Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím holky, nevím komu se mám svěřit tak píšu sem. Možná to bude trošku delší.. S přítelem jsme spolu 7 a půl roku a teď čekáme miminko (je mi 28). V lednu jsem mu přišla na nevěru.. Teda napřed přišly signály - začal si brát telefon všude s sebou i na záchod, když byl na něm tak se jen usmíval.. prostě byl jinej to jsem poznala hned, že se něco děje.. Pak mi to prostě nedalo a nakoukla jsem do WhatsAppu, nečetla jsem vše ale co jsem viděla mi stačilo.. (že vzpomíná jak jí bylo s ním dobře a že i ikdyby se ten její zeptal napřímo tak mu nic nepřizná..) Byla to přítelkyně od jeho kámoše(teda stále je), se kterými se viděl po dlouhé době na srazu na konci roku. Od té doby to spolu táhnou… Ten den co jsem si to přečetla jsem to nevydržela na sobě nedat nic znát a udělala jsem scénu (nevím jestli mají vliv i těhotenské hormony, ale nešlo to vůbec ovlivnit). Byl hodně zaskončenej a vypadlo z něj že se poslední dva měsíce cítil odstrčený. Bylo to zrovna v období když mi bylo z těhotenství fakt blbě a na sex jsem neměla moc pomyšlení.. Hodně mě mrzí, že to řešil takhle a nebyla ani snaha si promluvit nebo říct narovinu že potřebuje sex (je to moje první těhotenství a já bojovala sama se sebou). Druhej den už měl plno výmluv že by mi to nikdy neudělal že to je kamarádka a jen si hodně rozumí, údajně řešili nějaké její problém.. Pak se začal chovat fakt pěkně jako by mě opravdu miloval, hladil mi bříško a každej den mi nezapomněl říct, jak se těší na miminko. Já jsem navrhla, že bysme spolu měli více mluvit a říct co každý cítíme a chceme, ať jsme oba spokojení, vypadal že to nějak pobral ale hned mi řekl že mu nic nechybí. No ani se není čemu divit, sex měl nejen se mnou, ale i s ní, což jsem zjistila později. Jenže v lednu jel údajně na noc do Prahy za kamarády ze srazu. Já mu to prostě nevěřila, ale odjel. Z jeho mailu který byl otevřený v notasu jsem zjistila, že si objednal byt přes airbnb a jídlo pro dva… (Ona je vegetariánka, takže mi bylo jasný, že zeleninový salát je pro ni) takhle tam měl i rezervace z prosince, kdy údajně jel za kamarády do Prahy na stánky pomoct s filetovaním..
Ten den se mi vše spojilo i s tou tehdejší konverzaci kdy jsem si nebyla jistá jestli nejsem moc paranoidní.. Bylo mi zle, návaly horka, pocity na zvracení, do toho to těhotenství.. Člověk vedle kterého žiju tolik let a doteď jsem neměla důvod mu nevěřit mi takhle lhal do očí a vůbec to s ním nic nedělalo…
Když je doma tak dělá že se nic neděje, pořád mě chodí líbat a říká mi jak mě miluje (abych neměla asi podezření) a já teď nevím co dělat.. Napřed jsem si myslela, že to bylo jednou dvakrát, to bych mu možná i odpustila. Přece jenom problém sexu byl problém nás obou. Ale teď jel údajně ke kámošovi (jejímu příteli) vyzvednout ryby, ale já vím že jel za ní…
Chci si s ním narovinu promluvit, že o všem vím a nehodlám v tom pokračovat. Ať se rozhodne s kým chce být. Nebýt těhotná, tak už jsem asi od něj odešla, ale to těhotenství mě hrozně ovlivňuje a je mi to vůči mimču líto. Problém je že mi nevěřím ani slovo a na další sliby a lži nejsem zvědavá.
Chtěla jsem se zeptat, co by jste dělali v mě kůži vy? 😐
Skvelej hodně kluk
… Tak kazdopadne je na čase si uvarit čaj či kávu.. posadit hošana ke stolu.. vezmi cistej papir a tužku a zahraj si na Václava Moravce. Koukej z něj vsechno vytahnout a bud jako Václav nekompromisní a pak mu sepiš seznam úkolů aby se nenudil. Potom sepište smlouvu o tom jak bude nadále vaš vztah pokračovat a nech si to podepsat. No a následně bych hlidala naplňování té smlouvy… zároveň by ve smlouvě mělo výt uvedeno co bude následovat za sankce … když se chlapec nevzpamatuje
Příspěvek upraven 05.02.22 v 11:18
Odešla bych. Problém v sexu nebyl tvůj, tobě bylo špatně zdravotně, TY nosis jeho dítě, tak se vzpamatuj a nedavej sobě za vinu to, za co jsi nemohla. Kdybys neměla těhotenství, ale nemoc u které byses citila na nic, taky bys spala s milaskem, aby ti náhodou nezahnul? Muž, partner má být oporou, podržet v těžkých chvílích!!! Copak nemá ruce, aby si udělal dobře když cítí přetlak? Sex není základní životní potřeba, bez které se par měsíců nedá vydržet.
Ten tvůj ubožák nestojí za to aby byl vůbec nazván mužem. Sbal se a odejdi, přenech ho te jeho vypatlané krasotině
Asi bych mu dala ultimatum. Vymaze si veskere kontakty na dotycnou damu, nebude jezdit nikam prespavat. Pokud to dodrzi, zkusila bych to zkousknout. Az se mimco narodi, bude se ti pomoc partnera hodit. Pokud bych v budoucnu prisla na nejakou dalsi neveru, uz bych proste dalsi sanci nedala. A pro tento pripad bych si uz ted zacala davat penize bokem a byt pripadne pripravena na odchod.
@Michaela2411 píše:
Zdravím holky, nevím komu se mám svěřit tak píšu sem. Možná to bude trošku delší.. S přítelem jsme spolu 7 a půl roku a teď čekáme miminko (je mi 28). V lednu jsem mu přišla na nevěru.. Teda napřed přišly signály - začal si brát telefon všude s sebou i na záchod, když byl na něm tak se jen usmíval.. prostě byl jinej to jsem poznala hned, že se něco děje.. Pak mi to prostě nedalo a nakoukla jsem do WhatsAppu, nečetla jsem vše ale co jsem viděla mi stačilo.. (že vzpomíná jak jí bylo s ním dobře a že i ikdyby se ten její zeptal napřímo tak mu nic nepřizná..) Byla to přítelkyně od jeho kámoše(teda stále je), se kterými se viděl po dlouhé době na srazu na konci roku. Od té doby to spolu táhnou… Ten den co jsem si to přečetla jsem to nevydržela na sobě nedat nic znát a udělala jsem scénu (nevím jestli mají vliv i těhotenské hormony, ale nešlo to vůbec ovlivnit). Byl hodně zaskončenej avypadlo z něj že se poslední dva měsíce cítil odstrčený. Bylo to zrovna v období když mi bylo z těhotenství fakt blbě a na sex jsem neměla moc pomyšlení.. Hodně mě mrzí, že to řešil takhle a nebyla ani snaha si promluvit nebo říct narovinu že potřebuje sex (je to moje první těhotenství a já bojovala sama se sebou). Druhej den už měl plno výmluv že by mi to nikdy neudělal že to je kamarádka a jen si hodně rozumí, údajně řešili nějaké její problém.. Pak se začal chovat fakt pěkně jako by mě opravdu miloval, hladil mi bříško a každej den mi nezapomněl říct, jak se těší na miminko. Já jsem navrhla, že bysme spolu měli více mluvit a říct co každý cítíme a chceme, ať jsme oba spokojení, vypadal že to nějak pobral ale hned mi řekl že mu nic nechybí. No ani se není čemu divit, sex měl nejen se mnou, ale i s ní, což jsem zjistila později. Jenže v lednu jel údajně na noc do Prahy za kamarády ze srazu. Já mu to prostě nevěřila, ale odjel. Z jeho mailu který byl otevřený v notasu jsem zjistila, že si objednal byt přes airbnb a jídlo pro dva… (Ona je vegetariánka, takže mi bylo jasný, že zeleninový salát je pro ni) takhle tam měl i rezervace z prosince, kdy údajně jel za kamarády do Prahy na stánky pomoct s filetovaním..
Ten den se mi vše spojilo i s tou tehdejší konverzaci kdy jsem si nebyla jistá jestli nejsem moc paranoidní.. Bylo mi zle, návaly horka, pocity na zvracení, do toho to těhotenství.. Člověk vedle kterého žiju tolik let a doteď jsem neměla důvod mu nevěřit mi takhle lhal do očí a vůbec to s ním nic nedělalo…
Když je doma tak dělá že se nic neděje, pořád mě chodí líbat a říká mi jak mě miluje (abych neměla asi podezření) a já teď nevím co dělat.. Napřed jsem si myslela, že to bylo jednou dvakrát, to bych mu možná i odpustila. Přece jenom problém sexu byl problém nás obou. Ale teď jel údajně ke kámošovi (jejímu příteli) vyzvednout ryby, ale já vím že jel za ní…
Chci si s ním narovinu promluvit, že o všem vím a nehodlám v tom pokračovat. Ať se rozhodne s kým chce být. Nebýt těhotná, tak už jsem asi od něj odešla, ale to těhotenství mě hrozně ovlivňuje a je mi to vůči mimču líto. Problém je že mi nevěřím ani slovo a na další sliby a lži nejsem zvědavá.
Jasně, chudáček se cítil dva měsíce odstrčený, tak šup za jinou? Já ti neví, když na něj opět uhodíš, tak ti naslibuje hory i s dolama, a pravděpodobně pojede ve stejných kolejích. Já bych ho asi poslala do tmy.
Napiš kámošovi, jestli o schůzkách ví. Přepošli mu screeny, maily..nebuď za blbku. Dítě chtěl?
@Michaela2411 píše:
Zdravím holky, nevím komu se mám svěřit tak píšu sem. Možná to bude trošku delší.. S přítelem jsme spolu 7 a půl roku a teď čekáme miminko (je mi 28). V lednu jsem mu přišla na nevěru.. Teda napřed přišly signály - začal si brát telefon všude s sebou i na záchod, když byl na něm tak se jen usmíval.. prostě byl jinej to jsem poznala hned, že se něco děje.. Pak mi to prostě nedalo a nakoukla jsem do WhatsAppu, nečetla jsem vše ale co jsem viděla mi stačilo.. (že vzpomíná jak jí bylo s ním dobře a že i ikdyby se ten její zeptal napřímo tak mu nic nepřizná..) Byla to přítelkyně od jeho kámoše(teda stále je), se kterými se viděl po dlouhé době na srazu na konci roku. Od té doby to spolu táhnou… Ten den co jsem si to přečetla jsem to nevydržela na sobě nedat nic znát a udělala jsem scénu (nevím jestli mají vliv i těhotenské hormony, ale nešlo to vůbec ovlivnit). Byl hodně zaskončenej a vypadlo z něj že se poslední dva měsíce cítil odstrčený. Bylo to zrovna v období když mi bylo z těhotenství fakt blbě a na sex jsem neměla moc pomyšlení.. Hodně mě mrzí, že to řešil takhle a nebyla ani snaha si promluvit nebo říct narovinu že potřebuje sex (je to moje první těhotenství a já bojovala sama se sebou). Druhej den už měl plno výmluv že by mi to nikdy neudělal že to je kamarádka a jen si hodně rozumí, údajně řešili nějaké její problém.. Pak se začal chovat fakt pěkně jako by mě opravdu miloval, hladil mi bříško a každej den mi nezapomněl říct, jak se těší na miminko. Já jsem navrhla, že bysme spolu měli více mluvit a říct co každý cítíme a chceme, ať jsme oba spokojení, vypadal že to nějak pobral ale hned mi řekl že mu nic nechybí. No ani se není čemu divit, sex měl nejen se mnou, ale i s ní, což jsem zjistila později. Jenže v lednu jel údajně na noc do Prahy za kamarády ze srazu. Já mu to prostě nevěřila, ale odjel. Z jeho mailu který byl otevřený v notasu jsem zjistila, že si objednal byt přes airbnb a jídlo pro dva… (Ona je vegetariánka, takže mi bylo jasný, že zeleninový salát je pro ni) takhle tam měl i rezervace z prosince, kdy údajně jel za kamarády do Prahy na stánky pomoct s filetovaním..
To mi je líto, že v těhotenství tohle musíš řešit… ![]()
Asi bych mu dala jednu šanci, taky záleží, jak to všechno zvládneš sama, čí je bydlení, jak jsi na tom finančně atd.
I při té šanci se připravit, že to chlap možná nedodrží a chystat se finančně na případný odchod.
Bohužel ti chlapi jsou nevyzpytatelná a neorganizovatelná veličina…
To je teda hrdina, nemohl mit sex doma tak šel jinam? Já měla sex zakazný obě těhu celé!!!
A chlap mi teda jinam neodešel. Co bych dělala já? Já bych ho poslala do prd… I když bych byla s nim těhotná. yPřes nevěru nejede vlak, navic to neskoncil ani když jsi na to přišla.
Nejsem tehotna, takze se mi to radi lehce. Ale i presto jsem presvedcena, ze bych s nim nebyla. Pro me je ve vztahu zcela zasadni duvera a vernost a “parťáctví”. Pokud to tam neni, na co takovy vztah? Po tomhle bych v partnera nemela uz nikdy zadnou duveru, a uz bych mu nedokazala verit ani pripadnou snahu o napravu. Taky by me urazela v podstate ta kruta bezohlednost, kdy nevera je vzdycky blba, ale v tehotentvi sve partnerky je dvakrat tak horsi. Zklamal by me i jako clovek a nekoho takoveho bych proste za partnera uz nechtela. Bych se musela stydet. Skoncil by u me. Takze bych se s nim rozesla a vyresila bydleni a penize pred narozenim, abych pak po porodu mela uz vse pripravene. A jeho bych pekne zaprahla v peci o dite, aby se naucil starat sam aspon na par hodin tydne a ja mela tim padem cas na sebe. Vlastne to zni takhle jeste fajn, vem si, kolik casu budes pro sebe mit.
