Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No je to docela hustý. Nemyslím si že dokážeš milovat takového člověka, spíš tě přitahuje to, že on o tebe nestojí. Kolik je dětem? Já bych být tebou tak šetřím bokem a připravuji se pomalu ale jistě na odchod. nemyslím si že s tebou chce zůstat. Abys nebyla jednou překvapená že is domů přitáhne tu milenku a tebe i s dětmi vykopne. Navíc děti vidí sami jak se trápíš, i to vycítí
Odešla bych
Jsi s ním spíš, protože ti vše dotuje a ty nemáš kam jít, vše rozprodané, „zadní vrátka“ taky žádné.
Může s tebou jednat, jak se mu zachce. Tak máš 2 možnosti. Buď si zvykneš, že má i bokovky anebo se sbal, odejdi, začni znovu.
Začala bych tím, ze si najdeš jinou praci a to normálně placenou. Udělej si rezervu a pak se ti bude odcházet snáz. Případně az te vykopne, tak nebudeš v takovém svrabu.
Kolik je dětem? Najdeš si práci? Najdeš si byt alespoň 2+1 a budeš schopná všechno zaplatit? nějaké alimenty bereš? Promiň, ale napsala jsi toho sice hodně, ale málo informací o tobě samotné. Pokud zůstaneš, co budeš dělat, až děti odejdou? Kolik bude tomu chlapovi a kolik tobě až děti odejdou a dovedeš si to představit? ![]()
A jak píšou přede mnou, určitě máš teď možnost si z něčeho našetřit nebo ulít bokem, abys měla ta zadní vrátka, kvůli svým dětem, nejste manželé, udělej to.
Příspěvek upraven 31.05.17 v 14:04
Je zajímavé, jak kvůli zamilovanosti žena vše rozprodá, rozdá, nastěhuje se k chlapovi a až odpadnou růžové brýle tak zjistí, že má holou zadnici, chlap bokovku a ona nemá ani kam odejít.
Pochopila jsem správně, že tobě začíná insolvence? To seš pěkně v háji… Sis myslela, jak to pojede jako po másle. Všechno jsi prodala, oficiálně bereš minimálku a chlap tě dotuje.
Jsi mi moc sympatická, už jen tím, jak to prožíváš. A byla jsi schopná napsat upřimnou zpověď a netajit důležité věci. Já bych se připravovala na odchod, aspoň psychicky, když to nepůjde finančně. Protože vy jste spolu tři roky, a už si dovolil tohle. Je to taky dané tím, že ty nemáš svoje zázemí, on tě má v hrsti. Kam by jsi šla se třema děckama, on už nemá zábrany.
Spousta žen chlapovi milenku toleruje, funguje to roky. Jenže ten chlap se pak stejně zamiluje a bude chtít odejít. On si chtěl užívat, a bavilo ho si hrát na rodinku. Ted už ho to nebaví. Má vzrušení jinde.
Já bych ti doporučila domluvit si s ním pravidla (pujde to těžko, tvoje pozice není silná). A pak si řešit finanční situaci. Tvoje děti chtějí hlavně štasnou mámu! Nechtějí se dívat na to, jak trpíš. Stejně jsem přesvědčená, že on vás časem opustí. On nemá důvod se vázat, on je sám sebou překvapenej, a nechce to řešit.
Ale ty to zvládneš, dívej kolik jsi toho zvládla. Bud na sebe hrdá dál, a budou na tebe hrdí i tvoje děti, a chlap si k tobě nebude tohle dovolovat. Princ na bilým koni neexistuje. Je jedno kolik máš peněz, jaký vzdělání vždy je to boj o přežití. Tvoje výhoda je, že máš praxi. ![]()
@pohledmuze píše:
Nechapu jeho mysleni, tak on si chce uzivat, ale najde si zenskou se 3 detmi a chodi za jinyma.
Mu se to líbilo, hráli si na rodinku, jezdili na výlety. Všichni ho obdivovali, jak se stará o cizí děcka, rodinka z katalogu. Peníze nejsou problém, všechno zaplatil, o ničem se nemusí hádat. Jenom pohoda. Pak si uvědomil, že to je závazek a on chce jiný, další dobrodružství. Ted babo rad, jak z toho ven, neví, co má dělat. Ale přece se nebude omezovat…
Začala bych změnou práce a prostě se připravila, že se může cokoliv změnit. Jakože tě vyhodí. Vypadá to, že tě panáček má v hrsti. Psala jsi, že něco do začátku máš, tak jen tak dále. Já jen opravdu nechápu toho pitomce, který si tě natáhne i s dětmi domů a pak by chtěl lítat s kaťaty staženými u kotníků po světě! A nechápu taky tebe, že jsi vše rozdala a nenechala sis něco pro strýčka příhodu.(i když možná chápu, viděla jsi lepší život pro tebe a děti, k tomu zamilovaná…) On už byl ženatý a má děti? jestli mu vyhovuje model, že má doma ženušku děti a on jezdí za sexuální turistikou.Jak se rozhodnout ti nikdo neporadí, uděláš to sama. Já k tomu máme jen, šetřit a hledat jiné místo, protože až milenka zatne drápy, poletíš odevšud. Popřípadě, jestli se tě nechce vzdát, vydrž do oddlužení a kopni ho do sedinky.
Našel si tě, aby tě mohl ovládat a dělat si s tebou co chce a ví moc dobře, že hned tak neodejdeš. Co s tím nevím. V tvém případě bych asi zkusila držet hubu a krok, popř. bych si našla na lásku někoho bokem, ale tajně. Tenhle pán rozhodně není ready, aby ti toleroval nějakou bokovku a zároveň tě dotoval. Prostě si tě koupil jako zboží na trhu a očekává, že se budeš chovat podle jeho představ a nebudeš otravovat zbytečnými požadavky. Jasný obraz toho jak vypadají nevyrovnané vztahy.
Všem moc děkuji za odpovědi, jsem opravdu zoufalá. Byla jsem děsně blbá a opravdu ho brala jako svého prince na bílém koni. Rozhodně nejsem žádná zlatokopka, když jsem s ním začala ani ve snu by mě nenapadlo že jednou bude chtít abych s ním bydlela. Dokonce jsem si ten svůj byt držela a platila ještě 8 měsíců po tom, co jsem už u něj bydlela. A věci jsem si nenechala protože on je tady nechtěl, že nebude skladovat starý věci. Fakt blbá a teď jsem v pr…li jak někdo psal.
Večer se tu objevím a napíšu víc o sobě a všem odepíšu. Já vlastně nikoho nemám, kdo by mi byl schopný poradit a už vůbec nevím jak to funguje v normálních rodinách a u normálních lidí. Nevím prostě co mám dělat. Sama za sebe bych chtěla utéct a už nikdy se sem nevrátit, ale rozhodnout se a rozseknout to mě hodně děsí. A pořád tu je, že ho pořád miluju. I když miluju možná jen nějaký přelud. Nejhorší je že my jsme 80% času v pohodě, máme stejné zájmy i koníčky ( a ne ty finanční, máme rádi přírodu, oheň ap. ) ale pak je tu těch 20% tvrdý reality. Nechápu to.
Těžká situace, nedovedu si to představit, ale kvůli dětem bych to asi vydržela alespoň do doby, než budeš mít za sebou tu insolvenci
Ahoj všem maminkám,
potřebovala bych poradit, podpořit a vypovídat se. Zjistit jaký názor na moji situaci máte vy. Omlouvám se za anonym ale vzhledem k citlivosti tématu je to nezbytné.
Jsem tři roky s o 20 let starším chlapem. Celý život dřel na to aby se teď měl dobře. Vzal si mě s mými třemi dětmi, které miluje a dává jim první poslední. Postavil jim tady hřiště, písek, koupil čtyřkolku atd.. S dětmi jezdíme na výlety, k moři ap. My sami jezdíme neustále na nějaké akce, lyže, kola, tůry, motorky atd. Máme se dobře. Já jsem u něj zaměstnaná, sice podprůměrně placená ale mám absolutní volnost a když se mi nechce nic dělat tak nedělám. Když chci někam jet tak jedu a když potřebuju třeba zůstat v nemocnici s dítětem není problém a ještě to zaplatí. Když je potřeba něco nadstandartního tak to zaplatí. Platí mi zubaře, máme rozjednané rovnátka, zaplatil mi právníka na insolvenci, která se mi teď rozjíždí.

Než jsem ho poznala byla jsem součást nízké sociální vrstvy, moji rodiče se o nás nestarali a já hodně bojovala. Ale na to z jaké jsem rodiny jsem bojovala dobře. Měla jsem vybavený byt, vždycky práci i když jsem je střídala. Žila jsem kvůli dluhům na pokraji společnosti, pracovala na černo a tak podobně, ale byla jsem na sebe hrdá protože o ty děti jsem se postarala. Nebyla jsem feťačka jako moje matka nebo zloděj jako můj otec.
Vztah pokud já mlčím máme pěknej, je milej hodnej všechno. Ale teď po těch třech letech kdy zamilovanost a růžové brýle jdou stranou tak nějak nevím, jestli se mi vlastně s ním chce dál žít.
Zjistila jsem že mi je nevěrný, je s ní 3 měsíce, vím o ní všechno. Vždy to vycítím, když je s ní, když jí volá ap. Mám i důkazy, vlezla jsem mu do telefonu a i mu to řekla. Snažila jsem se dva měsíce aby se to vyřešilo, lezla mu do zadku, hledala chyby u sebe, nic nepomohlo. Stále se s ní tahá. Vždy jsme tři dny v pohodě, pak mi rupnou nervy a pohádáme se. Já už si servítky neberu a jsem fakt hnusná. Základní problém je že on celou dobu jakoukoliv nevěru popírá a není schopný se k tomu postavit. Vlastně ještě dělá blázna ze mě, že jsem paranoidní. Když jsem mu řekla, že jsem ty sms jak jí píše že jí miluje četla tak mi řekl že to byl vtip. Několikrát jsem chtěla odejít, což mi neumožnil. Když jsem se k němu stěhovala všechny svoje věci jsem rozdala. Nemám nic. A co mám je napsaný na něj (moje staré auto, účet ap.) Řekl mi, že do žádnýho zavšivenýho bytu děti nepotáhnu a že mi nic nedluží a jestli chci odejít tak ať táhnu ale zařídím si to sama, že ani s odvozem mi nepomůže (má dvě dodávky, vozík, rudlík všechno). Taková poslední tečka bylo když byl ožralý a zdálo se mi o ní, mluvil o ní jak má krásnou postavu a jak jí chce hladit a začal hladit mě, když se probral a zjistil že to jsem já tak ochladl a ani na sebe nenechal sáhnout. Ráno jsem mu řekla že už fakt končím. On mi řekl ať klidně táhnu a ať si to řeknu dětem sama, že je budu zase vláčet po světě. Taky mi řekl, že celý život makal na toaby se mohl teď bavit a že si bude jezdit kam chce a dělat co chce. Odjel k ní a zůstal tam přes noc, slavily 3měsíční výročí. Vše samozřejmě popíral a tvrdil, že spal u kamaráda. Napsala jsem mu pár sms, že teda fajn že spolu budeme kvůli dětem a že nebudu mít problém si někoho najít, což ho asi vylekalo pač přijel s tím, že lásko atd. Chtěla jsem ať mě nechá být. Další den jsme jely na výlet na motorky s bandou kamarádů. Chtěla jsem být hrdá a nejet ale nedokázala jsem to, ta motorka je moje srdeční záležitost. Dobře jsme se bavily a já mu opět podlehla, dokonce řekl, že to ukončí. Z PO na Út jel do práce a ačkoliv mi volal a psal tak jsem stejně měla pocit že myslí na ní. Vrátil se protivnej a když jsem to už asi po dvou hodinách nevydržela a zeptala se ho jestli to ukončil tak mi řekl že nemá co ukončovat. Takže vše zase popřel což je pro mě jasný znamení toho že to neukončil a ani neukončí. Tak a teď co já mám dělat. Vůbec ho nechápu proč to dělá. Jestli fakt kvůli těm dětem, ale nabízela jsem mu dohodu, že spolu teda budeme jen kvůli nim ale ať mě neblbne věčně hlavu že mě to ubližuje. Proč mě teda nenechá odejtít když ho srdce táhne jinam. Já mám fakt pocit, že už na mě ani nemyslí. I v sexu je co cítit, že to není jako dřív. Nekouká na mě jako dřív nic prostě. Tak proč to prostě a jednoduše neukončí a měl by klid.
V poslední době se mi čím dál víc jeví jako totální sobec, že mu je jedno že ničí životy. Jakej je to hajz když mě staví do takové situace. Sám mi řekl, že celej život makal aby se teď měl dobře, a že si bude dělat co chce. Ale proč si mě sem teda s těma dětma stěhoval?
Nevím co mám dělat a přijde mi že žádný moje rozhodnutí už nikdy nebude správný. Když odejdu opravdu uškodím dětem. Když zůstanu škodím sobě. Nejhorší je, že ho miluju a tím mě vlastně dostává na ty kolena. Ovládá mě mojí vlastní láskou. Bojuje mi srdce s rozumem. On by chtěl abych dělala že se nic neděje a pak bude vše v pohodě, ale to já fakt nedokážu. Pořád na to myslím, nemůžu už ani spát. Myslím na to jak jí hladí, jak jí píše, že nemyslí na mě ale na ni. Je to fakt šílený. Teď bych teoreticky mohla odejít, měla bych i peníze na odchod ale co by bylo potom? Co děti? Co bude za pár měsíců? Jak by si zvykly že jsme zase chudý? On má pravdu, že bych měla být ráda a držet hubu ale já to nějak nedokážu.
Nenávidím svůj život