Rozdiel medzi obormi na VŠCHT?

1
27.6.23 00:19

rozdiel medzi obormi na VŠCHT?

Ahoj neviete náhodou či je nejaký veľký rozdiel medzi „ANALYTICKÁ A FORENZNÍ CHEMIE“ a „FORENZNÍ BIOANALYTICKÁ CHEMIE“ na VŠCHT? Nie som si istá ktorú si vybrať 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
27.6.23 06:35

@K4tka ahoj, neporadím, ale zatím nikdo nenapsal
Na studijní plány jsi se koukala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
27.6.23 06:53

Maji tam studijni plany rozepsane predmet po predmetu. To druhe mi prijde vice do biologicka (nejspis obsahuje navic praci s DNA, biologickym materialem…), to prvni vice jako cistsi chemie. Projdi si to poradne, to bys mela jako budouci student VS zvladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
27.6.23 07:19
@K4tka píše:
Ahoj neviete náhodou či je nejaký veľký rozdiel medzi „ANALYTICKÁ A FORENZNÍ CHEMIE“ a „FORENZNÍ BIOANALYTICKÁ CHEMIE“ na VŠCHT? Nie som si istá ktorú si vybrať 8o

Co jsem četla, tak hlavní rozdíl je, ze bioanalyticka pracuje s biologickým materiálem - vlasy, sliny, sperma… a zahrnuje i sběr a odběr vzorku na místě činu. čiste forenzni bych čekala oproti tomu neživé - napr látky v piti a práce v laborce bez nějakých výjezdu. Ta bioanalyticka má širší zaber a osobně mi prijde lepší. Když před 15 lety ten program začínal, tak vím, ze to bylo šílene haloo a každý si představoval jak chodí k mrtvolam a vyřeší případ jak Columbo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
27.6.23 08:47

Ahoj.. já jsem byla na VŠCHT na dny otevřených dveří tak jsem se ptala… Čistě analytická a forenzní je jen práce v laboratoři, žádné výjezdy do terénu, prostě v laboratoři zkoumaš např otisky, skvrny atd atd.. A bioanalyticka jezdíš i do terénu a odebiraš si vzorky k práci které pak zkoumaš, a jedna se víceméně o lidské vzorky. Takže krev, vlasy, chlupy, nehty atd… jinak žádný jiný rozdíl v tom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze