Nevím, co s dcerou - pořád se vzteká

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
257
7.11.12 17:48

Nevím co s dcerou

Mám dceru je jí 5 a teprve letos začala chodit do školky a od té doby vůbec nechápu co se s ní děje.

Vždycky byla moc hodná, sice trochu živější, ale nic extra nad rámec.
Ted je, ale totálně nesnesitelná. Pořád se vzteká a dělá naschvály.

Dnes jsem jí řekla, at si uklidí věci a otočila jsem se k ní zády a když jsem se otočila nazpět švihla mě mikinou do obličeje. Nikdy jsem jí nebila, ale
ted jsem jí plácla přes zadek. Né něják moc spíš symbolicky a řekla jsem jí, že jestli to zkusí ještě jednou, tak jí dám opravdu na zadek.

A ona mi řekla, že si na mě veme nůž 8o Zůstala jsem stát jak opařená a nechápala, co mi to právě řekla, pak už mi to nechtěla zopakovat a že neví co říkala.

Vůbec nechápu, kde to vzala a jak jí to napadlo. Doma se nehádame a s manželem se k sobě chovámě pěkně a stejně se snažíme chovat i k dětem.
Vůbec nevím co s ní mám dělat a jak se k ní chovat, začínám mít pocit, jako by to bylo cizí dítě, jako kdyby jí někdo vyměnil a navíc mám pocit, jako kdybych jí přestávala mít ráda, když se tak chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
7.11.12 17:59

Asi něco zaslechla ve školce, bohužel. Stejně nechápe, co to znamená. Tak jí vysvětli, že se to neříká, a snad bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.11.12 18:02

Pokud hledáš opravdovou pomoc, tak jedině nějakého psychologa.Tady ti asi nikdo nedá odborné rady. :think: obrátila bych se na lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
7.11.12 18:03

Joooo, holka…šklolka - nikdy nevíš na koho tam dítko narazí, s kým si hraje a jak. A chápu učitelky, že nemůžou stát u každýho dítka a poslouchat jak sa baví. Náš Vojtík je taky číslo…ale co začak chodit do školky, hrůza. Stále vysvětlujeme a opakujeme, že to a to sa neříká, že si musí hrát jinak. Některé děti koukají na seriály - myslím ty novodobé a to je samá rvačka, nadávky atd…no a ty malé děti nerozpoznají co je dobré a co zlé…takže, pokud chceme mít doma to svoje milé a vychované stvoření, čekají nás někdy opravdu krušné chvíle s vysvětlováním a povídáním si. Obrň se trpělivostí. Bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.11.12 18:03
@slavuska1 píše:
Asi něco zaslechla ve školce, bohužel. Stejně nechápe, co to znamená. Tak jí vysvětli, že se to neříká, a snad bude líp :kytka:

Ano asi ano, ale stejně jsem z toho v šoku, nečekala jsem, že něco takového uslyším od 5 leté holčičky a ještě mojí :,(

Manžel si myslí, že má nějákou dětskou pubertu, ale já myslela, že na to má ještě pěkných pár let čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.11.12 18:05
@MaMiNkA72 píše:
Joooo, holka…šklolka - nikdy nevíš na koho tam dítko narazí, s kým si hraje a jak. A chápu učitelky, že nemůžou stát u každýho dítka a poslouchat jak sa baví. Náš Vojtík je taky číslo…ale co začak chodit do školky, hrůza. Stále vysvětlujeme a opakujeme, že to a to sa neříká, že si musí hrát jinak. Některé děti koukají na seriály - myslím ty novodobé a to je samá rvačka, nadávky atd…no a ty malé děti nerozpoznají co je dobré a co zlé…takže, pokud chceme mít doma to svoje milé a vychované stvoření, čekají nás někdy opravdu krušné chvíle s vysvětlováním a povídáním si. Obrň se trpělivostí. Bude líp.

To doufám, jinak skončím na práškách :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
7.11.12 18:06

Dcerka byla zřejmě celou dobu doma s Tebou, viď? Do nějaké soukromé školky asi nechodila???

Podívej - já mám stejně starou dceru a také šla do státní školky letos poprvé. Přestože dříve chodila 2× v týdnu do soukromé školičky, ta státní s ní zamávala. Najednou není ve smíšené třídě s malými dětmi, ale mezi stejně starými (či staršími, „odkladovými“) dětmi… ty děti mají úplně jiné obzory, jinou výchovu, jiné hračky… jiný slovník, jinou mentalitu, jiné vedení. Ve státní školce to nějak víc vynikne, nevím, čím to je.

Tohle se podepíše na každém dítěti - pozitivně i negativně. Na Tvém místě bych to nebrala tak vážně… ale ani bych podobné reakce nepřecházela. Jednala bych s ní jaksi více „dospěleji“, ono to celé je o tom, že si více uvědomuje sama sebe, proto se Ti najednou cuká, nechce uklízet, nechce nic, co není po jejím… teď víc než kdy jindy objevuje vlastní osobnost. Je potřeba důsledně trvat na zavedených pravidlech… ale zároveň projevovat i respekt vůči ní. Tj. třeba „vím, že uklízení je otrava, ale u nás doma se džíny po podlaze neválejí. Ve školce to tak děláte?“

Výroky typu „vezmu si nůž“ skutečně přecházej… maximálně podotkni, že se Ti to nelíbí, když s Tebou takhle mluví. V tomhle směru opravdu nemá tušení, o čem je řeč, prostě slyšela něco ve školce - bohužel dost dětí v tomto věku se dívá v televizi na neuvěřitelné pořady, taky už jsme na to s dcerou narazily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
7.11.12 18:08
@andelka111 píše:
To doufám, jinak skončím na práškách :roll:

Nevzdávej to…to víš…taky trošku zkouší co vydržíš a co si může dovolit. Je to dneska složité, je to i dobou, tím co vidí kolem sebe. A asi se nechce lišit od jiných dětí, tak dělá co ostatní nebo co si myslí, že je správné. Je to opravdu hodně o vysvětlování, povídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
7.11.12 18:10

Mě včera moje 3,5 letá dcera, že mě uškrtí :roll: :twisted: podotkla jsem, ž :twisted: je to hodně ošklivý a víc to neřešila, ono to ani nemá cenu, nedokáže vyhodnotit, co to doopravdy znamená, tak jako tvoje dcera s nožem… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.11.12 18:16

No asi to moc dramatizuju, ale vůbec jsem něco takového nečekala.

Zkusím to brát víc v klidu a víc s ní o tom mluvit.

Moc děkuji za všechny rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
7.11.12 18:39

Andělko...

Mám uplně stejně starou dceru a mám s ní úplně stejný problém…asi mi jí někdo vyměnil během roka… nebere slovně teda na mě nůž :P, ale odmlouvá a dělá naschvály jako pra.se. Ale u nás je to možná odůvodněné tím, že se mi před orkem narodil syn a ona asi trochu žárlí. Na něj by ruku nevztáhla ikdyž mu asi dvakrát podrazila nohy a dostala od taťky ( manžela )pěknou sodu a od té doby teda nic, ale pořád na něj žaluje že jí vzal tuto a támhleto a tak… takže asi vytrvat a neodolat… někdy si ale říkám, že mě odělá psychycky… někdy na ní tak křičím, že mě až je z toho špatně :( :,(… tak asi tak můj názor a příspěvek… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
7.11.12 18:44
@la lupe píše:
Pokud hledáš opravdovou pomoc, tak jedině nějakého psychologa.Tady ti asi nikdo nedá odborné rady. :think: obrátila bych se na lékaře.

já si teda nemyslim že by potřebovala hned psychologa :think: takový problém tu má víc dětí tak maminy poradí a bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.11.12 18:58
@fiali píše:
já si teda nemyslim že by potřebovala hned psychologa :think: takový problém tu má víc dětí tak maminy poradí a bude líp :kytka:

Taky si myslím, že to není hned na cvokaře… navíc mi ted řekla, že jí to říkal jeden chlapeček ve školce, že když na něj někdo bude ošklivej, že na něj veme nůž jako batman. Paráda no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.11.12 19:00
@Věrka80 píše:
Mám uplně stejně starou dceru a mám s ní úplně stejný problém…asi mi jí někdo vyměnil během roka… nebere slovně teda na mě nůž :P, ale odmlouvá a dělá naschvály jako pra.se. Ale u nás je to možná odůvodněné tím, že se mi před orkem narodil syn a ona asi trochu žárlí. Na něj by ruku nevztáhla ikdyž mu asi dvakrát podrazila nohy a dostala od taťky ( manžela )pěknou sodu a od té doby teda nic, ale pořád na něj žaluje že jí vzal tuto a támhleto a tak… takže asi vytrvat a neodolat… někdy si ale říkám, že mě odělá psychycky… někdy na ní tak křičím, že mě až je z toho špatně :( :,(… tak asi tak můj názor a příspěvek… :mavam:

Jo s tím křikem ted taky exceluju :roll: Jestli mě dokáže rozhodit už ted v 5 letech, tak až bude v pubertě, tak jí pošlu někam na intr abych se z toho nezbláznila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
7.11.12 20:18
@BohunkaP píše:
Výroky typu „vezmu si nůž“ skutečně přecházej… maximálně podotkni, že se Ti to nelíbí, když s Tebou takhle mluví. V tomhle směru opravdu nemá tušení, o čem je řeč, prostě slyšela něco ve školce - bohužel dost dětí v tomto věku se dívá v televizi na neuvěřitelné pořady, taky už jsme na to s dcerou narazily.

No, já když někdy koukám, jaké „pohádky“ dávají, tak by mě takový výrok ani nepřekvapil… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí