Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tomu asi nerozumím. Chceš říct, že je celý den doma, v jiné místnosti od rána do večera zavřený a o dítě se nestará vůbec?? Nenakrmí, nepřebalí, nevezme dítě ven?? Né tak to fakt není normální.. ![]()
@Atisia píše: Více
To mě taky napadlo, ale on jakoby netráví méně času doma, ale je furt zalezlý u sebe v pokoji
Domu chodí normálně. Telefon jsem mu neprohlížela, ale když jsem třeba včera nemohla najít můj mobil, tak mi půjčil ten svůj, ať si od něj zavolám a nechal mě s ním samotnou, takže bych to považovala za hodně nepravděpodobný, že by někoho měl. ![]()
Normální to není. Chtěl vůbec dítě? Nemluvíš pořád jen o dítěti, máte i jiná témata k hovoru? Zajímá tě i on, jak se má, co dělá? Nemá milenku? Spíte spolu?
Mnoho neznámých ![]()
@Hobitka píše: Více
Neplánované, ale oba jsme se shodli, že si jej necháme a postaráme se o něj. Manžel má dobře placenou práci a mamka ráda hlídá, takže jsme se takhle shodli
@Anonymní píše: Více
Může mít druhý telefon nebo počítač, ale nechci zasévat semínko pochybností. Hmm, období s malým miminkem je náročné pro všechny.
Tak existuje i PC a to nejspíš má v kukani.
Možná má počít, že když je doma tak to stačí.
Chtěl to dítě? Chtěl se ženit?
Nemá v práci problém? Chodí tam vůbec?
Nesazí?
@Veselej kluk píše: Více
Sice nebylo plánované (víc v předchozím příspěvku), ale já se ho ptám hodně, jak se měl celý den. Když jde třeba s kamarádem ven (vím, že je to kamarád a ne ženská), tak se ho ptám, co zažil a tak, ale jen mi stručně odpoví a pak jde něco dělat. Spíme spolu (sice ne tak často, jak před miminkem, ale v téhle věci není odtažitý). Právě že když už spolu mluvíme, tak třeba i o tom, co jsem dělala ve škole nebo co na ulici. Rozhodně není miminko středobodem. Ačkoliv je pravda, že je to jedno z hlavních témat.
A slyšíš třeba něco? Jako že by něco vyřizovat po telefonu, nebo jestli je třeba slyšet, že tam kouká na film, cokoliv. Jistě to normální není a pokud netravi s prckem i sám čas, je to zvláštní. Když děláš něco doma, prcek u toho spí, nebo jak vypadá běžné vás den cca?
Znám jednoho takového vitecnika. Tenhle byl a je pořád zalezly v dílně. Když ho chtěly děti nebo žena vidět, museli do dílny a většinou děti po chvíli vyrazil. Do bytu když večer přišel muselo být úplný ticho. Muselo se zeptat. Detí už jsou dospělé a už s ním moc nemluví, spíš se hádají. Stále je v dílně ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Má něco zaplého, když už má nějakou schůzku v práci, tak slyším hlasy schůzky.
Takový běžný den vypadá jako třeba dneska: já se vzbudila v 7 ráno, manžel měl HO. Já od 7 na nohou - vařím pro nás oběd, přebalím mimi, nakrmím a všecko kolem toho, pak přijde mamka, já se připravím do školy, nasnídám se, odcházím (cca v 9). Kolem 15h jsem zpátky -když něco cestou kupuju, když ne, tak třeba i trochu dřív. Mamka odejde, já si převezmu malého - krmím přebaluju atd. Manželův den - spí do 9, zapne počítač, pak si ještě lehne do postele, spí do 11, pokud nemá nějaký meeting, pak si dá snídani a zaleze do pokoje. Mezitím já přijdu domů ze školy. Odpoledne nosím malého, hraju si s ním (když je hodný, tak ho položím na dečku, on si hraje a tak, já se učím nebo dělám něco do školy). Pak přijde manžel na večeří, prohodíme spolu pár slov. Já měla skupinový hovor s lidma ze školy (máme různé týmové projekty a tak) a pak on přišel, že se potřebuje projít. Tak chodil asi hodinu. A vrátil se asi v půl 10. No a teď je opět v pokoji ![]()
@Atisia píše: Více
Tyjo, nestraš. Já doufám, že bude mít malý s tátou dobré vztahy ![]()
Ahoj holky (a kluci)
Jen jsem se chtěla zeptat, jestli je to, co nyní zažívám, normální a měla bych si trochu vysypat popel na hlavu, že to manželovi vyčítám, nebo to normální není a měla bych se probrat a něco s tím udělat.
Takže. Jsem teď maminka 6,5 měsíčního miminka a zároveň studentka jedné nejmenované školy. Mám manžela, asi o 3 roky staršího, než jsem já. Problém není dítě-studium, jelikož mám úžasnou maminku, která malého po čas přednášek nadšeně hlídá. Problém vidím spíš ve svém manželovi. Nebo nevím, jestli je to problém. A kvůli tomu sem vlastně i píšu…
Manžel má momentálně práci, která nevyžaduje každodenní dojíždění do kanceláře, ale má práci částečně na home office. Když má HO, tak téměř nic nedělá, občas nějaké schůzky, ale jinak nic. Když přijdu ze školy domů (samozřejmě utahaná), tak zaleze k sobě do pokoje a až do večera je tam zavřený. Pak přijde na večeři, sní ji a jde zase do pokoje. Já samozřejmě s malým musím všechno, i když bych se třeba čas od času potřebovala připravit do školy, naučit se na test atd atd, ale on (a to i po pracovní době), říká, že nemůže pohlídat, že se na něco musí podívat a různé podobné výmluvy, proč miminko nepohlídat ani na chvilku. Po tom, co se mimi narodilo, už spolu moc o ničem nemluvíme, ani spolu už moc nejsme. Jediný s kým si fakt dobře pokecám je už jen moje máma, za kterou jsem prostě hrozně šťastná a občas přijde i moje ségra, pokud má třeba jinak směnu… Třeba teď jak to píšu, tak manžel zrovna přišel z procházky (prý že se potřeboval projít) a když přišel, tak jsem myslela, že si třeba sedne ke mě a mimču, budeme si chvíli povídat atd. Ale on si zaleze do svýho pokoje a když se ho zeptám, tak jen řekne, že potřebuje něco udělat. A mně je to líto, protože to vypadá, jako by nestál o kontakt se mnou nebo s miminkem. Není odtažitý, ale jako by s námi prostě nechtěl trávit tolik času… A já se ptám. Je to normální, nebo jen hysterčím? Mám s tím něco dělat? Protože mně je to nepříjemné. Když jsem s ním o tom mluvila, tak se se mnou začal hádat, že si vymýšlím a že s námi přeci tráví spoustu času. Už i moje mamka si všimla, že je pořád zavřený v pokoji a ani se na mimčo nepříjde podívat…
Díky za odpověď a