Ta exekuce - blokace účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.2.14 20:20

@Akras2 ahoj.Pokud udělá EP na účet manžela, tak by mu to měli také poslat písemně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.2.14 20:20
@Akras2 píše:
V tom rozhodnutí by mělo být že by ho měl dostat i manžel v případě že se jedná o jeho účet :think:. :Příspěvek upraven 10.02.14 v 20:19

Přečtěte si odkaz, nebo si vyguglujte exekuce účtu manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 20:40

Tady je citace z exekučního řádu:

§ 49

(1) Výrok exekučního příkazu ukládajícího zaplacení peněžité částky musí rovněž obsahovat

1. označení toho, vůči komu má povinný nárok na mzdu (plátce mzdy), jde-li o provedení exekuce srážkami ze mzdy povinného,

b)označení peněžního ústavu a čísla účtu nebo jiného jedinečného identifikátoru7a), jde-li o provedení exekuce přikázáním pohledávky povinného z účtu u peněžního ústavu; označí-li se více účtů povinného u téhož peněžního ústavu, uvede se také pořadí, v jakém z nich má být vymáhaná pohledávka odepsána,****

1. označení toho, vůči komu má povinný jinou pohledávku (dlužníka povinného), jde-li o provedení exekuce přikázáním jiné pohledávky povinného než z účtu u peněžního ústavu,
  1. označení toho, vůči komu má povinný jiné právo, než je uvedeno pod písmeny a), b) a c), které má majetkovou hodnotu a které není spojeno s osobou povinného a je převoditelné na jiného, nebo označení podílu v obchodní společnosti nebo označení členství v družstvu, jde-li o provedení exekuce postižením jiných majetkových práv povinného,
  1. označení věcí, které mají být prodány, případně spoluvlastnického podílu na nich, nebo údaj o tom, že mají být prodány všechny podle zákona postižitelné movité věci, jde-li o provedení exekuce prodejem movitých věcí povinného nebo spoluvlastnického podílu povinného na movitých věcech,
  1. označení nemovité věci, která má být prodána nebo postižena správou, případně spoluvlastnického podílu na ní, jde-li o provedení exekuce prodejem nebo správou nemovité věci povinného nebo spoluvlastnického podílu povinného na nemovité věci,
  1. označení závodu nebo části závodu povinného anebo podílu povinného jako spolumajitele závodu, který má být postižen, jde-li o provedení exekuce postižením závodu nebo části závodu povinného anebo podílu povinného jako spolumajitele závodu,
  1. označení nemovité věci, k níž má být zřízeno exekutorské zástavní právo, případně spoluvlastnického podílu na ní, a označení zástavního věřitele, jde-li o provedení exekuce zřízením exekutorského zástavního práva,
  1. sérii a číslo řidičského průkazu, jehož držitelem je povinný, jde-li o exekuci pozastavením řidičského oprávnění.

Takže pokud to dobře chápu tak podle bodu b) by to číslo účtu muselo být uvedeno v tom rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
113
10.2.14 20:53

Podle novely Exekučního řádu to možné je. Manželův účet je v SJM a k vydobytí pohledávky je možné použít celý majetek v SJM i když je pohledávka z doby před uzavřením manželství.

Jedná se o velkou novinku, takže to bude chvíli trvat než s tím exekutoři začnou. Vyplacená mzda manžela patří do SJM. Nejdou udělat srážky ze mzdy, ale účet se bloknout dá, takže na to pozor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
10.2.14 20:55
@Anonymní píše:
Takže pokud to dobře chápu tak podle bodu b) by to číslo účtu muselo být uvedeno v tom rozhodnutí.

Samozřejmě exekutor zašle exekuční příkaz na adresu z Registru obyvatel. Vždy ho musí zaslat. V konkrétním exekučním příkazu je konkrétní účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
10.2.14 20:57
@Anonymní píše:
V příkaze je totiž soupis osob kterým se doručuje příkaz. Manžel je tam napsaný v případě že se postihuje jeho účet jako jedna z osob která by to rozhodnutí měla dostat. A nic mu nepřišlo.

Ne, jedná se o rozdělovník. Exekuční příkaz „na účet“ je vždy na konkrétní číslo účtu, které je exekučním příkazu napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 21:00

@exekuce
Děkuju to jsem potřebovala vědět takže současná exekuce je tedy vedena jen na můj účet který je zapsán v příkaze a na žádný jiný. Takže jsem to pochopila správně.

• Citovat
  • Upravit
113
10.2.14 21:03
@Anonymní píše:
@exekuce
Děkuju to jsem potřebovala vědět takže současná exekuce je tedy vedena jen na můj účet který je zapsán v příkaze a na žádný jiný. Takže jsem to pochopila správně.

Ale pozor, je potřeba se dopředu připravit na to, že EP může příjít na manžela a peníze včas přesměrovat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.14 21:10

Tak já s nimi dnes mluvila a domluvila se že do konce měsíce pošlu polovinu částky a nic takového mi neříkali.

• Citovat
  • Upravit
8151
10.2.14 21:13
@Anonymní píše:
Tak já s nimi dnes mluvila a domluvila se že do konce měsíce pošlu polovinu částky a nic takového mi neříkali.

pokud si ochotná platit tak nebudou další účet obstavovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
10.2.14 21:15
@anickadomnik píše:
pokud si ochotná platit tak nebudou další účet obstavovat

Jen bych doplnila, že ochota nestačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.2.14 21:16
@blecha72 píše:
Jen bych doplnila, že ochota nestačí

samozřejmě jsem myslela že pokud bude reálně platit :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
10.2.14 21:18

@anickadomnik
Exekutor jedná tak, aby vymohl pohledávku co nejrychleji. Nikde v Exekučním řádu nebo v OSŘ není uvedené, že ochota platit znamená vyhnout se dalším exekučním příkazům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
10.2.14 21:19
@Anonymní píše:

Exekutor není informační kancelář, ale Exekuční řád hovoří zcela jasně. Exekutor není žádnou dohodou vázán, tak jenom pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
10.2.14 21:20
@exekuce píše:
@anickadomnik
Exekutor jedná tak, aby vymohl pohledávku co nejrychleji. Nikde v Exekučním řádu nebo v OSŘ není uvedené, že ochota platit znamená vyhnout se dalším exekučním příkazům.

já jsem taky nepsala nic o exekučním řádu ani OSŘ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel