Ta exekuce - blokace účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
27.6.13 16:08

Musím si zajít do banky, v bankomatu mi to ukazuje zůstatek -240Kč. Peníze mi tam přišli, takže si je už musel strhnout, jde mi o to, že jsem chtěla zkusit to životní min. vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 19:19

Obnovuji diskuzi. Mám dotaz může exekutor obstavit jiný účet než ten který je uveden v rozhodnutí o exekuci? Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
8151
10.2.14 19:27
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi. Mám dotaz může exekutor obstavit jiný účet než ten který je uveden v rozhodnutí o exekuci? Díky za odpovědi

ano jakýkoliv účet vedený na jméno dlužníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.14 19:33
@Anonymní píše:

ano, může. POkud je toho, na koho je exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 19:49

Dostala jsem ex. příkaz ve kterém je uvedeno číslo MÉHO účtu. Jde mi o to jestli na základě tohoto rozhodnutí může ex bloknout i účet mého manžela. Podotýkám že dluh bohužel vznikl ještě před vznikem manželství a děkuju za něj svému expříteli.

• Citovat
  • Upravit
8151
10.2.14 19:56
@Anonymní píše:
Dostala jsem ex. příkaz ve kterém je uvedeno číslo MÉHO účtu. Jde mi o to jestli na základě tohoto rozhodnutí může ex bloknout i účet mého manžela. Podotýkám že dluh bohužel vznikl ještě před vznikem manželství a děkuju za něj svému expříteli.

myslím že podle nového OZ může stáhnout i nějaké peníze z účtu manžela ale tuším že jen polovinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 19:59

Aha. Díky. Podle hovoru s exekutorem si myslím že by měla být jen na můj ale nejsem si tím jistá. V rozhodnutí je uvedeno jen moje číslo a manželův ne. Nemám k němu dispoziční práva a ani mi tam nikdy žádné peníze nepřišly. Manžel ani nedostal žádné rozhodnutí a já ano.

• Citovat
  • Upravit
8151
10.2.14 20:01
@Anonymní píše:
Aha. Díky. Podle hovoru s exekutorem si myslím že by měla být jen na můj ale nejsem si tím jistá. V rozhodnutí je uvedeno jen moje číslo a manželův ne. Nemám k němu dispoziční práva a ani mi tam nikdy žádné peníze nepřišly. Manžel ani nedostal žádné rozhodnutí a já ano.

to je jedno že peníze jsou manžela, pokud jste manželé spadají do SJM a polovina SJM je tvá takže tu ti může exekutor sebrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.2.14 20:03

Manželův účet a peníze na něm jsou součástí SJM, tzn. exekuce se může týkat i tohoto účtu. A není žádná polovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 20:05

To je mi jasný ale potřebuju vědět jestli to musí být uvedeno v tom rozhodnutí nebo na ten účet může aniž by to do rozhodnutí uvedl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.14 20:06

Podle mě by měl v případě blokace jeho účtu poslat rozhodnutí ve kterém je to uvedeno.

• Citovat
  • Upravit
66815
10.2.14 20:10
@Anonymní píše:
Podle mě by měl v případě blokace jeho účtu poslat rozhodnutí ve kterém je to uvedeno.

Ne

http://www.finance.cz/…cet-manzelu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.2.14 20:11
@Anonymní píše:

já si myslím že ti v podstatě může vzít co se mu zachce a nemusí ti oznamovat co to konkrétně bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
10.2.14 20:14

V tom rozhodnutí by mělo být že by ho měl dostat i manžel v případě že se jedná o jeho účet :think:. :

Příspěvek upraven 10.02.14 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 20:18

V příkaze je totiž soupis osob kterým se doručuje příkaz. Manžel je tam napsaný v případě že se postihuje jeho účet jako jedna z osob která by to rozhodnutí měla dostat. A nic mu nepřišlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel