Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nepleť se do toho. Jen pokud bys měla důkaz.
Takové, jakože přijdeš na kafe a řekneš, Máňo, vím o tvé nevěře a nemáš žádný důkaz, tak to kafe může chrstnout tak max do ksichtu.
Moje rada zní, nepleť se do toho. Pokud se to netýká tvojí osoby a z textu vyplývá, že ne, že se jedná o širší příbuzenstvo, tak prostě mlč, to bude pro všechny nejprospěšnější.
I člověk, který měl úlet a podvedl svého partnera to nemusí udělat znovu. Někdy se stane, že jsme ve vztahu s někým koho podvedeme, pak se rozejdeme a najdeme si někoho jiného a najednou si nevěru neumíme představit, protože se cítíme kompletní a jen jsme neměli správného partnera po svém boku.
Pokud člověk podvádí opakovaně, tak má zřejmě takovou povahu, nebo jiný nevyřešený problém a jeho partner na to stejně dříve nebo později přijde a pak je na něm, jak to bude řešit a jestli vůbec.
Když tohle máš těžký, no. V širším okolí mám teď takovou situaci, kdy se žena až po svatbě a pořízení společných finančních závazků (hypotéka, podnikání), dozvěděla, že frajer má celou dobu paralelní vztah s milenkou. Místo letní dovolené paní sháněla pro sebe psychologa. Asi by byla radši, kdyby jí to někdo řekl včas. Já bych to osobně u dlouhodobé nevěry rozhodně vědět chtěla a byla bych dotyčnému „práskači“ vděčná. Naopak by mě naštvalo, kdybych to zjistila později, a pak se ukázalo, že někdo mně blízký to věděl. Ale víme, že hodně lidí to tak nemá a naštvou se na tebe, když je vyvedeš z blažené nevědomosti. A pokud nemáš důkazy, tak ti spíš stejně nebude věřit.
@Livi92 okolí rodiny to právě ví (blízká rodina) ale nikdo ji nic neřekne. Funguje to tak, že když někde jede její chlap s klukama 1× ročně; tak si tam obvykle nějakou najde a štrejchne si.. ale dlouhodobou milenku nemá.
Týjo, to je těžké.
Pokud je ta podváděná mladá holčina, co se z lásky a s důvěrou v budoucnost vdala, řekla bych jí to. Nechtěla bych se koukat, jak se třeba za pár let rozvádějí s malýma dětma. A fakt bych byla za tuhle „službu“ ráda, kdybych byla v její kůži.
Já v té předchozí diskuzi sice psala, že bych to chtěla vědět, ale úplně nemám schopnost to těm druhým říct. To mi totiž zase v pořádku nepřijde, protože vztahy jiných jsou pro mě nedotknutelné a já vím, že bych je tímhle mohla přinejmenším narušit.
@Livi92 píše: Více
Taky znám podobný příběh- slečně to říkalo dost lidí, že její princ je proutník- zlobila se, nevěřila. Vdala se, do roka se jí otevřely oči, hned se rozvedla. Pak se už zlobila pouze na sebe, že nechtěla slyšet pravdu a byla naivní a hloupá.
Takže pravdu sice ocenila, ale až časem.
Uplne presne nezalezi aky je to druh priameho/nepriameho pribizensta. Skor zalezi ako dobre sa s tym clovekom poznas, aky mate vztah.
Vacsinu ludi by som neriesil, pretoze mi na nich nezalezi a je ich vec s kym to kde robia.
U ludi na ktorych mi zalezi by som to povedal a pocital s tym ako uz bolo pisane ze ten clovek to oceni/pochopi za rok, alebo aj nikdy…
@Anonymní píše: Více
Záleží na typu vztahu, který s dotyčnou osobou máš. A také na formě jak to řekneš.
Obecně - pokud je někdo podváděný, on se to dozví jako poslední.
To, že mu to neřeknou ani ti nejbližší bere jako jejich zradu.
Pokud je to sourozenec, řekni to, ale važ slova.
Pokud je to nějaká sestřenice z druhého kolene, kde se vidíte jednou za dva roky na něčím pohřbu - vykašlal bych se na to.
Vůbec bych se do toho po dávné zkušenosti nemotala - akorát se to obrátí proti tobě, máš. si třeba schválně rýpnout do toho nevěrníka (třeba by psal na mobil, tak prohodit…to těm milenkám nemůžeš psát jindy?)
U nás šlo o to, že jsme moc nemuseli přítele (později již manžela) naši blízké příbuzné, která nám 2 měsíce po svatbě (a již těhotná) řekla, že ji podvádí manžel (určitým způsobem na to přišla), když jsme ji tikali, ať to s nim tedy řeší, pokud chce, ale st to dál neroztrubuje, tak to roztroubila dál. Rozhlašovala, že se s nim rozvede atd…zastali jsme se ji a poskytli oporu, ale jako mávnutím kouzelného penisu obrátila a zůstali spolu. Když jsme toto téma načali (proč se k němu vracela), rozzuřila se na nás a ať toho necháme, každopádně se s pánem nestýkáme a ona nechce/nemůže nebo nevím co prostě nechápe, proč se s ním vídat nechceme.
@Anonymní píše: Více
Vis co se delo drive poslum spatnych zprav? Moc se to nezmenilo v samem dusledku.
@Anonymní píše: Vícerozhodně říct, dopisem anonyme apod je milion možnosti… dokud nemají děcka, ale musíš si tím být jistá, ne nějaký místní keci…jinak když to budete vědět děláte z ní de-ila akorát
@Anonymní píše: VíceTak to bych možná neřešila, pokud tedy z toho jednoho štrejchnutí nejsou děcka
Dobrý den,
)
V podstatě navazuji na předešlou diskuzi o nevěře, (není moje), kde diskutujete, zda vedet či nevědět.
Například ja osobně vím o nevěře v rodině (přivdané).. někdy mám chvíle to říci, než si holka vytvoří s chlapem závazek, ale co vím ze zkušenosti, tak se to stejně obrátí proti vám a vy budete ta nejhorší co rozvrací.. a ve finále ještě řeknou, že lžete.
Takze moje otázka zní - rict to podváděnému či neříct? Případně jak?(uz me napadl i fake profil