Co dál s problémovým nevlastním synem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
28.5.15 13:21
@Anonymní píše:
@ireeenka on u nás bydlet vůbec nechce.Chce to můj muž. Protože i na soc. řekli, že u matky v žádném případě. Varianta u nás a pak je výchovný ústav.18 mu teprve bude.

Tak to je každá rada drahá. To ho chceš ještě přemlouvat? :think: On chce tedy radši do ústavu?
Chápu, že mu chceš pomoct, umím se do toho vžít a něco podobného znám, ale řešení, že ho „ukecáte“, aby šel k vám a přitom nebude muset dodržovat žádná pravidla a ještě vám vysvětlí, jak se o něj musíte starat - z toho může být jedině malér :nevim:
Pokud není ochoten dodržovat pravidla soužití, dala bych rozhodně přednost bezpečí a klidnému domovu malých dětí. Pokud to vůbec jde, můžete zkusit na něj zapůsobit nějak jinak, třeba časem prohlédne, možná bych se poradila s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.5.15 13:30

To je složité-pokud bere drogy, tak mu pomužete jen tím, že se na něj vys----erete. A sobě tak pomužete vlastně taky. Pokud není nevlastní syn uplně odepsaný, tak se vzchopí a najdete si pozdeji k sobě cestu. Ted bych ho ale domu určitě nebrala, pokud nechce respektovat vaše pravidla.

• Citovat
  • Upravit
22093
28.5.15 13:36

V první řadě by chlapci mělo být jasně řečeno, jaké jsou možnosti - výchovný ústav nebo táta se rodinou.

Pokud si sám vybere ústav, není co řešit - pokud zvolí rodinu, bude muset respektovat pravidla, která v ní jsou zavedena.

V tuhle chvíli je situace taková, že jste to ještě ani nezkusili, ale Ty už víš, že to nepůjde… Chápu, že Tvoje malé děti jsou pro Tebe důležitější a že se o ně bojíš - ale tento problém se netýká jenom Tebe a Tvých dětí, jsou i jiní zúčastnění. Ten kluk si - pokud ji bude chtít - zaslouží, aby dostal šanci a do ústavu nemusel. Už tak se na něm táta dost podepsal (což předpokládám nejspíš velmi dobře ví) - věděl, jaká je jeho bývalá manželka a přesto povolil a syna k ní poslal. A nejen to - nechal ho tam několik let. 4 roky přihlížel, jak kluk sklouzává, jak se z něj stává totéž, co z jeho mámy… a neudělal nic, aby tomu zabránil.

Teď je možná poslední šance, jak kluka vrátit na správnou kolej tím, že se dostane do Vaší rodiny… i to nejspíš Tvůj muž moc dobře ví. Že když ho teď pošle do ústavu, klukův osud je zpečetěn definitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.15 13:47

@BohunkaP dnes k nám přijede a budeme o tom mluvit.
Možná to tak vyznělo, že vím o nefungování mladého tady. Vidím co je když dorazí k nám na víkend. Je to v jadru moc hodný a citlivý kluk. Šance je, musí jen sám chtít.
Ano otec si je vědom. Nechtěl při soud. řízeních házet na ex špínu. Už ví, že mohl, ale je jaksi pozdě.
Jak se k synovi mám chovat? Mám mu důvěřovat?

• Citovat
  • Upravit
1767
28.5.15 13:51
@Anonymní píše:
@BohunkaP dnes k nám přijede a budeme o tom mluvit.
Možná to tak vyznělo, že vím o nefungování mladého tady. Vidím co je když dorazí k nám na víkend. Je to v jadru moc hodný a citlivý kluk. Šance je, musí jen sám chtít.
Ano otec si je vědom. Nechtěl při soud. řízeních házet na ex špínu. Už ví, že mohl, ale je jaksi pozdě.

V čem konkrétně důvěřovat? Jestliže je opravdu závislý, tak z vlastní zkušenosti ani mezi nejbližšími se na nějaká tvrzení či sliby moc spoléhat nedá, ale to neznamená, že to nejde zkusit. Jestli je závislý a ani to nepřizná, tak to je pak těžko důvěřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
28.5.15 14:00
@Anonymní píše:

Zatím Ti přece nedal žádný zásadní důvod k tomu, abys mu nedůvěřovala.

Něco jiného je jezdit někam na návštěvu - a něco jiného je s někým trvale žít.

Ono to určitě nebude jednoduché, pokud se k tomu rozhodnete (možná nějaká odborná psychologická pomoc by nebyla od věci, co se o těchto možnostech informovat?) - ale na druhou stranu, je to poslední šance, kterou Tvůj muž má. Poslední šance, jak může aspoň trochu napravit to, kam věc nechal dojít. Poslední šance, jak dát klukovi možnost normálního života… ústav pro něj bude příliš šikmá plocha, po které sjede dolů dřív, než se vzpamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
28.5.15 14:02

@BohunkaP Hezky jsi to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.15 14:12

@BohunkaP ten důvod jsem nepsala. V pololetí nepropadám- pravda 7 pětek. O ztraceném fotoaparáru ani nemluvím, může se to stát. 2 tisíce z peněženky asi šli nakoupit atd.
Nejezdí na návštěvu, ale domů k otci a maceše.
Psycholog. zkoušeli jsme to. Nevede to nikam, když slíbí a nedorazí. Když dorazí, tak mlčí.
S tím ústavem je mi to jasné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.15 14:20

@ireeenka důvěřovat, že bude chtít změnu. Změnu „přátel“, života. Je je ještě varianta, já odejdu s dětmi a muž tu bude se synkem válčit sám. Nepodpořím ani jednoho z těch dvou. Budou mít prostor na sebe.Je to zbabělé, ale je to řešení.

• Citovat
  • Upravit
1767
28.5.15 14:28
@Anonymní píše:
@ireeenka důvěřovat, že bude chtít změnu. Změnu „přátel“, života. Je je ještě varianta, já odejdu s dětmi a muž tu bude se synkem válčit sám. Nepodpořím ani jednoho z těch dvou. Budou mít prostor na sebe.Je to zbabělé, ale je to řešení.

On určitě potřebuje dostat vaši důvěru, bez toho to nejde. Ale závislost je závislost, počítala bych s tím, že mu to nevyjde.
Zbabělé? 8o A co vaše děti? 8o Asi ho máš hodně ráda, ale zas to nepřeháněj, ony za nic nemůžou a taky potřebujou tátu…
Já bych asi udělala maximum, ale ne do nekonečna. Zkusila bych to s ním, třeba to nevyjde, ale mám čisté svědomí. A cennosti nenápadně schovat. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.15 14:37

Napíšu večer, jak rozhovor dopadl. Mějte se hezky a děkuji moc všem za rady a diskuze.

• Citovat
  • Upravit
1767
28.5.15 14:39
@Anonymní píše:
Napíšu večer, jak rozhovor dopadl. Mějte se hezky a děkuji moc všem za rady a diskuze.

Drž se ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.15 14:43

Pokud už se vám jaksi ztratily věci, tak počítej s tím, že peněženku dávat na tajné místo, ale bacha, kdo krade umí být sakra vynalézavý, pokud máš šperky, dát radši do sejfu do banky, prostě vše co má cenu a lze zpeněžit dát pryč z dosahu, znám to, z vlastní rodiny a je to sakra stresující vše hlídat. Pokud je na drogách a není mu 18, pokusit se nechat mu udělat testy, aby se to potvrdilo a pokud testy budou pozitivní, dát ho na léčení, netuším ale jestli stačí souhlas zákonného zástupce, třeba by to pomohlo. Anonymní P.

• Citovat
  • Upravit
22093
28.5.15 14:44
@Anonymní píše:

Co na to říct :nevim:

To je podraz, který bych Ti - být Tvým partnerem - už nikdy nedokázala zapomenout a který by zničil veškerou mou důvěru v to, že jsi partnerka, co se mnou půjde životem v dobrém i v krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.15 20:50

Tak nic- nebude nás přeci poslouchat jak malej fakan.Chce žít sám a my to musíme pochopit. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML