Nevím jak dál se studiem?

1834
28.6.23 13:38

Nevím jak dál se studiem?

Ahoj, většina tady tak nějak ví, kdo sem chodí pravidělně… :mavam:

„Musím“ se teď rozhodnout, co dál.

Maturitu mám (ošklivou :oops: ), stejně mi je asi na dvě věci, ale díky Bohu za ten papír, Čj bych dnes asi nedala ani nechtěla.

Dostudovala jsem třetí ročník (dálkově) cestovní ruch, říkala jsem si, je to blízko a cizí jazyky. Mám tam něco uznáno a zbýval by rok, jenže… není možné, abych příští rok maturovala z jakéhokoliv jazyka (chodím online na rj a aj), aj je všude první a to je problém, jde to pomalu a upřímně mi výuka aj ani moc nevyhovuje, fajn lidi, těším se že někoho uvidím, ale ten systéms učenicemi jenom v aj uáách.

No každopádně nevím, jak nastoupit do 4 ročníku, protože bych musela chodit na seminář z Aj a tím neprojdu, ráda bych si maturitu odložila, ale nevím zda to jde udělat jen část a jazyky jindy? Mým snem je Aj i RJ, ale pořádně je i umět.

Mou obcesi papíry a uznáním mám z dětsví, kdy lítaly facky za matiku apod. Známky a čísla byla tak důležitá a já nějak potřebuju zaplácávat prázdno a v hlavě mám ale taky dost prázdno bohužel :mrgreen:

Pak mám ještě rozjetý státní gympl - distančně, je to tam zvláštně udělané, třeba některé předměty jen první pololetí, některé jen druhé. Tam mám hotovo pouze ZSV, TV a Zeměpis. Čj uznanou a i Aj, ale z té bych právě chtěla maturovat. Já vím, že na to nemám, když vidím toho dějáku na jednu zkoušku, 45 minut, je to horší jak maturita, pak problém matika, by znamenalo každý týden doučko a fyziku nekomentuji, chemie se opíše, na biologii, VV (něco jako dějiny kultury) a Rj jsem se těšila, to co mám hotové bylo fajn.
Prostě si ta malá holka potřebuje něoco dokázat, nedokážu se smířit tam skončit, měla jsem přerušeno, píšu si občas s pár holkama přes Teams. Vzali mne do druháku, ve třetáku si pak člověk jedno pololetí může vybrat psychologii, sociologii, jako je to opravdu zajímavé, ale taky těžké, oproti odborné nejlevnější soukromé škole :zed:

Takže teď nevím, co dělat. Mám v hlavě ještě další možnosti, když už jsem dala tři roky cestovní ruch, ale pořád potřebuju někde uznání alespoň čj, na většina školách je zbytečně moc předmětů a jsem na tom fyzicky čím dál tím hůř, takže někam jezdit - pešek.

Těšila jsem se na maturiťák (zároveň pro mě mega stres), chtěla jsem tam otce, což teď nehrozí, nahradit si zracený čas, ale pak si představím naší třídu, no ti co často chodí tam budou někde zhulení, neříkám, že jsou to špatní lidé, no nevím.

Samozřejmě nemusím nic, můžu se na to vyprdnout, ale to prázdno, pořád potřebuji nějaké certifikáty atd. Vím, že je to trapné.

Kdybych měla rychlé spalování, tak to zajídám sladkým dvakrát tolik, cítím stašný prázdno, jednou emoce nahoře, jednou dole. Sundal mě Covid, Válka a pak 4 úmrtí morčáků za rok, operace, jeden zemřel hooodně mladý a pak nečekaně další, tak čekáme na pitvu, zda za to nemůžou tady ty plísně, mám pocit strašný nespokojenosti, nicotnosti a zbytečnosti v životě, někdy mám pocit, že mě to až roztrhne. Po Oríkově smrti jsem byla zralá si jít někam lehnout :-(

Taky od nikoho neslýchám nic hezkýho, spíš negativní kecy a nebo nic, zvláště teta empatie tak 5% tam pohledáš, je dost často na přes dr žku, dovolí si ke mě, i na mámu je někdy drzá, ale na strejdy jak milius - přijeli po roce.

Ty jazyky mě taky štvou, jsem generace, co už ruštinu neměla (můj oblíbený jazyk), ale ani pořádně neměla aj, takže hlavně spolužačky, co nepoužívají, neumějí nic a já po tom tak toužila, obdivuju lidi, co jsou chytří a nechci umřít blbá :mrgreen:

Ale možná chci jen být někým, kým nejsem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
28.6.23 14:04

To je tezky, kdyz uz dopredu vis, ze jsi hloupa, blba a ze neprojdes.

Jak si myslis, ze to pak muze vse dopadnout s takovymhle myslenim? Ocividne mas v sobe sileny bordel, doporucuju sikovneho kouce, ktery by ti pomohl si v sobe uklidit, zjistit, co chces a pomohl ti, k tomu dojit.

Ono totiz to nejdulezitejsi je, si v hlave umet nastavit, ja na to mam, ja to dokazu a ja jsem sikovna holka. To, je zaklad a pak uz staci jit vlastnim tempem, verit si a neporovnavat se a uzivat si tu cestu k tomu, ne se upinat tolik na vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
28.6.23 14:05
@Monik29 píše:
Ahoj, většina tady tak nějak ví, kdo sem chodí pravidělně… :mavam:

„Musím“ se teď rozhodnout, co dál.

Maturitu mám (ošklivou :oops: ), stejně mi je asi na dvě věci, ale díky Bohu za ten papír, Čj bych dnes asi nedala ani nechtěla.

Dostudovala jsem třetí ročník (dálkově) cestovní ruch, říkala jsem si, je to blízko a cizí jazyky. Mám tam něco uznáno a zbýval by rok, jenže… není možné, abych příští rok maturovala z jakéhokoliv jazyka (chodím online na rj a aj), aj je všude první a to je problém, jde to pomalu a upřímně mi výuka aj ani moc nevyhovuje, fajn lidi, těším se že někoho uvidím, ale ten systéms učenicemi jenom v aj uáách.

No každopádně nevím, jak nastoupit do 4 ročníku, protože bych musela chodit na seminář z Aj a tím neprojdu, ráda bych si maturitu odložila, ale nevím zda to jde udělat jen část a jazyky jindy? Mým snem je Aj i RJ, ale pořádně je i umět.

Mou obcesi papíry a uznáním mám z dětsví, kdy lítaly facky za matiku apod. Známky a čísla byla tak důležitá a já nějak potřebuju zaplácávat prázdno a v hlavě mám ale taky dost prázdno bohužel :mrgreen:

Pak mám ještě rozjetý státní gympl - distančně, je to tam zvláštně udělané, třeba některé předměty jen první pololetí, některé jen druhé. Tam mám hotovo pouze ZSV, TV a Zeměpis. Čj uznanou a i Aj, ale z té bych právě chtěla maturovat. Já vím, že na to nemám, když vidím toho dějáku na jednu zkoušku, 45 minut, je to horší jak maturita, pak problém matika, by znamenalo každý týden doučko a fyziku nekomentuji, chemie se opíše, na biologii, VV (něco jako dějiny kultury) a Rj jsem se těšila, to co mám hotové bylo fajn.
Prostě si ta malá holka potřebuje něoco dokázat, nedokážu se smířit tam skončit, měla jsem přerušeno, píšu si občas s pár holkama přes Teams. Vzali mne do druháku, ve třetáku si pak člověk jedno pololetí může vybrat psychologii, sociologii, jako je to opravdu zajímavé, ale taky těžké, oproti odborné nejlevnější soukromé škole :zed:

Takže teď nevím, co dělat. Mám v hlavě ještě další možnosti, když už jsem dala tři roky cestovní ruch, ale pořád potřebuju někde uznání alespoň čj, na většina školách je zbytečně moc předmětů a jsem na tom fyzicky čím dál tím hůř, takže někam jezdit - pešek.

Těšila jsem se na maturiťák (zároveň pro mě mega stres), chtěla jsem tam otce, což teď nehrozí, nahradit si zracený čas, ale pak si představím naší třídu, no ti co často chodí tam budou někde zhulení, neříkám, že jsou to špatní lidé, no nevím.

Samozřejmě nemusím nic, můžu se na to vyprdnout, ale to prázdno, pořád potřebuji nějaké certifikáty atd. Vím, že je to trapné.

Kdybych měla rychlé spalování, tak to zajídám sladkým dvakrát tolik, cítím stašný prázdno, jednou emoce nahoře, jednou dole. Sundal mě Covid, Válka a pak 4 úmrtí morčáků za rok, operace, jeden zemřel hooodně mladý a pak nečekaně další, tak čekáme na pitvu, zda za to nemůžou tady ty plísně, mám pocit strašný nespokojenosti, nicotnosti a zbytečnosti v životě, někdy mám pocit, že mě to až roztrhne. Po Oríkově smrti jsem byla zralá si jít někam lehnout :-(

Taky od nikoho neslýchám nic hezkýho, spíš negativní kecy a nebo nic, zvláště teta empatie tak 5% tam pohledáš, je dost často na přes dr žku, dovolí si ke mě, i na mámu je někdy drzá, ale na strejdy jak milius - přijeli po roce.

Ty jazyky mě taky štvou, jsem generace, co už ruštinu neměla (můj oblíbený jazyk), ale ani pořádně neměla aj, takže hlavně spolužačky, co nepoužívají, neumějí nic a já po tom tak toužila, obdivuju lidi, co jsou chytří a nechci umřít blbá :mrgreen:

Ale možná chci jen být někým, kým nejsem :nevim:

A proč tu angličtinu aspoň nezkusis? Tak se to douc, ne, a kup si nějakou učebnici, co je i v češtině :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
28.6.23 14:40

Jestli jsem to dobře pochopila tak ty chodíš na dvě školy? Jednou z nich je gympl. Gympl a ty si myslíš, že jsi hloupá? Zkus to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.23 14:41

Já tomu nerozumím, ty máš maturitu a chceš si dodelavat další dvě? Proč? :) Proč ne raději VŠ?

• Citovat
  • Upravit
7221
28.6.23 14:44

Hele a neprimyslela jsi nad zkráceným oborem? Třeba zdravá u nás má otevřený 2 lety obor jen na teoretické předměty. Aac(teda alespoň. Měla) tak zkusit něco takového tam jazyky a matika určitě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
28.6.23 17:34

Tak když máš maturitu, tak máš bud jazyk nebo matiku už hotovou, ne. A pokud se dělá další škola, už jen odborné předměty. ALe pokud vím, jsi to ty s tím šelenstvím kolem bydlení atd. Máš docela psychické potíže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
28.6.23 18:11
@Semtex píše:
A proč tu angličtinu aspoň nezkusis? Tak se to douc, ne, a kup si nějakou učebnici, co je i v češtině :lol:

Jaj to je hláška roku :-)

Do dubna být na úrovni B1 (někde chtějí B2).

Já už tam tenhle rok chodila s odporem, samý papíry, pak do nich 10 minut čumíš, já neznám ty slova, protože nejedem podle nějakýho systému a už jsem prostě pozadu, online kurzy otevřeli až později, tam taky nic moc, krom kurzu, který máme jako dva individuální (ruština), přemýšlím, že najdu jednoho človíčka a uděláme tohle v aj - cenově to vyjde skoro nastejno, jako když je tam 8 lidí, jenom „smutnější“, ale zase si určujem co a jak.

Ale třeba se někdo našprtá za pár měsíců Aj jako zemák :D

Ne vážně, máme tam mladý, ty uměj, pak jedna (30) nedávno byla na Kostarice atd. ty to taky dávaj, pak jeden sice dělá na letišti, 38 let a taky mu to dává zabrat, nebude sám, proto má škola úspěšnost u maturit podle výroční zprávy cca 50% (u dálkového).

Kdybych byla takový ten samouk, tak už asi umím :)

Znám to tedy jenom z filmu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
28.6.23 18:12
@Monik29 píše:
Jaj to je hláška roku :-)

Já už tam tenhle rok chodila s odporem, samý papíry, pak do nich 10 minut čumíš, já neznám ty slova, protože nejedem podle nějakýho systému a už jsem prostě pozadu, online kurzy otevřeli až později, tam taky nic moc, krom kurzu, který máme jako dva individuální (ruština), přemýšlím, že najdu jednoho človíčka a uděláme tohle v aj - cenově to vyjde skoro nastejno, jako když je tam 8 lidí, jenom „smutnější“, ale zase si určujem co a jak.

Ne vážně, máme tam mladý, ty uměj, pak jedna (30) nedávno byla na Kostarice atd. ty to taky dávaj, pak jeden sice dělá na letišti, 38 let a taky mu to dává zabrat, nebude sám, proto má škola úspěšnost u maturit podle výroční zprávy cca 50% (u dálkového).

a z čeho jsi teda maturovala při té předchozí maturitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
28.6.23 18:24
@vokishka píše:
Tak když máš maturitu, tak máš bud jazyk nebo matiku už hotovou, ne. A pokud se dělá další škola, už jen odborné předměty. ALe pokud vím, jsi to ty s tím šelenstvím kolem bydlení atd. Máš docela psychické potíže

Ano jsem - bohužel.

Ano mám anglinu za 4, ale nemusela bych mít, v mé době si holky (dělili náš obor hodně na holky a kluky) u nás nevybíraly aj nebo matiku, ale aj nebo právo, některé to udělaly, neb nevěděly ani co je How do you do? A přesto měly za jedna (na výzo, ne u matury), 2× se naučily slovíčka na jedničku - taková byla za nás výuka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
28.6.23 18:25
@Monik29 píše:
Ano jsem - bohužel.Ano mám anglinu za 4, ale nemusela bych mít, v mé době si holky (dělili náš obor hodně na holky a kluky) u nás nevybíraly aj nebo matiku, ale aj nebo právo, některé to udělaly, neb nevěděly ani co je How do you do? A přesto měly za jedna (na výzo, ne u matury), 2× se naučily slovíčka na jedničku - taková byla za nás výuka :(

tak když máš maturitu z angliny, proč ji znovu řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1834
28.6.23 18:26
@vokishka píše:
a z čeho jsi teda maturovala při té předchozí maturitě

Čj, Aj, Eko, praktická zkouška a po dvou letech dodělávala účto, neb jsem ho nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
28.6.23 18:29
@Monik29 píše:
Jaj to je hláška roku :-)

Jezisi tak na to nesmis tupě s odporem koukat, zajed do nejakeho velkého knihkupectví, kup si tam vhodnou učebnici v češtině, která se ti zalibi, a následně ty materiály z lekci ve škole třiď podle ni a doucuj se podle ni. Klidne si udělej nějaký šanon, do toho vždycky zarad příslušný listy z ucebnice a zároveň materiály z hodin, ať to mas po kupě. Ano, klidně si to z te ucebnice vytrhávej a dávej k sobě. A budeš mít nějaký systém, k čemu co patří. Pak se třeba podívej i na to, co mas mezi tím, a budeš to mít ucelené. Kup si i pracovní sešit a vyplňuj v nem cvičení nebo je přepisuj do jiného sešitu.

Ale tu nechuť si prostě zakaž, tak se nenaucis fakt nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
28.6.23 18:29
@Monik29 píše: Čj, Aj, Eko, praktická zkouška a po dvou letech dodělávala účto, neb jsem ho nedala.

sama si způsobuješ psychické problémy. Angličtinu máš hotovou, proč z ní chceš znovu maturovat. Je otázka, jestli to vůbec i jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
28.6.23 18:30

@Semtex už maturitu z angliny má, nevím, co řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie