Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak proč sis na něj stěžovala, když jsi s ním vlastně spokojená?
@Snorlaxik píše: Více
Byla jsem s nim nespokojena, ale pomohla partnerova rada odmazat aplikace, coz jsem mu rekla vcetne toho, ze novy by byl tim padem zbytecny.
Tebe bych chtěla mít doma
máš nefunkční věc on ti koupi novou v dobrém úmyslu a ty jsi naštvaná že jsi dostala blbý dárek ![]()
@Enli píše: Více
Vec prave nebyla nefunkci. Aktivne ji vyuzivam a partner to vi. Navic se mi notebook po jeho rade opet zrychlil. Na zaklede toho jsem mu rekla, ze nechci, aby mi novy kupoval. Ja proste nedavam, kdyz se veci kupuji zbytecne a menim je, az kdyz doslouzi.
Pokud to chápu správně, chtěla bys od partnera dárek? Prostě mu to řekni/naznač/jděte spolu něco vybrat.
@Enli 57165915 [/citaceja bych byla tedy naštvaná také. Zvlášť tedy, když je to parametrove totéž. Kdyby to bylo alespoň vím, že jsi nový nechtěla, ale s tímhle se ti nic takového nemůže stát, protože jsem ho vybral tak a tak… Tohle je jen vybral jsem další krám a mám odskrtnuto. Není to kabelka, kterou uživatelka s klidným srdcem nechá založenou ve skříni, ale věc, kterou bude používat zase dalších X let.
Tak to je úsměvné potěšující téma, zakladatelko!
Konečně pro změnu něco, kde se neřeší vysloveně problém!
Já jsem obdobnou situaci neřešil, ale jak bych se k tomu postavil?
Asi bych si myslel, super, já se tu snažím vysvětlit, naznačit, že něco nechci, a nakonec to dostanu… může to dopadnout vůbec jinak? Ne!
Věci jako toto brát s humorem, pokud ten dar nevyužiju, tak vrátit, dneska jsou na to služby „výměna/vrácení nevhodného dárku“. ![]()
Taky zůstávám svým starým věcem věrný, mnoho lidí kolem mne nechápe, proč si nekoupím něco nového a lepšího, ale pro mě je to něco jako partnerství. Tedy pravda, v případě věcí jako notebook musím tak jednou po deseti letech vyměnit… ![]()
Trochu divné, že ho partner nechce vrátit, když to byl dárek pro tebe a ty ho nechceš. Koupit notebook se stejnými parametry jako náhradu starého je fakt blbost.
@Enli píše: Více
A to se píše prosim kde, že měla nefunkční věc? No tebe mit doma musi být výhra… někdo, kdo nerozumí psanému textu…OMG. Jinak je to běžná záležitost, že zpomaleni PC, tabletu či tlf můžou způsobit různé aplikace apod a čas od času je třeba udělat „čištění“.
Zakladatelko na plnou pusu řekni, že jsi vlastně bez dárku, ale že nový mini iPad nebo nový iPhone by tě potěšil a je to
Já bych v první řadě s partnerem zkusila důkladně probrat, jak se stalo, že navzdory tomu, co jsi považovala za jasné sdělení, tedy že notebook ne, on dospěl k jinému závěru.
Tam je největší chyba a je dost možné, že pokud to nevyřešíte, bude působit potíže i nadále.
No a pak bych velmi jasně sdělila, že mě celá situace, díky které jsem nic nedostala, velmi mrzí a prosím, abychom spolu zkusili vymyslet řešení. Velmi důrazně nedoporučuji se s tím smířit, protože to zanechá velmi nevhodný precedens. Naopak, jasně komunikovat lítost, že jsi nic nedostala a poprosit o návrhy řešení. A důkladně sledovat, co partner udělá, tohle je přesně situace, ve které se pozná, zda jde o muže pro život anebo ne.
No já zírám, tak chlap koupí Maca za třicítku a tady se řeší, zda je ti vhodný partner pro život, napsat ale diskusi ve stylu rozbil se mi Mac a od partnera jsem k Vánocům dostala dárkový balíček Balea z DM, tak je chlap řazen za burana, nevhodný pro partnerské soužití @Zluta_pastelka
@Heduš Homolková Potíž je v tom, že partner neposlouchá, co mu žena sděluje a jede si to svoje. A taky, že mu, minimálně zdánlivě, přijde ok situace, kdy shrábne „Maca za třicítku“ sám a tím to pro něj končí.
Tohle mi jako ok nepřijde ani trochu. Třeba jsem něco přehlédla, třeba celou dobu plánuje nápravu ve velkém stylu, ale z dostupných informací to je jeden red flag za druhým.
PS: Chlap s Baleou taky nebude úplně terno, toho bych taky nebrala ![]()
Dobry den, chtela bych s Vami probrat nasledujici situaci. Behem podzimu jsem si trochu stezovala na svuj macbook, ze je po 5 letech pomalejsi. Partner pak prisel s tim, ze mam zkusit odinstalovat nejake aplikace. To pomohlo. Presto partner naznacoval, ze zvazuje koupi noveho macbooku. Rekla jsem mu, at mi novy nekupuje, ze stary funguje stale dobre a byla by to skoda. Rekla jsem, myslim, jasne, ze si ho nepreji.
Presto se k memu zdeseni pod stromeckem objevil. Den jsem vydrzela predstirat radost, nevedela jsem, co mam delat. Premyslela jsem, zda se zbavit puvodniho a nechat si novy, ale nakonec to pro me bylo neakceptovatelne. Ke svemu staremu mam vztah, kupovala jsem si ho z vydreneho stipendia. Novy je navic kvalitativne uplne totozny se starym, stejne technicke parametry, takze bych pouze mela stary kus za novy, pricemz muj stary je designove mnohem hezci. Novy se mi barevne nelibil.
Byla ve mne male dusicka, ale vysvetlila jsem partnerovi, ze novy macbook momentalne nepotrebuji a nevyuziju, a ze budu rada, pokud si ho necha pro sebe. Vraceni pres Alzu nechtel. Partner to nakonec vzal v pohode a myslim, ze je rad, ze pocitac ma. Zadny od applu dosud nemel.
Takze se to nakonec vyresilo v klidu, jen me trochu mrzi, ze jsem ve finale bez darku
Jak byste se k tomu postavili vy a resili jste nekdy neco podobneho?
Anonym kvuli nespojeni si prispevku s mymi jinymi diskuzemi.