Nevím, jestli si mám dítě nechat

Anonymní
15.5.24 16:03

Nevím, jestli si mám dítě nechat

Zdravím, jsem na začátku těhotenství a bijou se ve mně nepříjemné pocity :(. Dítě jsem si moc přála, ale teď když to přišlo, tak nevím, jestli do toho jít nebo ne… přítel je nadšený, říkal mi, ať nad ničím takovým nepřemýšlím, že to spolu zvladneme…ale já nevím, jestli to není moc komplikované. Přítel momentálně nemá stálou práci, musíme se přestěhovat do většího bytu a budeme pořizovat nové auto. Bydlení se shání těžko a za draho :(
Navíc mezi mnou a přítelem byly poslední dobou nějaké neshody, a napadají mě myšlenky, ze mě třeba opustí a já zůstanu sama se 2 dětmi (mám ještě 11 letou dceru). Navíc už nejsem nejmladší (35+).
Mám v hlavě chaos :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33531
15.5.24 16:09
@Anonymní píše: Více

Tak že nemá přítel stálou práci a že se budete stěhovat si nezjistila dnes ne? Dítě sis moc přála, a když se zadaří, tak přemýšlíš takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
15.5.24 16:29

Souhlasím, že nejsi nejmladší a dle strari dcery už jsi jednu ne zcela pozitivní zkušenost nabyla.

Komu není rady, tomu není pomoci. Přítel není lempl až poslední dobou, takže ano, existuje vysoká pravděpodobnost, že budeš na děcko sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
15.5.24 17:17

Nezlob se na mě, ale jak dlouho jste si přáli dítě? A jak dlouho nemá přítel stálou práci? Je hezké že jste oba nadšení a dítě jste chtěli, jenomže CHTÍT, fakt nestačí, víš. Já bych se rozhodně s mužem o dítě nesnažila kdyby ještě neměl stálou práci. Prostě ne. Teď se jenom modli aby si přítel našel práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
15.5.24 17:19
@Lu66 píše: Více

To snad neni zadna povinnost ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
15.5.24 17:21
@Maky9887 píše: Více

Mít práci? Pokud je někdo bude živit, tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
15.5.24 17:22
@Maky9887 píše: Více

Co není povinnost? Nemít stálý příjem když se snažím o dítě? To si myslím, že je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
15.5.24 17:23

Takže na dítě není vhodná doba ani ovzduší doma, a přesto jste se nechránila. To je každá rada drahá. Zvládnete to sama, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
15.5.24 17:35

Nesla bych do toho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.24 17:43

A to nové auto je fakt nutný? Stěhování do většího taky teď? Nedočkall by to?

Nechápu, plánujete mimino, zároveň plánujete velké výdaje, i když víte, že nemáte stále příjmy a teď se divíš?
Navíc máte neshody, nebylo to náhodou tak, že vztah jde do kopru a vás nic jiného nenapadne než to klasicky inteligentně slepit děckem? Jestli jo, tak to je nejhloupější věc a v tom případě chudák dítě… :roll:

• Citovat
  • Upravit
13
15.5.24 17:53

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
15.5.24 17:55

S komentářem souhlasím. Chtěla jsem napsat to samé.

Ale proč svůj názor píšeš anonymně? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
15.5.24 17:58

Zvládneš uživit dvě děti sama? Jsi starší, takže máš určitě našetřeno, že? :)

A chlap nemá práci proč? A jak dlouho je bez práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.5.24 18:09

Mas v hlave zmatek jak holky z gymplu, ty uz ale jsi dost stara snad na to, abys vedela co a proc chtit a delat; tehotna uz jsi, tak se k tomu postav celem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.5.24 18:43

Pragmaticky- kdyz pujdes na potrat, tak je otazka, zda te pritel neopusti…kdyz si dite nechas, tak prvni rok bude extremne stresovy a je otazka zda to jiz naruseny vztah vydrzi…
Ja bych se rozhodovala podle toho, zda chci nebo nechci druhe dite, s tim, ze je moznost ze s nim zustanu sama nebo zda mi ke stesti staci jedno. Samozrejme je potreba zvazit, zda jsi schopna zit s tim, ze jsi podstoupila potrat.
S pritelem bych si zkusila promluvit a trvala bych na hledani trvaleho zamestnani. Zkuste si udelat financni rozvahu.
Je toho spoustu k reseni a cas mas omezeny…tak sebrat odvahu a jdi vse resit🤞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky