Dobrat antikoncepci, když je možné těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
312
23.5.10 19:35

nevím co je lepší

Ahoj holky,
už si připadám trošku jako puberťák…udělala jsem chybu v užívání antikoncepce.Oba jsme si jí byli vědomi a přesto měli nechráněný styk,měli jsme jich několik.Pilule jsem z určitých důvodů nemohla užít 13. a 14. den.Nyní mi chybí ještě 4. pilule bez vynechaných- do 7 denní pauzy.Netuším jestli antikoncepci vysadit at neublížím potencionálnímu mimču.N adruhou stranu…je to už jen pár pilulek a je spousta maminek které otěhotněly díky chybě a antiko užívaly dále…a mrňouska mají zdravého.Beru minisiston a v letáku píší.....Minisiston nesmí užívat těhotné ženy a kojící matky.Důvodem pro okamžité vysazení Minisistonu jsou těhotenství.Pokud se ve zcela vzácných případech nedostaví během období bez užívání přípravku krvácení z odnětí, je nutno uvědomit lékaře a přípravek se nesmí podávat. dokud není spolehlivě vyloučeno těhotenství. Dojde-li během užívání Minisistonu k otěhotnění, musí být přípravek okamžitě vysazen. Selhání kontracepce po předchozím užíváni Minisistonu však není důvodem pro přerušeni těhotenství.Zítra zavolám lékařce…ale netuším co s dnešní pilulí.Těhotná bát můžu,ale taky nemusím.....Co by jste udělaly na mém místě?Omlouvám se za přitroublý dotaz,ale už nemyslím na nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
23.5.10 19:48

kamarádka takhle otěhotněla dvakrát přes antiko, nevěděla o tom, tak je dobrala, obě děti jsou zdravý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
23.5.10 19:59

Známá otěhotněla taky přes antiko, ale nevěděla o tom, tak šla k dr. kvůli vynechání MS a ten jí píchnul vyvolávačku s tím, že pokud to nedostane tak ať přijde a když to dostane tak nemá chodit. A ona to normálně dostala a pak ještě asi dvakrát a antiko pořád brala, Mimi se narodilo asi o 2 měsíce dřív (ale to asi kvůli HA nebylo), ale teď už jsou mu 2 roky a je úplně zdravý.
Takže myslim, že ji klidně můžeš dobrat a mimi to neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
23.5.10 20:02

Děkuji.Trošku jste mě uklidnily.Nechtěla bych mimču ublížit.....čtyři pilulky nejsou moc…ale příbalový leták mě vyděsil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
23.5.10 20:35

Nějak se nemůžu dopočítat… 13. a 14. si vynechala a teď ti zbývají 4… takže chápu to správně, že ty 3 mezi si normálně měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
23.5.10 20:57

Měla a uvažuji jestli užít i ty další…jelikož bych nechtěla ublížit…nevím proč to řeším až dnes…alejednou jsme už o mimiska přišli a ted bych o něj nechtěla přijít znovu…antikoncepci jsem nasadila jen proto,protože jsem na tom byla psychicky moc zle a potřebovala jsem se z toho vyhrabat......proto nám byl jedno i ten nechráněný styk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
23.5.10 21:10

No, já bych je vzala, neznám tedy přesně ministon, je to klasika nebo tzv. minipilulka? Pokud klasika, tak bych se toho moc nebála, alespoň na všech co jsem brala bylo, že zapomenutá jedna pilule ve druhém týdnu nevadí, takže bych řekla, že i u 2 vynechaných je ta pravděpodobnost hodně nízká. A myslím že ty 4 zbývající nic neohrozí, jen bych pak možná pro jistotu zkusila test než nasadíš nové balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
23.5.10 21:39

V letáku uvádí,že při vynechání 1 pilulky v 2. týdnu se jinak chránit nemusím…o vynechání dvou nic nepíší…ale hledala jsem na internetu a uvádí,že už antiko není účinná…takže netuším.Možná by byla kdybych užila zapomenuté pilulky…ale?Antiko doužívám a uvidím…je to buď a nebo…Jedná se o jednofázovou antiko…minipilulky to nejsou.jEŠTĚ JEDEN DOTAZ.nEMÁTE ZKUŠENOSTI S UŽÍVÁNÍM TŘEZALKY BĚHEM TĚHU,NEMŮŽE UBLÍŽIT MIMČU?jEDNOU PÍŠÍ ŽE ANO,PAK ŽE NE…A já po ní semtam sáhnu…(toho že narušuje účinek antiko jsme si vědomi…)ale není užívána snad v takové míře a v čase kdy užívám antiko-dle dr by to nemělo nic ohrozit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
23.5.10 21:40

V letáku uvádí,že při vynechání 1 pilulky v 2. týdnu se jinak chránit nemusím…o vynechání dvou nic nepíší…ale hledala jsem na internetu a uvádí,že už antiko není účinná…takže netuším.Možná by byla kdybych užila zapomenuté pilulky…ale?Antiko doužívám a uvidím…je to buď a nebo…Jedná se o jednofázovou antiko…minipilulky to nejsou.jEŠTĚ JEDEN DOTAZ.nEMÁTE ZKUŠENOSTI S UŽÍVÁNÍM TŘEZALKY BĚHEM TĚHU,NEMŮŽE UBLÍŽIT MIMČU?jEDNOU PÍŠÍ ŽE ANO,PAK ŽE NE…A já po ní semtam sáhnu…(toho že narušuje účinek antiko jsme si vědomi…)ale není užívána snad v takové míře a v čase kdy užívám antiko-dle dr by to nemělo nic ohrozit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
23.5.10 22:07

nejvyšší riziko při selhání antikoncepce je při vynechání v první polovině balení, ty jsi to měla tak na hraně. já bych ji dobrala a uvidíš jestli se MS dostaví, a náhodou jsi nešpinila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
23.5.10 22:30

Já už bych to nebrala. Stejně tě pilule do konce cyklu nechrání, když jsi 2 zapomněla. To, že některému miminku to neublížilo, není argument. Kamoščinýmu miminku například zase braní antiko ublížilo. Určitě se vám to nestane, ale už radši další neber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
23.5.10 22:32

Třezalka v těhu vadí, ale nepamatuji si proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
24.5.10 17:52

Ahoj bedru, špinit jsem začala až 15. den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
24.5.10 17:56

LucoLuco,já to nemyslela špatně a vůbec to neberu jako argument…vím,že to je risk.Ale jsou to jen 4 pilule (vím i ty mohu ublížit.....ale je spousta maminek které na těhu přišly až třeba po měsíci braní i více…a hodně dětátek je zdravých…jsem si ale vědoma,že jsou i děťátka nemocné.....i přesto,že jsou hladiny hormonů v preparátech malé.Můžu se zeptat za jak dlouho Tvá kamarádka přišla na to,že je těhu?Odpovídat samozřejmě nemusíš jestli nechceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
24.5.10 18:13

Motýlku, já už si to nepamatuji, malý má 6 let, ale myslím, že na to přišla dost pozdě. Nevynechala pilulku ani nic podobného rizikového, takže s tím nepočítala.
Určitě jsem tě nechtěla strašit, ale na otázku dobrat či ne jsem řekla svůj názor.
Tak ať to dobře dopadne a případné mimi je zdravé. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí