Nevera/rozvod - vplyv na dieťa

Anonymní
8.6.25 16:36

rozvod a vplyv na dieťa

Ahojte, rada by som sa vyrozprávala a možno počula slová podpory, prípadne skúsenosti od niekoho, kto si prešiel podobnou situáciou. Momentálne mám pocit, že sa mi totiž rúti svet. Nedávno som sa dozvedela, že ma manžel cez rok podvádza. Máme malé skoro dvojročné dieťa. Naše manželstvo sa po narodení dieťaťa zmenilo, prišli starosti a odcudzili sme sa. Muž mi postupne prestával prejavovať lásku, dotyky, pusy, objatia,…všetko. Niekoľkokrát som navrhovala párovú terapiu, no ostalo to bez odozvy. Keď som sa pýtala, či niekoho má, tak vždy tvrdil, že nie a ja som mu verila…bohužiaľ. Nechcem tu vypisovať všetky naše nezhody a situácie, ktoré ma zranili, rovnako určite aj jeho, pretože je to už bezpredmetné. Manželstvo je bohužiaľ stratené. On si ho vnútorne uzatvoril dávno a ja sa s tým snažím vyrovnať teraz. Ani po tom, ako sa nevera pevalila, sa mi neospravedlnil, naopak poukázal len na moje chyby..Cítim veľký hnev, zároveň nerozumiem, ako to mohol dopustiť, keď jeho otec (aj dedo) spravil to isté a sám vie, aké to je vyrastať bez otca. Odsúdil ho za to a nikdy sa o ňom nechcel rozprávať…Začínam byť paranoidná a bojím sa, že aj moje dieťa bude pokračovať v tejto generačnej schéme. Rada by som sa spýtala, či je tu niekto kto zažil podobnú situáciu a má malé dieťa. Zatiaľ má manžel záujem o stýkanie so synom a ja tomu nebránim, len neviem, či tento záujem bude trvať aj za pár rokov (keď už bude mať novú rodinu napr.). Verím tomu (dúfam), že ja sa časom z tejto otrasnej skúsenosti oklepem, len ma trápi to malé stvorenie. Nechcem, aby ho to poznamenalo. Bojím sa, že sa bude trápiť, že nežije v kompletnej rodine, že nemáme rodinné dovolenky, že tato s nami nebýva a pod (snáď sa rozumieme, ako to myslím).

Příspěvek upraven 08.06.25 v 17:45

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.6.25 16:57

Už zase ty tečky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2586
8.6.25 18:41

Klid. Kolem sedmého roku věku dcery se rozpadly s výjimkou jedné všechny rodiny jejích kamarádek. Tvé dítě bude připravené tak leda o to, že si nebude pamatovat ty hádky a nervy, co to obvykle provázejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
9.6.25 08:45

Je lepší, že se to stalo, dokud je takto malinké. Bude to brát jako standard

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie