naopak on má držet hubu, byt rad ze jsi ho neopustila a měl by se snažit abys mu znovu věřila ať to trvá dlouho jak chce. Jak dlouho je to co te podvedl?
Jo takže on tě podvedl a ty jsi hysterka a hledáš vinu u sebe a řešíš, jak se změnit. To mi přijde na hlavu. Sice jsi se rozhodla zůstat, ale srovnaná s tím očividně nejsi. Není se čemu divit, ztráta důvěry je ve vztahu peklo, a její obnovení trvá dost dlouho. Každopádně i když jsou tvé reakce na jeho služebky přehnané, nenech se zahnat do kouta. On lhal a podváděl, on se má snažit a o tvou důvěru bojovat.
To je teda pekbej d.bil
Misto aby se snazil te jeste sejme. Snazila bych se citove odpoutat, zit svuj zivot a jeho neresit. To ze si na jednu neveru prisla, neznamena, ze byla prvni a posledni. I z jeho postoje je to zrejme
@Kalbe píše:
Jako on te podvede a ještě ti dá pocit viny ze se chováš spatne? A jak se mas jako chovat ze se nic nestalo? Naopak on má držet hubu, byt rad ze jsi ho neopustila a měl by se snažit abys mu znovu věřila ať to trvá dlouho jak chce. Jak dlouho je to co te podvedl?
@S.Berankinová píše:
Jo takže on tě podvedl a ty jsi hysterka a hledáš vinu u sebe a řešíš, jak se změnit. To mi přijde na hlavu. Sice jsi se rozhodla zůstat, ale srovnaná s tím očividně nejsi. Není se čemu divit, ztráta důvěry je ve vztahu peklo, a její obnovení trvá dost dlouho. Každopádně i když jsou tvé reakce na jeho služebky přehnané, nenech se zahnat do kouta. On lhal a podváděl, on se má snažit a o tvou důvěru bojovat.
Přesně tak, zakladatelko Ty teď máš „nárok“ na to chovat se tak, jak se cítíš, nemůžeš to v sobě zavřít, jinak Tě to rozežere zevnitř. Jo, oni by si to panáčci představovali jednoduše – odpustíš, tak už o tom nemluv a neotravuj mě s tím, ta tzv. tlustá čára je velice populární. Jenže takhle to v praxi nefunguje, mládenec ať se připraví na to, že teď to pro něj bude nějaký čas prostě velice nepříjemné. A nemusí se jednat o měsíce, ale třeba i dva roky, takže ať drží klapačku a snaží se on získat zpátky Tvou důvěru. A jestli se mu to nelíbí a nevydrží to, tzn.jak on říká, že ho tím od sebe odeženeš – no tak prostě za nic nestál
Místo blbejch keců by měl pracovat on na sobě, aby mezi vámi mohla vzniknout nová důvěra.
Znovu bych mu připomněla, že původní důvěra se rozpadla na padrť a zeptala se ho, zda chápe, že to zkrátka nějaký čas asi bude trvat, než si vybudujete důvěru novou. A že takový styl komunikace, který vůči tobě vede - přehazování viny na tebe - tě od něho akorát odežene.
Máte se vůbec rádi a respektujete se navzájem? POdle toho co píšeš, respekt pokulhává.
Nejsi žádná onuce a nejsi ničím vina - ve skutečnosti jsi sebevědomá žena, která sama řídí svůj život - nezávisle na něm. To, že jste spolu, je už takové plus k tomu, co krásného máš sama v sobě. ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity, mám zde rodinu a nerada bych, aby věděli, co se stalo. Jde o to, že mě partner podvedl, rozhodla jsem se zůstat, měla jsem důkaz, že se jednalo o jednorázovou nevěru. Jde ale o to, co nevěra udělala se mnou. Vnitřně ho neustále podezírám, bohužel má partner práci, kdy vyjíždí na noc pryč, má různé schůze do večera (je podnikatel) a včera mi řekl, že jsem hysterka a že tímhle chovám ho akorát odeženu. Bohužel to musím uznat, v okamžiku, kdy mi ohlásil tři akce za týden, nastalo z mé strany podezírání a nakonec i slzy, nacož nejsem vůbec pyšná. Chtěla bych se tak moc změnit a být jako dřív. Prošel jste si tímto někdo? Jak na sobě pracovat? Navštívili jste třeba nějakého psychologa a pomohl Vám? Ráda bych s přítelem zůstala, je to skvělý chlap, chtěla bych to překonat..rady typu „jdi od něj“ mi v této situaci moc nepomůžou, ráda bych spíše radu, jak se chovat…
Anonymní, v čem se projevuje jeho skvělost? Jak se po provalené nevěře choval, prosil za odpuštění? Nebo dal najevo, že když nebudeš vyšilovat, tak možná s tebou milostivě zůstane? myslím, že jsi celkem slušně sežvýkaná. Co tvé sebevědomí? Evidentně je o hodně níže než sebevědomí tvého partnera, viď? A proč? Myslíš, že si nezasloužíš muže, pro kterého budeš jediná?
Víš, jak já bych se chovala po nevěře? Dělala bych cirkus, možná by i věci lítaly. A on by měl tyhle dny držet se sklopenou hlavou. Pokud by vydržel a dostatečně mě přesvědčil, že si zasluhuje mou druhou šanci, pak bych s ním zůstala. Chápu, že je to asi jiné, když jsou děti, tam se asi promine lecos, ale vy dle popisu jste bezdětní, takže nepovoluj své hranice a rozhodně nehledej chybu v sobě.
@S.Berankinová píše:
@Anonymní píše:
Preslo, za 1rok a pribrani 20-ti kg ze zajidani stresu.
A stálo to za to? Stál on za to?
@Anonymní píše:
a co pro vztah dělá on? To on udělal chybu ale bohužel ty si myslíš že změnit se musíš ty. To je jasné že po nevěře je pryč veškerá důvěra a co teda dělá on pro to aby jsi byla v klidu? On se má snažit ale asi mu na tom zase tak moc nezáleží. Skvělý chlap ![]()
@Anonymní píše:Úplně normální reakce na nevěru…já osobně bych mu už nevěřila, rozboural vás vstah a ještě si dovoluje tě nazivat hysterkou to je tedy síla!!Bude to v sobě mít už napořád a podezírání nepolevi. Možna by neškodilo aby poznal jaké to je z druhé strany být podváděn