Ta exekuce - blokace účtu

Anonymní
22.4.13 12:35

ta exekuce

Ahoj ženy právě jsem se na katasrtu nemovitostí dozvěděla že je na manžela uvalena exekuce vím od koho čekám teda že mu dojde tento týden dopis od exekutora. Chtěla jsem se ale zeptat máme nato 30 dní to zaplatit to vím ale jde mě oto jesti během těchto 30ti dní mě jako manželce bloknou účet mají mě tam dojít peníze a celé se to zaplatí do tech 30ti dní snad někdo poradí

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
22.4.13 12:47

Většinou to udělají hned jak na to příjdou :( Nejlíp rychle tam zajít, zavolat zkusit se domluvit, jesti to nenechají, když to zaplatíte do určitýho data, můžou na to přistoupit, záleží na domluvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
22.4.13 12:56

Řekla bych, že účty obstaví a strhnou si ten dluh z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.13 12:56

Já právě ještě nevím ani jaký exe to má na starost zjistila jsem to před hodinou na katastru budeme muset teda počkat až dojde dopis manželovi já si právě myslím že pokud je tam ta 30ti denní možnost zaplatit tak snad nepůjdou po účtě no ty peníze mě mají dojít tento týden a už ani nejde je přeposlat jinam právě

• Citovat
  • Upravit
1234
22.4.13 13:10

Bohužel půjdou po všem hned… co je napsané na tom katastru? mělo by ta být i číslo exekutora např. 001 EX 123/13 tak to před tím EX je označení exekutora, podle toho si ho najdeš o kterej úřad se jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.13 13:25

@chelsea.aa
jen založení řízení zaplombováno ještě tam jinak nic není

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.13 13:26

Jinak s účtěm ještě manipulovat můžu na ten katasrt to došlo ve čtvrtek

• Citovat
  • Upravit
257
22.4.13 13:26

Já jsem četla na idnes, že hodně dlužníků, zaplatí dluh klidně i den před dražbou.
Ta 30 dení lhůta je bez zvýšených nákladů, pak si tam může započítat odhad nemovitosti atd. Takže se ten původní dluh i s původní odměnou exekutora může vyšplhat až na dvojnásobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
22.4.13 13:44

Jj přesně tak, 30 dnů lhůta běží od doručení výzvy dlužníkovi, kde jsou poloviční náklady a poloviční odměna. Náklady jsou 4 235,– ta 100%, takže v těch 30 dnech by měly být náklady vyčísleny na 2117.50,– a odměna je 15% z celkového dluhu(bez odměny a nákladů) no a v té 30 lhůtě je to také děleno dvěma. Každopádně na katastru by měl být zapsán exekuční příkaz, kterým byla nemovitost obstavena a mělo by se dát zjistil to číslo, tak snad to tam bude, možná bych i zavolala, protože jak ten účet bloknou, tak už se k těm penězům nedostanete… :(
ještě teda doplním, že minimální odměna je 1815,– s DPH (ta poloviční)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.13 14:54

@chelsea.aa
Jasně mě jde o to že nevím jak to je máme možnost to do 30ti dnů zapalatit ale pokud mě bloknou účet tu možnost mít nebudu neb ty peníze budou na něm a taky vím cca kolik to dělá a na účtě budu mít asi o 20 000 víc bloknou mě i to nerbo jen do výše dluhu?

• Citovat
  • Upravit
257
22.4.13 15:02
@Anonymní píše:
@chelsea.aa
Jasně mě jde o to že nevím jak to je máme možnost to do 30ti dnů zapalatit ale pokud mě bloknou účet tu možnost mít nebudu neb ty peníze budou na něm a taky vím cca kolik to dělá a na účtě budu mít asi o 20 000 víc bloknou mě i to nerbo jen do výše dluhu?

Jestli máš exe na nemovitosti, tak by ti na účet vůbec nemusel jít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
22.4.13 16:09

Blokují obvykle všechno hned, na co příjdou to bloknou… nemovitost vždy, ale k prodeji ve většině případů nedojde, je to jen kdyby nevyšel žádnej jinej způsob, nebo by dluh byl nějak hodně vysokej. Účet by měli zablokovat do výše toho dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.6.13 16:02

Exekuce- zůstatek na účtu

Dobrý den,
prosím mám otázku. Mám exekuci na účet asi 3 týdny. Přžišli mi tam nějaké peníze ale v bankomatu mi ukazujuí že jse v minusu 240 Kč. Myslíte si, že si je exekutor už strhl? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.6.13 16:02

Exekuce- zůstatek na účtu

Dobrý den,
prosím mám otázku. Mám exekuci na účet asi 3 týdny. Přžišli mi tam nějaké peníze ale v bankomatu mi ukazujuí že jse v minusu 240 Kč. Myslíte si, že si je exekutor už strhl? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
27.6.13 16:06

To zjistis v bance nebo pres internetove bankovnictví zda jsou v blokaci nebo odeslane. Ze zustatku v minusu tezko. Ten ti rika pouze kolik uz ti jen chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel