Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máš několik možností. Buď holku v rámci slušných mezí usměrníš - což bych dělala obzvláště u sebe doma. Prostě bych jí řekla,,ale u nás doma se k sobě takhle nechováme,,
nebo upozorníš maminku, aby si jí usměrnila a nebo dál budeš jenom koukat a říkat si mě je to blbý…nebo se s nima přestaneš stýkat, což je teda blbý
Příspěvek upraven 25.05.15 v 21:38
Ja ti nevim ja bych to rozmazlenosti nenazyvala, mam doma neco podobneho a myslim si ze je to jen období ktere jak prislo tak odejde.Moje dcera je zlata ale jakmile k nam dojde navsteva taky si brani sve hracky a myslim ze i celkove si vse brani jindy to ma jen pro sebe a ted tam ma vetrelce. Jinak podotykam ze jsem matka docela razna a deti vi kde jsou jejich hranice.Co se vic stykat venku nekde jinde nez u Vas i u nich ale nekde na hristi nebo jen tak venku ja kdyz toto delam se svou dcerou vidim zmeny…
Nepřipadne mi, že to je rozmazlená holčina, spíše se snaží být dominantní. Pokud ji neumí maminka usměrnit, nic s tím nenaděláš, ale sama bych se nebála dítko na to upozornit, když něco není správné.
Kdyžtak omez návštěvy, klidně můžaš říct proč.
A tvá dcera se jí bojí? nebo si nechá vše líbit?
No, klidně i před maminkou bych se pokusila holčičce vysvětlit, že takto jí to u tebe neprojde… Pokud zvládáš svoji, snad se ti podaří usměrnit i tu druhou…
Možná by chtělo zkusit se scházet na neutrálním území, doma se může malá slečna cítit na koni.
@pannda píše:
Nepřipadne mi, že to je rozmazlená holčina, spíše se snaží být dominantní. Pokud ji neumí maminka usměrnit, nic s tím nenaděláš, ale sama bych se nebála dítko na to upozornit, když něco není správné.
Kdyžtak omez návštěvy, klidně můžaš říct proč.
A tvá dcera se jí bojí? nebo si nechá vše líbit?
Prave ze si necha vse libit jelikoz jsem ji naucila ze doma se nemlatime atd
No to delam jenze ona se pak rozbreci a ze chce dudlicek a kamardaka ji zase utesuje…jinak se snazime schazet vsude mozne hlavne tedy venku
Tak předně cizi dite bych usmernovala jedine pokud by to moje bylo opravdu ohrožené a maminka by nereagovala a to i tak opatrně. Takové postuchovani co popisuješ deti dělají, a ano obvikle ty dominantní těm méně.
ja chápu ze te zo štve ale pokud mas kamarádku rada tak se nauč to v klidu zpracovat, svoji holčičku jak reagovat, brzy půjde treba do školky tam s ni stejne nebudeš a urcite se tam s tim setká a pochytí ještě o další trošťarny sama.
Můj jinak úplný pohodar dnes rozslapal babovicky holčičce ( kamarádky ) na písku kdyz přišly na návštěvu. Tak jsem to vysvětlila a chvíli ho musela usměrňovat nez pochopil a prestal ji atakovat. A to ji ma jinak rad a hodně.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky predem se omlouvam za anonym, ale spousta lidi sem chodi…mam kamaradku, ktrea ma dcerku 3roky a ja 2,5 roku..jenze ta jeji holcicka mne zacina pit krev..driv byla mila atd, ale ted ona chce abychom tam prisli atd chce si hrat z nasi dcerkou, jenze kdyz tam prijdeme tak kdyz si mala s necim hraje tak ji to veme kdyz sedi tam tak tam musi take nebo ji bouchne kdyz nikdo nekouka minule jsem ji nacapal jak ji schodika ze zidle, a kdyz prijde k nam tak taky dela jak kdyby ji to tady vse patrilo a venku kdyz nejdem tam kam chce tak hysterak maminko chci dudlicku tak ona ji ho da…a to je to co mi vadi ze ta kamardaka svoji dcerku ani neokrkne atd a mne je blbe ji neco rikat myslite ze bych mnela nebo to mam nechat bejt? Jinak ted tam prave moc nechodime jelikoz mne nebavi koukat na to jak nam tam muci dite ze ji nikam nepousti zavre se do pokoje a nasi dceru tam nepusti…vim ze nase dite take neni zadnej svatousek, ale vzdy se ji snazim vysvetlit co smi a ze to je spatne je mi to jen lito vuci te kamardace mam ji jinak hrozne rada
Pokuď je to pravdu dobrá kamarádka tak bych si s ní o tom promluvila popř. bych dítě usměrnila sama a vysvětlila dceři že i ona musí začít bránit a že to aby se k ní takhle někdo choval opravdu normální není…
Když je to tvá dobrá kamarádka, tak jí snad můžeš bez potíží říct, ať si holku srovná, ne? ![]()
Nenechávej to být. Děti do tří let si mezi sebou neumí řešit své konflikty. Když tvoje dcera uvidí, že necháš tu druhou holčičku, aby jí brala hračky nebo jí ubližovala, přijme to jako vzor a je možné, že to bude později ve školce takový otloukánek. Když jí holčička sebere hračku, jdi a hračku jí dej zpátky. Pokud jí bude holčička ubližovat, chyť ji za ruku a řekni: „Ne, to nesmíš dělat.“ Tvoje dcera pochopí, že je v právu a naučí se nedat si to líbit. Já mám doma taky takového moulíka, který si nechá všechno líbit, řešila jsem to s odborníkem a tohle mi poradil. Pokud by kamarádce vadilo, že zasahuju, když její dítě ubližuje mému, měla by smůlu. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.
Ahoj maminky predem se omlouvam za anonym, ale spousta lidi sem chodi…mam kamaradku, ktrea ma dcerku 3roky a ja 2,5 roku..jenze ta jeji holcicka mne zacina pit krev..driv byla mila atd, ale ted ona chce abychom tam prisli atd chce si hrat z nasi dcerkou, jenze kdyz tam prijdeme tak kdyz si mala s necim hraje tak ji to veme kdyz sedi tam tak tam musi take nebo ji bouchne kdyz nikdo nekouka minule jsem ji nacapal jak ji schodika ze zidle, a kdyz prijde k nam tak taky dela jak kdyby ji to tady vse patrilo a venku kdyz nejdem tam kam chce tak hysterak maminko chci dudlicku tak ona ji ho da…a to je to co mi vadi ze ta kamardaka svoji dcerku ani neokrkne atd a mne je blbe ji neco rikat myslite ze bych mnela nebo to mam nechat bejt? Jinak ted tam prave moc nechodime jelikoz mne nebavi koukat na to jak nam tam muci dite ze ji nikam nepousti zavre se do pokoje a nasi dceru tam nepusti…vim ze nase dite take neni zadnej svatousek, ale vzdy se ji snazim vysvetlit co smi a ze to je spatne je mi to jen lito vuci te kamardace mam ji jinak hrozne rada