Nevím, jak na rozchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
19.5.18 16:02

Pokud bych se ho bála, buď bych mu to napsala nebo mu to řekla ne o samotě, ale na veřejnosti nebo před někým. Udělala bych to ale co nejdřív a předtím si odvezla svoje věci…

• Citovat
  • Upravit
202
19.5.18 16:34

Poslední, co bych chtěl, je, aby u rozchodu byl nějaký „svědek“. Pokud jsi si jistá, že nejsi jen „poblázněná“ expřítelem a on se opravdu chová tak, jak popisuješ, je to nejen důvod si ho nebrat, ale dokonce se rozejít. A pokud je to rapl a hrozí, že to nezvládne a ublíží ti, tak máš dvě možnosti.

1. promluvit si o tom někde na veřejnosti (kavárna, park)
2. napsat mu dopis (ale dlouhej a všechno mu do detailů vysvětlit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.5.18 17:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Obracím se na Vás s pomocí. S přítelem žijeme téměř rok spolu a za 14 dní se máme brát. Ale uvědomuji si, že nejsem v tom vztahu šťastná a asi si ho nedokážu vzít. Začala jsem si psát s mým ex a zjistila jsem, že ho stále miluji a už tolik nemiluji svého přítele (spíš ho mám jen ráda).

Přemýšlím, že se odstěhuji a ten vztah ukončím, ale nevím jak na to.Do očí mu to nedokážu říct a nevím, jestli je vhodné mu třeba tu nechat dopis anebo mu nechat dopis a na pár dní jen odjet.

Co byste dělali v mé situaci vy?

Nebuď bačkora, tohle je to nejhorší zbabělý čin, co můžeš pomalu udělat. A to to nevíš dýl, že to není ono a chceš se rozejít 14 dní před stavbou? To už jistě máte zamluvený termín, rozeslané pozvánky, zajištěnou hostinu.. No chudák tvůj snoubenec teda.

Tak buď alespoň přímá a řekni mu to osobně, když už nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
19.5.18 17:28

@Paola21 Zřejmě jsi nečetla zbytek diskuze..zakladatelka se přítele bojí, proto mu to nechce říct osobně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5896
19.5.18 17:30
@Everyone píše:
@Paola21 Zřejmě jsi nečetla zbytek diskuze..zakladatelka se přítele bojí, proto mu to nechce říct osobně :nevim:
Četla, ale i tak rozchod dopisem 14 dní před svatbou? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
19.5.18 17:34

@Paola21 Nevidím na tom nic špatného, muži se občas rozcházejí tak, že to drahé polovičce ani neoznámí a prostě „zmizí“.
Pokud se ho bojí, tak rozchod písemnou formou není srabárna, nýbrž zachránění vlastního kejháku. ;)

• Citovat
  • Upravit
5896
19.5.18 17:48
@Everyone píše:
@Paola21 Nevidím na tom nic špatného, muži se občas rozcházejí tak, že to drahé polovičce ani neoznámí a prostě „zmizí“.
Pokud se ho bojí, tak rozchod písemnou formou není srabárna, nýbrž zachránění vlastního kejháku. ;)

To spíš beru tak, že zakladatelka byla tak „odvážná“, že ve vztahu si vypisuje s ex, ale na rozchod z očí do očí odvahu nemá. Že je její nastávající vůl nezpochybňuju, ale i tak by měl mít rozchod nějakou jakože kulturu. Do teď jsem žila v domnění, že po telefonu, SMSkách nebo dopisem se rozchází jenom puberťáci nebo zbabělci - ale je to samozřejmě jenom můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.18 17:49

Dej si půlku, víno nebo pivo, zajdi si s ním někde do parku, kde ti nemůže nic udělat a tam mu to řekni. Ale jen se tak sbalit a odejít pryč je zbabělost a odpovídalo by to tvému charakteru. Neudělala by sis náhlým odchodem jen s dopisem dobré jméno ani před ostatními lidmi, protože on to všem bude určitě vyprávět, jaká ty jsi zbabělá a neupřímná. Otočí to proti tobě a to je škoda a zbytečné. Navíc pokud to tak opravdu uděláš, že odejdeš najedou pryč a necháš jen dopis, tak to z tvé strany bude vnímat jako podraz a za nějakou dobu kvůli tomu nebudete moct být ani přáteli. Kvůli tomu na způsobu rozchodu hodně záleží. Abyste byli v budoucnu přátele on ti to mohl odpustit, tak mu to řekni na férofku a do očí. Ale nevím, proč se ho tak bojíš. Nepsala jsi nikde, že by tě fyzicky napadlnul. To že ti něco zakazoval je jedna věc, ale to, že sis něco zakazovat nechala, je věc druhá. Poslouchat jsi ho přeci nemusela. Nikdo tě nemůže donutit najít si jinou práci. Do toho ses donutila pouze ty a je to jen tvá chyba. Udělala jsi to, protože jsi chtěla mít za každou cenu chlapa a proto jsi ho poslechla.

• Citovat
  • Upravit
5574
19.5.18 17:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Obracím se na Vás s pomocí. S přítelem žijeme téměř rok spolu a za 14 dní se máme brát. Ale uvědomuji si, že nejsem v tom vztahu šťastná a asi si ho nedokážu vzít. Začala jsem si psát s mým ex a zjistila jsem, že ho stále miluji a už tolik nemiluji svého přítele (spíš ho mám jen ráda).

Přemýšlím, že se odstěhuji a ten vztah ukončím, ale nevím jak na to. Do očí mu to nedokážu říct a nevím, jestli je vhodné mu třeba tu nechat dopis anebo mu nechat dopis a na pár dní jen odjet.

Co byste dělali v mé situaci vy?

proboha, vždyť toto jsi už řešila v diskuzi OBÁVÁM SE KONCE z 8.5.2018. To jako myslíš, že když dáš další diskuzi, že ti to pomůže v rozhodnutí?? tam už jsme ti radili a ty asi nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
19.5.18 18:12
@mamina2017 píše:
proboha, vždyť toto jsi už řešila v diskuzi OBÁVÁM SE KONCE z 8.5.2018. To jako myslíš, že když dáš další diskuzi, že ti to pomůže v rozhodnutí?? tam už jsme ti radili a ty asi nic :roll:

V tom pripade nechapu, na co celou dobu cekas 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.5.18 18:24
@Káťa19 píše:
V tom pripade nechapu, na co celou dobu cekas 8o

Asi až zahřmí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
19.5.18 18:59
@mamina2017 píše:
proboha, vždyť toto jsi už řešila v diskuzi OBÁVÁM SE KONCE z 8.5.2018. To jako myslíš, že když dáš další diskuzi, že ti to pomůže v rozhodnutí?? tam už jsme ti radili a ty asi nic :roll:

Asi ji ukecal a umluvil a… však je toho plno jak manipulátoři ovládají druhé a jak je těžké od nich odejít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
19.5.18 19:04
@Paola21 píše:
To spíš beru tak, že zakladatelka byla tak „odvážná“, že ve vztahu si vypisuje s ex, ale na rozchod z očí do očí odvahu nemá. Že je její nastávající vůl nezpochybňuju, ale i tak by měl mít rozchod nějakou jakože kulturu. Do teď jsem žila v domnění, že po telefonu, SMSkách nebo dopisem se rozchází jenom puberťáci nebo zbabělci - ale je to samozřejmě jenom můj názor.

Napsat si s ex jak se komu daří apod není nic špatného. Ovšem ono “magorovi”, manipulátorovi či agresorovi se právě radí napsat dopis nebo s nimi komunikovat před svědky… taky bych se nenechala zmlátit ani zamknout. Odejít od histerického až agresivního jedince je extrémně těžké i pro zdravého člověka kor pro zdeptanou “trosku”, kterou deptá, manipuluje a uvrtal málem do svatby atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
19.5.18 19:08
@Santyna píše:
Napsat si s ex jak se komu daří apod není nic špatného.Ovšem ono “magorovi”, manipulátorovi či agresorovi se právě radí napsat dopis nebo s nimi komunikovat před svědky… taky bych se nenechala zmlátit ani zamknout. Odejít od histerického až agresivního jedince je extrémně těžké i pro zdravého člověka kor pro zdeptanou “trosku”, kterou deptá, manipuluje a uvrtal málem do svatby atd.

Tak záleží, pokud si psali jen toto, myslím, že ne - to by se stěží do něj znovu zamilovala, kdyby si psali jenom „jak se máš“. Tak se s ním může rozejít před svědky, ale udělala bych to z očí do očí prostě. :nevim: Ono stejně buhví jak to zakladatelka má, když už je to druhá diskuze na tohle téma a pořád nenapsala ani ten dopis, kdyby se rozhodla pro tuhle variantu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109473
19.5.18 19:58
@Detsa píše:
Nepsala si tu už nedávno o tvem příteli? Vzpomínám si na ten zákaz VS a ze mu vadí, ze vydělávas víc. Neprotahoval bych to, kousl se a řekl bych mu to co nejdříve, jak to cítís. Bude to lepší pro Vás oba. Chudák kluk musím rict, ze mu todle rekneš před svatbou. Na druhou stranu si aapon uvedomi sve chovani. Udělej to co nejdříve… hlavně před svatbou a ne ho kopnout ve svatební den :zed:

přesně to mne napadlo, jestli to není ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria