Nevím, co se svým životem

Anonymní
21.2.19 15:32

Nevím co se svým životem

Je mi 23.
Vystudovala jsem SŠ, nastoupila do práce. Nemohla jsem si zvyknout na to, že denně trávím v práci 8,5 h + 1 h cesty domů, tak jsem šla dodělat VŠ. Bohužel mi to nevyšlo, skončila jsem v druhaku. Teď dělám prodavačku, 130h týdně (13000výplata, platím si jen zdravotní) a to mi vyhovuje.
Mám ale pocit, že jsem v životě nic nedokázala a nevím co od života chci. Nevim kde chci žít, kde pracovat, jestli mít děti a jestli nemít, jestli mít partnera kterého mám nebo začít jinde a znovu… poradíte?:/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
21.2.19 16:01

Jedinný co ti můžeme poradit je - zjisti to, poznej sama sebe. A dělej to teď, dokud jsi bez závazků. Jinak teda šwarcsystém za 13000 je docela smutný.

Nejlepší co můžeš udělat je sebrat se a odjet někam pryč. Ne na dovolenou, ale třeba alespoň jako dobrovolník.

Jsi dostatečně mladá - pořád se můžeš zapojit do aktivit co platí EU, pokud prozatím nejsi schopná vymyslet co vlastně chceš.
 https://www.inexsda.cz/…ty/workcampy

Zkus důkladně promyslet co je pro tebe komfortní zóna a pak z ní začni vylézat a začni si všímat všeho toho, co se tam děje.

https://www.flowee.cz/…ase-osobnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Black_Jack1
21.2.19 16:19
@Anonymní píše:
Je mi 23.
Vystudovala jsem SŠ, nastoupila do práce. Nemohla jsem si zvyknout na to, že denně trávím v práci 8,5 h + 1 h cesty domů, tak jsem šla dodělat VŠ. Bohužel mi to nevyšlo, skončila jsem v druhaku. Teď dělám prodavačku, 130h týdně (13000výplata, platím si jen zdravotní) a to mi vyhovuje.
Mám ale pocit, že jsem v životě nic nedokázala a nevím co od života chci. Nevim kde chci žít, kde pracovat, jestli mít děti a jestli nemít, jestli mít partnera kterého mám nebo začít jinde a znovu… poradíte?:/

Nechceš mi dát tak 15 let budoucnosti? věděl bych co s tím…

Příspěvek upraven 21.02.19 v 16:23

• Citovat
  • Upravit
1590
21.2.19 16:21

...

Ahoj slečno, první věc, kterou udělej je, že se vykašli na tu práci. To snad ani nejde mít tolik hodin, mě to vychází na 18h denně každý den. Takhle se opravdu nedá žít. Raději nedělej nic! Jinak dnes není špatná doba na hledání práce. I jako prodavačka můžeš jít dneska kamkoliv. A třeba Lidl prý neplatí úplně špatně. A nebo se zkus zamyslet co by tě bavilo? Co se týče toho zbytku: když už budeš mít ten volný čas, co nějaké záliby, koníčky, sport, kultura? Nebo třeba jen knížky? A k tvému příteli: pokud si s ním nejsi jistá, proč se neohlédnout jinde? Ve svém věku máš tolik možností …s věkem se ale ty možnosti budou zmenšovat, proto svůj život řeš už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9997
21.2.19 16:26

@Tecumseh
Tak to je snad jasné, že se zakladatelka spletla. 130 h měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Black_Jack1
21.2.19 16:30
@Anonymní píše:
Je mi 23.

Ve 23 se mi to zdá předčasné myslet si že je všechno špatně. Zkusil bych ještě VŠ, že to jednou nevyšlo, nic neznamená,

• Citovat
  • Upravit
1590
21.2.19 16:30
@Paoloska píše:
@Tecumseh
Tak to je snad jasné, že se zakladatelka spletla. 130 h měsíčně…

Ahá, promiň, to je trapas, teda. Dík za upozornění. Tak to jo.....tak aspoň ta práce je vyřešená.
Jinak co jsem napsal a zálibách a o příteli nadále platí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
21.2.19 16:33

taky jsem v tvým věku nevěděla, spousta lidí tápe a hledá se. Být tebou tak vyjedu za hranice, jak psala @Ou je hodne dobrovolnických programů, vízum získáš jako working holiday. Párkrát jsem takto byla a kdybych byla mladší, jezdím stále. Potkáš lidi a taková setkání ti někdy mohou pomoct nasměrovat správným směrem. Nebo ještě můžeš zkusit jinou VŠ. Hodit se ti to taky bude. Soustřed se hlavně na sebe, jsi mladá a spoustu věcí se učíš lehce, tak to nepromarni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Black_Jack1
21.2.19 16:38
@milktea píše:
taky jsem v tvým věku nevěděla, spousta lidí tápe a hledá se. Být tebou tak vyjedu za hranice, jak psala @Ou je hodne dobrovolnických programů, vízum získáš jako working holiday. Párkrát jsem takto byla a kdybych byla mladší, jezdím stále. Potkáš lidi a taková setkání ti někdy mohou pomoct nasměrovat správným směrem. Nebo ještě můžeš zkusit jinou VŠ. Hodit se ti to taky bude. Soustřed se hlavně na sebe, jsi mladá a spoustu věcí se učíš lehce, tak to nepromarni :hug:
:palec: :potlesk: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
9079
21.2.19 17:01

Jestli tě to potěší, tak je mi 27 a ve tvém věku jsem přesně věděla co chci. A bylo a je mi to k ničemu :lol: Vím kde chci bydlet, ale nejsou peníze, nebo by i byly ale znamenalo by to, že tam budu vázaná x let v tom konkrétním podnájmu a to nechci. Takže bydlím v bytě, kde to nemám ráda a jen se upinam k lepší budoucnosti. Vím co a kde chci dělat už od té doby co pracuji, mám šest let praxi, ale nedaří se mi do té firmy dostat, možná protože nemám vzdělání v oboru.Takže si dodělávám vzdělání, dřív to kvůli zaměstnání nešlo. Tím vším chci říct, že přesně stanoveny cíl ještě není žádná výhra, protože jsem na tom ve výsledku jako ty, i přes usilovnou snahu jsem nic nedokázala a než se na něco upnout a vše tomu obětovat, tak je možná lepší nechávat si otevřených více možností a žít víc přítomnosti a méně budoucnosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
21.2.19 19:12

Pokud tě nic tady neváže a nemáš žádný super job, jakože nemáš, jela bych do zahraničí, krom zkušeností vypiluješ jazyk a něco poznáš. Hnít v tomhle věku někde za 13 tisíc a nevědět, co se sebou, je takové smutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
22.2.19 00:15
@Anonymní píše:
Je mi 23.

Kdybych se vrátila o pár let zpět, vyrazila bych někam na zkušenou. Klidně sbírat pomeranče do Španělska. Vyčistíš si tam hlavu, dozraješ jako ty pomeranče a někdy prostě ta nejprostější práce dá prostor právě těm hlubším myšlenkám. Ať se brzy najdeš. Držím moc palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
25.1.23 16:55

130 hodin týdně?? vážně? to je 19 hodin denně, 7 dní v týdnu, to asi ne, že ne?? měsíčně, to bych věřila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.23 18:06

Zakladatelko mě je 31 a furt nevím co chci. Hrozně se chci vrátit zpátky do zahraničí, ale mám pocit, že už na to ani nemám, že je to už moc složitý. Předtím jsem jela jako Aupair, to už v tomhle věku samozřejmě nejde, na to už jsem prostě stará. Pořád se tedy upínám k tomu, že to jednou znova vyjde :/

• Citovat
  • Upravit
6
2.3.25 20:43

Anonymní: Počkat, a to chceš jako říct, že ve 31 seš stará? Mě je 30 a furt jezdím po světě a dělám různý brigády a dobrovolnický práce. Teď jsem v Thajsku a pomáhám jako dobrovolník u slonů. Nějak nemám zájem si hledat stálou práci nebo mít rodinu. Já se tedy ve 30 ještě cítím mladá. Potkala jsem lidi kterým bylo už přes 40 a rozhodli se dodělat vysokou školu. Já vždycky říkám, že jsi tak starý, na kolik se cítíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová