Nevím, jak se dostat z půjček

Anonymní
23.4.13 12:30

Nevím jak se dostat z půjček

Dobrý den.
Mám pár půjček vinnou přítele i mě, byl dlouhou dobu bez práce, vzali jsme si dvakrát od providentu, každý měsíc máme rychlé půjčky od ferratumu, via sms, crediton a jiné. Jde o to že tenhle měsíc jsem nezaplatila týdenní splátky od providentu, chtěla jsem to zaplatit ted výplatu jako za celý měsíc, a oni mě dali asi někam k neplatičům jiníč nevím, včera jsem zeplatila půjčku od crediton a dneska mi napsali že mi nemůžou dál další, že mám někde dluh, ted jsme v mínusu 10000 díky tomu, vůbec nevím jak zaplatíme složenky a jídlo. Napadlo mě si půjčit okolo 60tisíc klidně i od lichvářů, protože si myslím že mi nikde nepůjčí, mám rodičák 3800 a přítel má exekuci kterou splácíme. Chci to komplet celý zaplatit a měsíčně splácet, nevíte kde by mi mohli půjčit? Prosím moralistky pryč, vím že jsme to podělali, ale ted jde o existenci naší rodiny.
Chci být inko, je mi ztoho docela blbě a nechci aby to věděli ostatní tady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
23.4.13 12:35

Poraď se s finančním poradcem. Můžu poradit i konkrétní lidi, pokud chceš, napiš mi SZ

• Citovat
  • Upravit
12743
23.4.13 12:36

No půjč si od lichvářů a půjdete do prčic velmi rychle. to jak je tenhle životní styl hloupý víš sama. teď už ti může pomoci jen rodina. na „normální“ úrok ti už nikde nepůjčí a vzít si jinde tak ti vymlátí za pár týdnů duši z těla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1889
23.4.13 12:38

Rozhodně nechci moralizovat, v životě se stane lecos, ale pokud ti jde o rodinu, tak se vykašli na lichváře…vytloukáš klín klínem a věř, že tak to jen radikálně zhoršíš…nemáš nějaké příbuzné, kteří by vám aspoň něco půjčili? Co si zjistit info o možném osobním bankrotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52

To je čím dal větší problém mnoha lidí, párů a říká se tomu dluhová past. Nikdo ti, krom přátel a rodiny půjčku nad 10 000 bez problémů nedá, tam bych začal. Nebankovní neber, banky asi nedaj, jelikož dokazování příjmu, čisté registry atd.
Jinak osobní bankrot, nejlépe co nejdříve zajít do bezplatné sociální poradny ve tvém městě, zajít na sociálku a zjistit na co máš právo a nejspíš ten bankrot. Zjistit podmínky a nenaletět podvodníkům. Bezplatná sociální poradny je základ, jsou v každém městě, aspoň myslím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281

Tak to je dobrej průser…nicméně nebudu moralizovat, taky se v půjčkách plácáme, ale naštěstí to vše uplatíme bez větších potíží.

Pokud jsi v registru, tak ti nikdo nepůjčí ani na slanou vodu, lichváře radši ani neoslovuj, zaprvé, i oni budou chtít své peníze zpět a to dřív než se naděješ (co vím, tak oni půjčují na měsíc, dva, aby se jim rychle točily prachy, takže nic nevyřešíš).
Pokud jste takhle zadlužení, netuším tedy jakou částkou celkem, nevyšla by vám líp insolvence? my to s chlapem počítali, a jemu by z platu zůstávalo asi 11tisíc.
Pak proč máš tak nízký rodičák? přepiš ho přes chlapa a nech si ho navýšit na tu sedmičku.
Pak ještě se zkusit v práci u chlapa domluvit, zda by mu, alespoň krátkodobě nemohli dát část peněz na ruku, v dietách, stravenkách a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
23.4.13 12:39

Zkus nějakou tu bezplatnou poradnu asi bych se bála půjčit 60 tisíc někde u lichvařu aby si nezaplatila tak cca 3 tolik či víc. V půjčka ch se nevyznám, ale tvoje situace ke špatná v tom, že máš mateřskou a tvůj ma exekuci. :-( ale zkus tu poradnu a nebo zvol insolvenci. Jestli je ten tvůj zaměstnanej, tak by nemel mít problém. V jake výši mate celkem dluhy jestli nevadi, že se ptám, pokud je to oněch 60 tisíc, tak je insolvenci blbost. Ale zase by jste se mohli zbavit exe.

Jo a nebudu tě moralizovat, protože do takové situace se dostaneš raz dva. A kdo v dnešní době není zadluzenej? Sami na mě hypo na dum, protože nebudu podporovat někoho kdo zdědí byt a pak ho pronajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.4.13 12:40

Ja bych to tedy u lichvaru neriskovala.
Zkusila bych toho financniho poradce, treba by nasel reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
23.4.13 12:41

Odkud jsi? vím v plzni o bezplatné o. s. která oddlužení řeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
23.4.13 12:42

Tak po pravdě, máte to tezke, ale to asi vis :-( co zkusit rodinu? Lichva je cesta do pekel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.4.13 12:44
@Dendulinecek píše:
Tak po pravdě, máte to tezke, ale to asi vis :-( co zkusit rodinu? Lichva je cesta do pekel :nevim:

Přesně tak :cert: raději bych poslouchal rady a řeči rodičů, než pak buzeraci lichvářů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
23.4.13 12:45

Hlavně si nepůjčuj od lichvářů. Zkus se se společnostmi, kde dlužíte domluvit na nějakém jiném splátkovém kalendáři. A až to doplatíte, si nebrat žádné další rychlé půjčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
23.4.13 12:45

Ahoj, vím jaké to je :-( věř mi…a nechci tě moralizovat… jen že zaplácnout půjčku další půjčkou nemá cenu. Přemýšlela jsi nad tím, že když ted nemáte na zaplacení jak by to bylo u té nové? Nezahrabávej se do toho hlouběji…od lichvářů si to nebere, myslíš, že vše zaplatíš a zbude ti jen jedna půjčka, ale jakmile u lichvářů jednou nezaplatíš…fuj, nechci to ani psát… Pokus se na netu najít firmu, která tě oddlužní. Stačí dát do vyhledávače, třeba google - oddlužnění a tvůj kraj, město, existují firmy, které se o vše postarají, budou za tebe jednat s bankama vyjednají odklady splátek, nebo snížení, nebo konsolidaci najdou nějaké řešení… Není to ale pro každého záleží jak moc jste v háji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.13 12:48

Lichváře jsem uváděla jako příklad, rodina mi půjčit bohužel nemůže. O insolvenci jsem něco slyšela ale pořádně nevím co to je jaké jsou k tomu podmínky? Dluhy jsou zhruba 54 tisíc. Mě právě napadlo jestli nejsou nějaký nebankovní půjčky bez registru, že bych jsme měli jednu splátku měsíčne, platili by jsme to třeba dýl, aby ta splátka byla nějak rozumná. Jde o to že si opravdu přeju se ztoho dostat už kvůly nám. Ccci usínat klidná a ne se pořád bát. Rodičák navýšit nelze, malé jsou už tři roky, a o peníze si požádat v práci nelze, jelikož jsou rádi že svoje zaměstnance zaplatí, jiným lidem dokonce i dluží pár platů, nám teda naštěstí ne, stravenky, diety atd nemá v práci vůbec.

• Citovat
  • Upravit
31281
23.4.13 12:49

@andyseek na tyhle internetové firmy bacha, leckdy jsou to stejní podvodníci jak ti lichváři. Spíš se fakt podívej po nějaké bezplatné poradně…

např. zde http://www.financnitisen.cz/
mají několik poboček po republice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel