Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to bude asi těžké, když on sám se nechce hýbat.
ale taky je to hlavně o stravě, takže třeba můžes zdravěji a dietneji vařit
Tak začni tím, že budeš vařit trochu jinak, jak píše @Thrisha. Přemýšlet, jak připravovat jídla a ty sama se věnuj nějakému pohybu pravidelně. Jestli je všímavý, tak uvidí, že tobě se třeba minimálně pleť popravila a vypadáš svěží. Třeba dostane takhle nakopnutí a přidá se.
Já bych mu to asi řekla na plnou hubu, že jako táta malého dítěte by se měl dát do formy, protože jinak si brzo pořídí hypertenzi, cukrovku, infarkt nebo podobnou srandu a je na nejlepší cestě udělat z děcka sirotka. Nehledě na to, že by měl jít dítěti příkladem ve zdravém životním stylu.
@Thrisha píše: Více
Zdravě tak nějak vařím.
Chodím cvičit a běhat.
Spolu nemůžeme jelikož nemáme hlídání a nechci ho nutit protože by se mu to akorát zprotivilo.
Občas říká ze by chtel ze ho to štve ale nic s tím nedělá
@Jahru píše: Více
Tohle je něco, co bych taky zmínila, že jsou rodiče, je třeba být aktivní pro toho prcka, snažit se o zdraví.
Ale jak říkám, i já bych začala přemýšlet nad tím, jak doma jiné, jaký vzor předáváme dítěti.
Tak v tom případě on ale mlsá stranou ne? Jak jinak by se mu povedlo nabrat.
Zkus zahrát na tu notu, že je táta a musí být dobrý vzor.
@Anonymní píše: Více
Spolu můžete chodit s kočárkem na rychlé, dlouhé procházky.
@Thrisha píše: Více
No mlsáme samozřejmě i spolu. zase to není tak ze já jsem vzorná ale tak nějak znám své hranice.
Bohužel chodí do práce kdy samozřejmě přijde domu a řekne ze mel treba oplatek sušenku v lete su dával zmrzlinu a tak. Vždycky se zatvářím jakoze nechápu ale přeci mu nemůžu zakázat něco jíst.
Ono je to těžké, pokud on sám nebude chtít, tak stejně nezhubne.
Ty můžeš maximálně vařit zdravě a zvát ho na procházky nebo aktivity společně s malým ![]()
Nějak mi uteklo, jak rychle to nabral.
To musel úplně změnit životní styl ne? Byli jste méně aktivní, ale chutnat mu chutnalo dost co?
Držím palce, ať to spolu vymyslite. Musíš mu to prostě říct, že se o sebe musí starat.
Taky jsem se vypapkala a byl mazec to shazovat. Mnohem snazší je si váhu držet.
Ahoj, poslední dobou se mi nelíbí to jak můj muž vypadá.
Nemám potřebu abych vedle sebe měla nějakého modela s velkýma svalama.
Kdyz jsme se seznámili mel par kilo navíc ale to mi vůbec nevadilo, casem hodně přibral a ted je to znát.
Jsem par měsíců po porodu takže s mým tělem to neni žádná sláva ale porad jsem malá a drobná, občas si vedle nej přijdu jako jeho malá dcerka než jeho žena.
Nechápejte špatně. Miluju ho a je mi s ním dobře. Jenom mě prostě trápí to ze za tu dobu přibral několik desítek kilo i kdyz jsme stále mladí.
Nevim jak mu to naznačit nebo říct.
Občas se snažím konverzovat ze bychom se měli více hýbat ale moc se mu nechce a pak se to smete ze stolu ze neni cas.
Nevim co dělat.