Odešla bych. Chlap, ktery nedokaze udrzet vite co na uzde jen proto, ze zena neni zrovna ve forme a misto pochopeni to resi zenskou jinde, je v mych ocich naproata nula.
Moje teta mivala nocni v nemocnici, jeji manzel byl (mel byt!) doma s dcerkou (5mesicni), kisto toho jezdil za jinou zenskou (tete to rekla sousedka, ze kdyz ma teta sluzbu, chlap se na noc sbali a dite tam necha). Teta si nasla noveho chlapa, co malou miluje jako vlastni.
I kdyby ti nasliboval hory doly, bide te podvadet dal (pokud ne ted, tak kdykokiv jindy) a ty promarnis sva mlada leta v nevernem vztahu. Rychle pryc! Urcite si nakdes nejakeho milujiciho muze, co bude milovat tebe i to malicke. ![]()
@Michaela2411 píše:
Moje dřívější já by si říkalo, že nic není černobílé a že na vše musí být dva bla bla BLA… Inu moje dnešní já by ho koplo do prde. e ![]()
Tobě přeji hodně štěstí a miminku ať je zdravé, buď mu super mamkou ![]()
@Anonymní píše:
Odešla bych. Chlap, ktery nedokaze udrzet vite co na uzde jen proto, ze zena neni zrovna ve forme a misto pochopeni to resi zenskou jinde, je v mych ocich naproata nula.
Moje teta mivala nocni v nemocnici, jeji manzel byl (mel byt!) doma s dcerkou (5mesicni), kisto toho jezdil za jinou zenskou (tete to rekla sousedka, ze kdyz ma teta sluzbu, chlap se na noc sbali a dite tam necha). Teta si nasla noveho chlapa, co malou miluje jako vlastni.
I kdyby ti nasliboval hory doly, bide te podvadet dal (pokud ne ted, tak kdykokiv jindy) a ty promarnis sva mlada leta v nevernem vztahu. Rychle pryc! Urcite si nakdes nejakeho milujiciho muze, co bude milovat tebe i to malicke.
Tak to je sila
…
Souhlasím s ostatními, ty jsi těhotná a když ti není dobře, tak se přece do sexu nebudeš nutit, aby sis přitížila nebo ublížila miminku. A to jako pokaždé v budoucnu, pokud onemocníš, tak pomaže za nějakou jinou, že si ho nevšímáš a že není sex? A když bude něco jemu, tak taky půjdeš za někým, aby sis to vynahradila? Takhle se přece nedá žít, to není vztah do budoucna, porodíš, bude šestinedělí, budeš se muset sžít s malým, budeš unavená a nevyspalá a ještě se budeš stresovat z toho, že s ním nemáš sex a že si ho drahý zajistí někde jinde?
To není chlap, to je chodící šourek, pardon. Když to dělá teď, bude to dělat dál a ty jeho projevy lásky jsou kyselá jablíčka útěchy, abys mu uvěřila a on nebyl za špatného a ví, že mu to zbaštíš a taky ví, že jsi v hodně citlivé situaci a ještě budeš i dál, dítě, finanční závislost, nemožnost odejít, pokud byt, kde jste, není tvůj atd.
Tvůj přítel je nedospělý jedinec, co svoje potřeby a požitky nadřazuje nade všecko. Dobře uvaž, co tě do budoucna čeká, protože to bude nejspíše ještě horší a opravdu si někde šetři každou korunu a taky bys to měla někomu říct, co ti dělá, aby pak nikdo nebyl překvapený a nedali se jím zmanipulovat.
Moc ti přeju, abys měla zdravé dítě a abys to zvládla, tak abyste s dítětem byli spokojení, vy, ne on. A abychom za rok nečetli, že je všecko špatně, že se přítel nestará, nepomáhá, nedává ti peníze a peleší se jinde a dítě ho nezajímá.
@Michaela2411 píše:
Zeptala bych se, jak si tu večeři pro dva užil.
Chudacek malej, nevyzralej. Ma tehotnou zenu, ktera se citi jako vyzdimanej hadr a kvuli tomu s nim docasne nemuze spat, tak to ma plny pravo najit si milenu, ze. Ani omylem. Posli ho za ni, mozna budes chvilku nestastna, ale lepsi, nez byt s takovym ubozakem nestastna celej zivot. Preju hodne sil.