Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ted po delsi dobe si myslim, ze si ho i vic idealizujes. Az se poradne zamilujes, tak to prejde. Ale musis tomu dat hlavne sanci. ![]()
Nemuzes se zamilovat, protoze on v tobe vytvoril fantazii, jak ma laska vypadat. Zaroven v tobe vytvoril zavislost na nem, dokud nebudes pracovat s odbornikem, tak se toho nezbavis.
@Anonymní píše:
Rozumem vím, že nemá charakter, jeho duše je černá, je citově chladný, ale stejně na něj nemohu už dva roky zapomenout a dost to můj život obtěžuje.
To je tedy dost silné tvrzení. Jeho duše je černá a je citově chladný, protože nechtěl tebe? S největší pravděpodobností ti nechtěl ublížit, tak použil hlášku, že se nechce vázat. Ve skutečnosti se nechtěl vázat jen s tebou…
Nicméně tohle je na psychologa, pokud po dvou letech jsi takhle v háji a nedokážeš normálně fungovat.
Musíš se svou myslí vědomě pracovat. Jak přijde myšlenka na něj, začni cíleně myslet na něco jiného, co je pro tebe důležité (když potřebuju odvést myšlenky, začnu přemýšlet, jakou barvu laku si vyberu příště na nehty, jaký parfém si koupím,…) Mysli na to, že takový člověk si tvé myšlenky, čas, energii nezaslouží, aby patřil do tvého života, i když jen ve formě vzpomínek.
Ty se na něj musíš zdravě naštvat. Za to co ti udělal a nabulíkoval. To opravdu nebyla tvá největší láska. Od nenávisti je to jen krůček k nezájmu a toho ty chceš dosáhnout.
Jsi zamilovaná do iluze, jaké by to mohlo být, kdybyste byli pořád spolu. Jsi dospělá, posuň se už konečně do reality. Nefungovalo by to. Každý vztah se vyvíjí a on měl patrně pocit, že by sis ho ráda přivázala na vodítko, abys měla jistotu, že ti ho žádná neodvede. Člověk musí tomu druhému dát určitý pocit svobody. Vezmi si ponaučení propříště. Chlapi nemají rádi, když jsou do něčeho tlačení. Opravdu bys chtěla mít za může někoho, kdo s tebou prostě být nechtěl ve vztahu už za svobodna? Neměla bys jediný den klidný a jistý. Možná si s tou, co přišla po tobě, rozumí víc. Možná našel, co hledal. Přej mu to. Přece se nebudeš utápět ve stýskání po někom, kdo s tebou nechtěl být? Zbytečně se trápíš.
@Anonymní píše:
Měla jsem vztahy před i po něm, ale on byla má největší láska. Opustil mě, protože se nechtěl vázat a pak si našel jinou. Nikdo mi tolik neublížil. Nemluvíme spolu, nyní je to dva roky, ale nepřechází to. V noci se budím třeba ve 4, vzpomenu si co mi udělal a už neusnu. Pak jsem v práci unavená. Nové známosti se mu nedokázali vyrovnat. On je první věc na kterou myslím když se vzbudím a poslední když jdu spát. Nedělám to schválně, nevím jak se toho zbavit. Rozumem vím, že nemá charakter, jeho duše je černá, je citově chladný, ale stejně na něj nemohu už dva roky zapomenout a dost to můj život obtěžuje.
Podle me jsi zamilovana do sve predstavy o nem. Ne do nej.
Měla jsem vztahy před i po něm, ale on byla má největší láska. Opustil mě, protože se nechtěl vázat a pak si našel jinou. Nikdo mi tolik neublížil. Nemluvíme spolu, nyní je to dva roky, ale nepřechází to. V noci se budím třeba ve 4, vzpomenu si co mi udělal a už neusnu. Pak jsem v práci unavená. Nové známosti se mu nedokázali vyrovnat. On je první věc na kterou myslím když se vzbudím a poslední když jdu spát. Nedělám to schválně, nevím jak se toho zbavit. Rozumem vím, že nemá charakter, jeho duše je černá, je citově chladný, ale stejně na něj nemohu už dva roky zapomenout a dost to můj život obtěžuje.